Δημοσιεύθηκε στην Etwinning, Δράσεις

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 – Συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που διαφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση της ποδηλατικής συνείδησης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη (14 και 15 Μαΐου) και τερμάτισε στην Αθήνα (19 Μαΐου), περιλαμβάνοντας 5 ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές) μοναδικής σχεδίασης, με υψομετρικά που «κοντράρουν» σε ενδιαφέρον μεγάλους Γύρους. Στις 17 Μαΐου το πρωί η εκκίνηση έγινε από την Καρδίτσα με έναν εντυπωσιακό τερματισμό στο Βελούχι (βασιλικό ετάπ).

Οι μαθητές /τριες των Α’, Β’, Γ’ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας συνοδεία των εκπαιδευτικών, την Παρασκευή 17 Μάϊου, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις παράλληλες δράσεις που σχετίζονται με το άθλημα της ποδηλασίας και πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Οι δράσεις περιελάμβαναν παρουσιάσεις, επίδειξη πρώτων βοηθειών, ζωγραφική, έκθεση κολάζ, παιχνίδια αλλά και πίστα ποδηλασίας. Έγινε επίσης κλήρωση για πολλά και πλούσια δώρα.

Οι μαθητές/τριες της Γ’ με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρίας Τσιαμτσιούρη συμμετείχαν στην έκθεση κολάζ με τίτλο « Βλέπω τον κόσμο ποδηλατώντας» , μετά από πρόσκληση του Δήμου Καρπενησίου. Το έργο τους σχετιζόταν με το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Με το ποδήλατό μου αρχηγό τα αυτοκίνητα νικώ» αλλά και με το έργο eTwinning με τίτλο «Cool Cult-tour», το οποίο υλοποίησαν οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης κατά το τρέχον σχολικό έτος, συνδυάζοντας την ποδηλασία με ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο, την άθληση με τον πολιτισμό.

1 1 2 2 3 1 4 1

5 1 6 1 7 1 8 19 10

11 12

13