Η 25η Μαρτίου δεν είναι απλώς μια ιστορική επέτειος, αλλά ένα διαχρονικό μήνυμα ελευθερίας και ενότητας. Ο αγώνας των προγόνων μας μάς θυμίζει ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά απαιτεί θυσίες και αδιάκοπο αγώνα. Παράλληλα, η ημέρα αυτή συμπίπτει με τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προσδίδοντας στον εορτασμό έναν επιπλέον θρησκευτικό χαρακτήρα.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε το παρελθόν, να διδαχθούμε από αυτό και να εμπνευστούμε για το μέλλον, διατηρώντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ενότητας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ελένης Σουλιώτη, συνέδεσαν το παρελθόν με το παρόν με την παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων αλλά και την μεταφορά των ηρώων της Επανάστασης στο σήμερα, μέσα από τα μάτια των παιδιών και τα έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών. Τη μουσική επένδυση της γιορτής ανέλαβε ο μουσικός κ. Νίκος Μαργαρίτης, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια της κ. Χριστίνας Ντήμου (ΕΒΠ). Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές/τριες μας κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία της πόλης μας.
Οι εορτασμοί της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 25 Μαρτίου με τη δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας, την κατάθεση στεφάνων και φυσικά την παρέλαση.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ, Ε και Στ τάξεων του σχολείου μας παρήλασαν περήφανα, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια κ. Κωνσταντία Κοντομήτρου και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστο Καλαμπάκα, φορώντας τη νέα επίσημη αμφίεση του σχολείου μας, τα έξοδα την αγορά της οποίας καλύφθηκαν από τη Χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με την συμμετοχή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους εκείνους/ες που βοήθησαν για αυτό τον σκοπό.
Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!