Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, το Σχολείο μας παρευρέθηκε στη δράση ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία με ακροατές μαθητές/τριες της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, την ΕΛΜΕ Βοιωτίας και τη ΣΕΠΕ Λιβαδειάς.
Στόχος της δράσης ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι του τόπου μας για τα οφέλη της αιμοδοσίας και να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και της ΣΕΠΕ Λιβαδειάς.
Την ενημέρωση στους μαθητές πραγματοποίησε, μέσα από μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, η ιατρός αιματολόγος του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Αργυρώ Γερασίμου.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας ευχαρίστησε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους στη δράση, υπογραμμίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη δράση αλληλεγγύης.
Ακολούθησε η βράβευση των μαθητριών που απέσπασαν το βραβείο της καλύτερης εικαστικής δημιουργίας στο διαγωνισμό με θέμα «Εθελοντική αιμοδοσία».
Μεταξύ των βραβευθέντων, ήταν και η ταλαντούχα μαθήτριά μας Σπυριδούλα Βάγγου, της οποίας η ζωγραφιά θα κοσμεί στο εξής το Αιματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας.
Το Σχολείο μας συγχαίρει τη Σπυριδούλα για την υπέροχη προσπάθειά της και τονίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και εθελοντικής προσφοράς σε αίμα, βοηθώντας κάθε συνάνθρωπό μας.