Αρχική » 2024 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2024

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη

gfp eggrafes

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Εγγραφές  μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Σχ. Έτους:  2024 – 2025

Σχετικά με την διαδικασία εγγραφής των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2024 – 2025, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Στην Πρώτη Τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές/τριες γεννήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και 31η Δεκεμβρίου 2018.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν  το χρονικό διάστημα: από 1 Μαρτίου 2024 μέχρι και 20 Μαρτίου 2024  (9:00-13:00) μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.(τηλ. 2261029536-6978758595)

Εκπρόθεσμες εγγραφές γίνονται μόνο με απόφαση της  Δ/ντριας  Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου  είναι τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης (Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.)

 

  1. Επίδειξη και φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του Μαθητή/τριας (Β.Υ.Π.), στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  1. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας (π.χ: Λογαριασμός ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, ΟΤΕ, μισθωτήριο ή άλλο πάροχο κ.ά.)

 

  1. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ )

σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (ΑΔΥΜ), θα σας δοθεί από το Σχολείο της εγγραφής προς συμπλήρωση.

 

  1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Η Βεβαίωση Φοίτησης  Νηπιαγωγείου θα προσκομιστεί από το γονέα ή κηδεμόνατου μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

  1. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Το Πιστοποιητικό  Φοίτησης  Νηπιαγωγείου θα διαβιβαστεί αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο Φοίτησης στο Σχολείο μας με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων στις 14-6-2024.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η :

Δεν γίνεται καμία εγγραφή μαθητή/τριας, αν δεν έχει τη νόμιμη ηλικία.

Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α΄ τάξη προσκομίζοντας Πιστοποιητικό Γέννησης  ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης ή Ομοειδές Πιστοποιητικό επισήμως μεταφρασμένα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα παραπάνω  δικαιολογητικά.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης του γονέα/κηδεμόνα. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν στο  τμήμα Πρωινής Ζώνης 7:00-8:00 π.μ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

Δείτε την αίτηση εγγραφής

Δείτε την εγκύκλιο

H  Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΡΑΠΤΗ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων Erasmus+

erasmus+.

«2η Διαδικτυακή Ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων Erasmus+ από τις σχολικές μονάδες Στερεάς Ελλάδας»

 

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα παρουσίασης των προγραμμάτων και των αποτελεσμάτων αυτών, αποσκοπώντας στην προβολή και ανάδειξη της ωφελιμότητας των συγκεκριμένων δράσεων σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και είχε θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων προγραμμάτων ERASMUS+ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Στερεάς Ελλάδας. Η παρουσίαση των προγραμμάτων έγινε με τη χρήση της πλατφόρμας Webex της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Κάθε παρουσίαση είχε διάρκεια 15’ και τα βασικά μέρη τα οποία παρουσιάστηκαν είναι:
➢ το σκεπτικό της επιλογής της θεματικής,
➢ οι στόχοι του προγράμματος,
➢ οι εταίροι (ποιοι ήταν και πώς επιλέχθηκαν)
➢ οι δραστηριότητες του προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας),
➢ ο αντίκτυπος του προγράμματος πρώτιστα στους μαθητές του σχολείου και ακολούθως στους εκπαιδευτικούς και στη σχολική κοινότητα.

Την παρουσίαση για το Σχολείο μας ανέλαβε η Βασιλική Πέτρου (ΠΕ71) η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα «Become European Math Champions» το οποίο είχε διάρκεια 3 έτη.

Στόχος του προγράμματος ήταν να εφαρμοστούν νέες μεθοδολογίες διδασκαλίας των Μαθηματικών, οι οποίες θα ενισχύσουν τα κίνητρα των μαθητών/τριών και θα αναζητήσουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ώστε να επιτύχουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

erasmus parousiasi

Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) συμμετείχαμε ενεργά στην Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, φέτος εορτάστηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, με το σύνθημα:

«Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!».

Οι μαθητές/τριές μας ενημερώθηκαν με τη βοήθεια του infographic για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου επιληψίας.



Λήψη αρχείου

Στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα επεξηγηματικό animation spot για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο και τέλος, συνεργαζόμενοι σε ομάδες, έφτιαξαν τις δικές τους αφίσες, απεικονίζοντας τις πρώτες βοήθειες για τις κρίσεις και την επιληψία.

 IMG 6155

 IMG 6153

IMG 6156

IMG 6157

IMG 6160

IMG 6162



Λήψη αρχείου

Έπαινος συμμετοχής στον διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

SID2024 Save the date

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, συγχαίρουν τους/τις μαθητές/τριες:

  • Αρετού Βασιλική
  • Βλάχου Παναγιώτα
  • Γκουράρου Χαρά
  • Δημητρίου Γεώργιος
  • Κωτσαδάμ Ιωάννης
  • Μανούσκου Κατερίνα

για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» που διενεργήθηκε στο διάστημα Οκτώβριος 2023 έως Δεκέμβριος 2023 με την αφορμή του εορτασμού της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024», με την παρακάτω ομαδική εργασία, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αργυρώς Κυριάκου.

4o DIM.SX .LIVADIAS

IMG 20240221 090303



Λήψη αρχείου

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

SID2024 Save the date

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης του Σχολείου μας ενημερώθηκαν για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • θετική ή αρνητική αλληλεπίδραση με τους φίλους μας στο διαδίκτυο
  • υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο
  • ο διαδικτυακός εκφοβισμός
  • η διαχείριση επαφών με άγνωστους

Η επίκαιρη παρουσίαση και η γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε παρείχαν στους μαθητές/τριες μας την κατάλληλη ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη σε προβληματισμούς που είχαν αναφορικά με το διαδίκτυο.

IMG 010117b52b37d68474e40c8f0a5dded3 V

Το Σχολείο μας συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη “Υποστηρικτών” της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 καθώς έμπρακτα ενώνουμε τις φωνές μας για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

xarti ypostirikton

Χάρτης Υποστηρικτών και τρόποι υποστήριξης SID 2024

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Σήμα φιλίας της ACWW σε εκπαιδευτικό του Σχολείου μας

Στην εκδήλωση της Εστίας Μητέρας για την κοπή της βασιλόπιτας στις 14 Ιανουαρίου 2024, η Εστία Μητέρα τίμησε με το σήμα φιλίας της ACWW για την προσφορά της σ’ αυτή, την εκπαιδευτικό του σχολείου μας γυμνάστρια κα Νυδριώτη Θεοδώρα. Το Σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση του ιδρύματος για τον εορτασμό της “Παγκόσμιας ημέρας της μητέρας”, με το χορευτικό “Για τη Μάνα”.

thumbnail IMG 1391

thumbnail IMG 1388

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση

Επιμόρφωση από τη Σ.Ε. Σκόνδρα Ασήμω

Τη Δευτέρα 29-01-2024 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Σχολικής μας Μονάδας επιμορφωτική δράση στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Σκόνδρα Ασήμω, με θέμα την αυτοεκπληρούμενη προφητεία ή «Το φαινόμενο του Πυγμαλίωνα».

Το φαινόμενο είναι εμπνευσμένο από την εκδοχή του μύθου του Πυγμαλίωνα ως γλύπτη, ο οποίος δημιούργησε το γλυπτό της Αφροδίτης όπως το ονειρευόταν, με αποτέλεσμα να του αρέσει τόσο πολύ που ήθελε να μετουσιωθεί το γλυπτό σε πραγματική γυναίκα. Στην ουσία σύμφωνα με την ψυχολογία της αναπτυξιακής σκέψης, οι προσδοκίες των «σημαντικών άλλων» πρέπει να είναι θετικές, ρεαλιστικές και συγκερασμός τριών παραγόντων : του απαραίτητου χώρου, του χρόνου και των κινήτρων που θα δώσουμε στα παιδιά ώστε να ανθίσουν. Οι προσδοκίες αυτές μεταδίδονται στα παιδιά τόσο με λεκτικούς όσο και με εξωλεκτικούς τρόπους (στάση σώματος, χρώμα φωνής, προσωπικές εκφράσεις, κ.λ.π.).

Όπως λέει και ο Μαξίμ Γκόρκι στο παραμύθι του ψαρά «Οι άνθρωποι δίνουν αυτό που περιμένεις από εκείνους»….

Η κυρία Σκόνδρα πάντα όταν επισκέπτεται το Σχολείο μας, μας μεταδίδει γνώσεις και σοφία ανεκτίμητης αξίας.

thumbnail IMG 8864

thumbnail IMG 8858

thumbnail IMG 8862

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Αρχείο άρθρων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση