Με αφορμή την “Παγκόσμια μέρα κατά της παιδικής κακοποίησης” που έχει οριστεί η 19η Νοεμβρίου, η ΕΔΥ του Σχολείου πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών της Γ΄ Τάξης.
Η συνάντηση έγινα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούνται στη Γ΄ Τάξη με θεματική Ζω καλύτερα-Ευ Ζην: Γνωρίζω το Σώμα μου-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση «Μαθαίνω και Προστατεύω το Σώμα μου».
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το «Ασφαλές Άγγιγμα» του φορέα ΕΛΙΖΑ, της Εταιρείας κατά της παιδικής κακοποίησης.
Στόχοι του προγράμματος ήταν το να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την προστασία του σώματος, να αναγνωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στο «Ασφαλές» και το «Μη Ασφαλές» άγγιγμα και μυστικό, καθώς και να τα εκπαιδεύσει σε τεχνικές προστασίας του εαυτού και του σώματός τους.
Τα παιδιά συμμετείχαν στο διαδραστικό υλικό, εξέφρασαν τις απορίες και διατύπωσαν τις απόψεις τους. Η ανάγκη των παιδιών να εκπαιδεύονται και να μάθουν να προστατεύουν το σώμα και τον εαυτό του κρίνεται αναγκαία.