ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ … ΑΓΓΛΙΚΑ

Τα παιδιά της Α, Β και Γ Δημοτικού , γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έμαθαν λεξιλόγιο σχετικό με τα Χριστούγεννα, άκουσαν παραμύθια, ζωγράφισαν και έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικες μπάλες και μπισκοτάνθρωπους. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων προσέγγισαν την αγγλική γλώσσα ευχάριστα και δημιουργικά.

 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τελευταία μέρα του Σχολείου σήμερα και οι μαθητές/τριές μας με την καθοδήγηση του εικαστικού μας κ. Λυκοτραφίτη Στέλιου κατασκευάζουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να στείλουν ευχές στα αγαπημένα τους πρόσωπα.Inkedκάρτες 1 Inkedκάρτες2 Inkedκάρτες3

Χριστουγεννιάτικη παράσταση

processed b402d9b8 d2e7 48c5 978e e08f406807db 0utdJkPA620221222 101808

Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης του Σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους κ.Ντόρα Σιακάρα και Τσακίρη Μαρία, τη μουσικό μας κ. Πόπη Αλευράκη και τη θεατρολόγο μας κ.Πόπη Ταράση, τον εικαστικό κ.Λυκοτραφίτη Στέλιο  και τη Γυμνάστρια κ.Αλεξάνδρα Αμερικάνου στην τεχνική υποστήριξη θα προσπαθήσουν να της αλλάξουν γνώμη σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 6.30 ! IMG 4c99d317a977fcac9f7b4a3ca8f6373d V 1

Ο ΄Αγιος Βασίλης και τα ξωτικά του μοιράζουν δώρα στα “πρωτάκια” μας

βασίλης 2

Επειδή τα “πρωτάκια” μας είναι τα καλύτερα παιδιά, ο ΄Αγιος Βασίλης με τα ξωτικά του τα επισκέφτηκαν και μοίρασαν δώρα!
Και του χρόνου Άγιε Βασίλη !!!!

 

 

 

βασίλης 3

 

Χριστουγεννιάτικα ρόδια

“Οι μαθητές του ΣΤ’1 με την καθοδήγηση του δασκάλου των εικαστικών, κ.Στέλιου Λυκοτραφίτη, έβαψαν και διακόσμησαν χριστουγεννιάτικα ρόδια για να είναι τυχερή η νέα χρονιά . Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!
                                                                                             
.png 
Καλές γιορτές και καλή χρονιά!!!!”

΄Ενα βιβλίο για το διάλειμμα

12Το βιβλιόσπιτό μας είναι έτοιμο! Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μπορούν να παίρνουν ένα βιβλίο για το διάλειμμα και να το επιστρέφουν πριν μπουν ξανά στην τάξη τους. Ευχαριστούμε την κ.Κομπογιάννη Πανωραία και τον κ.Λυκοτραφίτη Στέλιο για την έμπνευση και την υλοποίηση της ιδέας..jpg

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι:
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου  μας  οι μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Αφήγηση «Οι περιπέτειες του ΄Αγιου Βασίλη». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από  τη Δημοτική  Βιβλιοθήκη  και τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Είσοδος Ελεύθερη

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου  στις 13.25 θα γίνει η επίδοση των ελέγχων Α΄τριμήνου  για τους/τις  μαθητές/τριες  των Γ΄Δ΄Ε΄Στ΄τάξεων. Παρακαλούμε για την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, τα παιδιά που δεν επιστρέφουν μόνα τους ή δεν παραμένουν στο ολοήμερο να βρίσκονται υπό την επίβλεψή σας ή στον χώρο του προαυλίου μπροστά από τις βρύσες.
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου  θα εκκλησιαστούν οι  Α΄ Β΄ Στ΄ τάξεις.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου  θα εκκλησιαστούν οι  Γ΄Δ΄ Ε΄ τάξεις.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου  στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων η Β΄τάξη θα παρουσιάσει  τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Φρικαντέλα».
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Ευχόμαστε σε όλους/ες  τους/τις  μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους ευτυχισμένο και ειρηνικό το 2023!

περιβόλι10

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η θεατρική ομάδα “Κανέλα” σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και τη Σχολική Επιτροπή Α’ Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιάσει τη Χριστουγεννιάτικη θεατρική αφήγηση: “Οι περιπέτειες του Άγιου Βασίλη” το Σάββατο 17/12/22 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

 



Λήψη αρχείου