Το Σχολείο μας κατά το διήμερο 13 & 14 Μαΐου 2021 υποδέχτηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Γαλλίδα βουλευτή της περιοχής Calvados, Laurence Dumont, τους Γάλλους εκπαιδευτικούς, Maiwen Le Sausse και Julie Noel και το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Christian Boutrin. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πιλοτικό Έργο «Partageons tous ensemble la passion des Jeux»/ «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων», μια δράση, την οποία συντονίζει η εκπαιδευτικός γαλλικής του Σχολείου, κ. Παρασκευή Παππά, και έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Αποτελείται από 26 διακρατικές συμπράξεις μεταξύ σχολικών μονάδων της Γαλλίας και ιδιαίτερα της Νορμανδίας, και της Ελλάδας.
Το συγκεκριμένο έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τη Γαλλική Πρεσβεία και άλλους Φορείς. Η σύμπραξη έχει ως στόχο την εκπαίδευση των μαθητών στις αξίες του ολυμπισμού και παραολυμπισμού σε σύνδεση με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, καθώς και την ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας, πρώτης επίσημης γλώσσας των Ολυμπιακών Αγώνων, ως διαχρονικό φορέα αυτών των αξιών.
Την Πέμπτη το πρωί η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Γεωργάκο παρουσία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, κ. Λεωνίδα Αργυρό και του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας, κ. Γεώργιο Μότσιο.
Μετά το πέρας της γόνιμης συνάντησης στο Δημαρχείο της πόλης, οι Γάλλοι Εταίροι επισκέφτηκαν το Σχολείο, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής. Οι μαθητές του τμήματος γαλλικής γλώσσας της Ε΄ τάξης, που συμμετέχει και στο πρόγραμμα, απήγγειλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο στην ελληνική και γαλλική γλώσσα και παρουσίασαν τα ολυμπιακά ιδεώδη, στέλνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μήνυμα φιλίας και συνεργασίας.
Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων στον προγραμματισμό των μελλοντικών συνεργατικών δράσεων και στην προετοιμασία της ανταλλαγής των μαθητών των δύο σχολείων κατά το επόμενο σχολικό έτος.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των συνεργατών μας στην πόλη της Πρέβεζας, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και τις ομορφιές της.
Την Παρασκευή το πρωί γνώρισαν το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής. Ο Αμβρακικός Κόλπος υπήρξε στο κέντρο του ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και στον αρχαιολογικό χώρο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αντιπροσωπεία αναχώρησε από την Πρέβεζα με προορισμό την Αθήνα, παίρνοντας στις αποσκευές της μια μοναδική εμπειρία για την όμορφη πόλη μας και τους φιλόξενους κατοίκους της. Στην Αθήνα το Σάββατο συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.


































