Eπίσκεψη στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Ε΄τάξης  με την συνοδεία του Διευθυντή του 4ου ΔΣ Αγίας Παρασκευής  κ.Π.Τσώνη και του δάσκαλου της Ε΄τάξης  κ.Β.Λενακάκη επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στις συλλογές του.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν σε όλους η εξαιρετική αρχιτεκτονική του μουσείου, που επιτρέπει φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο και θέαση της ανασκαφής από τα γυάλινα δάπεδα. Με θέα το βράχο της Ακρόπολης, οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν ολόκληρο το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα .
akropoli 5 akropoli3 akropoli 4 akropoli 1 akropoli 2

Προγραμμα ζωοφιλίας για τους μαθητές του σχολείου μας

ιΤο σχολείο μας επισκέφθηκε   η Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ελευθερία Παπαδοπούλου  και η κτηνίατρος κ.Σούσου   στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης των μαθητών,  που  εκπονείται από   το Δήμο Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης  είχαν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετική προβολή για  το  περιβάλλον και τα ζώα της πόλης  και να συζητήσουν για το θέμα της ορθής ζωοφιλίας. Το πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε με την προβολή  σχετικού βίντεο για  την ευαισθητοποίηση  των μαθητών  για  την αγάπη και τη φροντίδα των ζώων.

Βράβευση μελών του Συλλόγου Γονέων&Κηδεμόνων

pita1 pita3 pita 2 pita 5 “΄Ολοι γνωρίζουμε ότι τα μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους αφιερώνοντας μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους.Πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι πολύτεκνοι!” Αύρα Μπασακίδου-Πρόεδρος ΄Ενωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

Κυκλοφόρησε η σχετική εγκύκλιος που περιγράφει τις διαδικασίες εισαγωγής στα πρότυπα- πειραματικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Ειδικά για τα Γυμνάσια φέτος η αρχική αίτηση του γονέα θα γίνει ηλεκτρονικά την περίοδο του Μαρτίου.

ΦΕΚ 269/2014
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΠΠΣ) 2014-20154

Δράση + δημιουργώ

δημιουργώTo σχολείο μας συμμετέχει  στη δράση « + Δημιουργώ», που έχει ως στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας  και εκφοβισμού, όσο και την ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

Οι γονείς καθαρίζουν το σχολείο!

Την πρωτοβουλία να κάνουν γενική καθαριότητα στις αίθουσες του σχολείου πήραν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας στις 25 και 26 Ιανουρίου.
Οι γονείς ανέλαβαν τον ενδελεχή καθαρισμό συμβάλλοντας επικουρικά στην καθημερινή καθαριότητα που γίνεται στο κτίριο.
Η συμμετοχή στο κάλεσμα των Συλλόγων  δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά αυτό δεν πτόησε όσους βρέθηκαν στο σχολείο, να αφιερώσουν το πρωινό του Σαββάτου και  της Κυριακής με ειλικρινή διάθεση για προσφορά.
Τέτοιες δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα  είναι άξιες θερμών συγχαρητηρίων!
images (8)