Ο Αδάμ και η Εύα. Η δημιουργία του κόσμου.

Δανειστική βιβλιοθήκη

Έναυσμα για την επιλογή αυτής της ιστορίας αποτέλεσε η επεξεργασία της θεματικής ενότητας των εργαστηρίων δεξιοτήτων “Ζω καλύτερα-ευ ζην”.

“Ο Αδάμ και η Εύα. Η δημιουργία του κόσμου.”

.jpg

Βιβλίο: “Ο Αδάμ και η Εύα. Η δημιουργία του κόσμου”, ιστορίες από τη Βίβλο, εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (θρησκευτικά, η ιστορία του Προπατορικού αμαρτήματος).

  • Ανάγνωση από την παιδαγωγό του παραμυθιού/ιστορίας. Συζήτηση με τους μαθητές/τριες, περιγραφή εικόνων και ανα-αφήγησή του από αυτούς/αυτές. (γλώσσα, θρησκευτικά)
  • Συμβολική απεικόνιση της ιστορίας μέσω ενός ομαδο-συνεργατικού εικαστικού έργου. Οι συμβολισμοί μας: Λουλούδι: σύμβολο της χαμένης Εδέμ/του χαμένου Παραδείσου. Μήλο (σε σχήμα πεταλούδας για να παραπέμπει ως φόρμα στην έννοια της ψυχής): σύμβολο του απαγορευμένου καρπού. Φίδι: σύμβολο του πειρασμού.

ομαδική

Το έργο μας είναι μία ομαδική σύνθεση μικτής τεχνικής (ζωγραφική με μαρκαδόρους σε κάνσον χαρτόνι και σε χαρτιά, χαρτοκοπτική και χαρτοκολλητική).

***

Τέλος, κάποια έργα παλαιότερων μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης από το αρχείο του σχολείου.

Πρόκειται για ατομικά ιχνογραφήματα με μαρκαδόρους και χρωματιστά στιλό, που αποδίδουν την ιστορία και που περιγράψαμε και σχολιάσαμε με τους μαθητές/τριες, αφού ολοκληρώθηκε η αφήγηση της..jpg

Ώρα για παιχνίδι!

Προσπαθήστε να συνθέσετε το παζλ.

Δώσε την Αγάπη

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Για το σχολικό έτος 2021-2022, λόγω της ιδιαιτερότητας των υγειονομικών συνθηκών, οι οποίες δε μας επιτρέπουν την ανταλλαγή βιβλίων στο σπίτι, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι τα παραμύθια που ελεύθερα κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή είναι περιορισμένα, με κοινή απόφαση του διδακτικού προσωπικού η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί στο χώρο του Νηπιαγωγείου κάθε Παρασκευή.

Κύριος στόχος λειτουργίας της είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των μαθητών/τριών και η επαφή αυτών με τα ποικίλα είδη των παιδικών λογοτεχνικών κειμένων. Μέσω της επεξεργασίας των αναγνωσμάτων θα επιτυγχάνονται κι άλλοι, επιμέρους στόχοι που θα οδηγούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους. Θα επιλέγονται βιβλία σχετικά με τη θεματική Ενότητα που επεξεργαζόμαστε ή σχετικά με το περιεχόμενο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

1. “Δώσε την αγάπη”

Έναυσμα για την επιλογή του πρώτου μας παραμυθιού αποτέλεσε η επεξεργασία της θεματικής ενότητας των εργαστηρίων δεξιοτήτων “Ζω καλύτερα-ευ ζην”.

την αγάπηΒιβλίο: «Δώσε την αγάπη», συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά, εικονογράφος: Μάρω Αλεξάνδρου, εκδόσεις: Πατάκη (Παιδική λογοτεχνία).

  • Ανάγνωση από την παιδαγωγό του παραμυθιού/βιβλίου. Συζήτηση με τους μαθητές/τριες, περιγραφή των εικόνων του και ανα-αφήγησή του από αυτούς/αυτές. (γλώσσα, παιδική λογοτεχνία)
  • Χειροτεχνία/κατασκευή “μήλο”. Βάφουμε με μαρκαδόρους μήλα σχεδιασμένα σε λευκό κάνσον χαρτόνι, τα κόβουμε και τα κολλούμε σε γλωσσοπίεστρο. (εικαστική έκφραση, καλλιέργεια αδρής κινητικότητας)
  • Συλλαβισμός της λέξης “μήλο”, διάκριση του ήχου του αρχικού φωνήματος της λέξης και αντιγραφή αυτής (σε κεφαλαία). Προσθέτουμε τη λέξη στην κατασκευή των μαθητών/τριων. (γλώσσα, γραφή) 

ατομικές 2ατομικές 1

  • Αποτύπωση/αντιγραφή του ποιήματος του παραμυθιού “Δώσε την αγάπη, όπως δίνεις ένα μήλο. Έτσι απλά” και σύνθεση αυτού από τους μαθητές/τριες. (γλώσσα, γραφή)

την αγάπη