Εβδομάδα ευαισθητοποίησης ΑμεΑ
Στο πλαίσιο ενσυναίσθησης και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για τα άτομα με Αναπηρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε Εβδομάδα ευαισθητοποίησης ΑμεΑ, που περιλάμβανε μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στα άτομα με Αναπηρία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή της κοινότητας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως τις 22 Μαΐου σε όλες τις έδρες των Περ ιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας. Το Σχολείο μας έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις αυτές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους βρέθηκαν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου επισκέφθηκαν την διαδραστική έκθεση με έργα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, καθώς διάφορα προϊόντα, φτιαγμένα από τους μαθητές/τριες.
Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας έπαιξαν παιχνίδια προσομοίωσης με σκοπό να συναισθανθούν τα άτομα με Αναπηρία. Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά, η οποία συνέβαλε στην καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών αποδοχής, συνεργασίας και ενσυναίσθησης, με σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»!
Ενδοσχολική επιμόρφωση – Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό
Την Τετάρτη 18-05-2022 και τη Δευτέρα 30/05/2022, η εκπ/κός κ. Λαφαζάνη Παρασκευή, ως Ενδοσχολική Συντονίστρια του Εκπ/κού Έργου της Σχολικής Μονάδας, παρουσίασε δειγματική διδασκαλία στο γλωσσικό μάθημα της Α’ Τάξης για τους μαθητές/τριες του 13ου και 12ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ομαλής Μετάβασης των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.
Η πορεία της διδασκαλίας διακρίθηκε για την οργάνωση, τη μεθοδολογία και την αμεσότητα, χαρακτηριστικά που δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα μεταξύ των παρευρισκόμενων. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν επίσης οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές εκπ/κοί που υπηρετούν στο Σχολείο.