Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο μας

Το σχολείο μας συνεχίζει να υλοποιεί προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με σκοπό να διατηρήσουν οι μαθητές/τριες την επαφή τους με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς τους, να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα να αποτραπεί η αποκοπή τους από τη σχολική κοινότητα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση διενεργείται με δύο τρόπους:

α. Σύγχρονα : οι μαθητές/τριες και ο/η καθηγητής/τρια συνδέονται συγκεκριμένη ώρα στην πλατφόρμα webex (ή άλλη αντίστοιχη) και επικοινωνούν με ήχο και εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Το σχολείο έχει καταρτίσει καθημερινό πρόγραμμα για τα τμήματα και τους διδάσκοντες που αναρτάται στις ιστοσελίδες του σχολείου (https://blogs.sch.gr/4lykkerk/).

β. Ασύγχρονα : Οι καθηγητές/τριες του σχολείου δημιουργούν μαθήματα σε πλατφόρμες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (π.χ. eclass, e-me) και αναρτούν υλικό (σημειώσεις, ασκήσεις κλπ). Οι μαθητές μπορούν, όποτε επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στο υλικό αυτό, να το κατεβάζουν και να το μελετούν. Για την είσοδο στα μαθήματα και την πρόσβαση στο υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό που έχουν δημιουργήσει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (μέσω της διεύθυνσης https://register.sch.gr/students/). Στις ιστοσελίδες του σχολείου (https://blogs.sch.gr/4lykkerk/) υπάρχουν σύνδεσμοι προς τα μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι καθηγητές/τριες σε κάθε πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρειάζεστε βοήθεια για τη χρήση οποιασδήποτε πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο είτε με email (4lykkerk@sch.gr) είτε τηλεφωνικά πρωινές ώρες.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.