Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης την οποία προσεγγίζουμε με διάφορους τρόπους και βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο μας.
H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας δίνουν την ευκαιρία να ζήσουμε την παράδοση του τόπου μας και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις στα παιδιά μας.
Η ορθόδοξη θεώρηση για την Ανάσταση συμπυκνώνεται στον πασίγνωστο ύμνο:
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τους εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) που είναι στις 22 Μαρτίου ασχολούμαστε με δραστηριότητες και δράσεις σχετικά με το νερό και τη σωστή χρήση του.
Το video μας με πληροφορίες για τη σωστή χρήση του νερού.
Το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού κατασκευάζουμε στο σπίτι μας. Η συλλογή βρόχινου νερού αποτελεί μια πρακτική αντιμετώπισης της λειψυδρίας.
Η λειψυδρία είναι το 2ο θέμα διερεύνησης στο έργο μας. Τα αίτια της λειψυδρίας ερευνώνται και παρουσιάζονται.
Η κ.Αντωνία Πασιά από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης και η αφηγήτρια παραμυθιών, η γνωστή γιαγιά Γωγώ ήρθαν στο σχολείο μας την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 και μας ενημέρωσαν για την ανακύκλωση και τη χρησιμότητά της για το περιβάλλον. Η γιαγιά Γωγώ μας αφηγήθηκε την ιστορία ” Ο θησαυρός του Καδοβασιλιά” με τον γλαφυρό της τρόπο και η κ. Α. Πασιά μας μίλησε για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Ρεθύμνης.
Ευχαριστούμε πολύ για την ουσιαστική και χρήσιμη επίσκεψη!
Η συμμετοχή στηνανακύκλωση δεν είναι απλώς μια επιλογή.
Είναι μια πράξη ευθύνης που μας ενώνει.
Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή!”
Οι κάδοι Ανακύκλωσης παραδόθηκαν στο σχολείο μας από τον Δήμο Ρεθύμνης.
Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης έχει οριστεί στις 18 Μαρτίου κάθε χρόνου (έναρξη το 2018) και με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Ιδρύματος Ανακύκλωσης (Global Recycling Foundation), με έδρα το Λονδίνο. Καθιερώθηκε σε περισσότερες από 175 χώρες παγκοσμίως και είναι αφιερωμένη στη σημασία της ανακύκλωσης και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την διατήρηση των παραγωγικών πόρων του πλανήτη μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης δημιουργήσαμε μία αφίσα για να επικοινωνήσουμε τα μηνύματά μας για την Ανακύκλωση στους γονείς και την ευρύτερη κοινότητα.
Η Ανακύκλωση είναι η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων με σκοπό τη χρήση τους για την παραγωγή νέων προϊόντων. Βασικός στόχος της ανακύκλωσης είναι η αποφυγή της εξάντλησης των φυσικών πόρων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γαιάνθρακες, μεταλλεύματα και δέντρα) αλλά και η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Το σχολείο μας υλοποιεί μία δράση για την ανακύκλωση με τον τίτλο “Ανακύκλωση Τώρα” που έχει στόχο τα παιδιά να αναλάβουν δράση ως ενεργοί πολίτες και να προτείνουν λύσεις για την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος εντοπίζοντας συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον και να προτείνουν πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων μέσα από την καθημερινότητά τους.
Με αφορμή έναν κάδο απορριμμάτων στη γειτονιά πραγματοποιήθηκε κατάσταση προβληματισμού για την ποσότητα των σκουπιδιών και τη σπατάλη των πόρων. Ένας τρόπος είναι η Ανακύκλωση διαφόρων απορριμμάτων. Μέσα από τη διερεύνηση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων και σωστής χρήσης πόρων τα παιδιά αποφάσισαν να οργανώσουμε τη δράση της ανακύκλωσης στο σχολείο μας. Σύγκριναν, κατηγοροποίησαν, ομαδοποίησαν και πρότειναν τρόπους μείωσης σκουπιδιών, (ρίψη απορριμμάτων στον σωστό κάδο, δεν πετάμε φαγητό, χρήση υφασμάτινης τσάντας, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών κτλ.). Εφάρμοσαν τις προτάσεις τους συγκεντρώνοντας τα ανακυκλώσιμα καθημερινά και τοποθετώντας τα στον κατάλληλο κάδο. Δημιούργησαν αφίσα με το μήνυμα της ανακύκλωσης και την επικοινώνησαν στους γονείς και την κοινότητα και e-book για την ανακύκλωση χαρτιού. Κάλεσαν τον υπεύθυνο του Δήμου στο σχολείο και ζήτησαν πληροφορίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το συμβούλιο της τάξης έδωσε το ψήφισμα των παιδιών για την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης έξω από το νηπιαγωγείο.
Το e-book μας σχετικά με την ανακύκλωση χαρτιών με τίτλο “Χαρτοανακύκλωση” δημιουργία των παιδιών.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από τη τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People-IBBY), το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή στο παιδικό βιβλίο.(Wikipedia)
Στα πλαίσια αυτής της παγκόσμιας γιορτής του βιβλίου καλέσαμε μία μαμά και μας διάβασε ένα υπέροχο βιβλίο το οποίο μας ενέπνευσε να ζωγραφίσουμε όλοι μαζί και η ξεχωριστή γιαγιά Γωγώ μας αφηγήθηκε τα παραμύθια της.
Την λέξη ΣΤΩΝ από τον τίτλο του έργου μας ζωγραφίσαμε για να συμμετέχουμε στη δημιουργία του συνεργατικού λογότυπου του έργου μας.
H 3η επικοινωνία συνεργατών του έργου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 με θέμα την δημιουργία του λογότυπου του έργου και των δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου.
Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 επισκεφτήκαμε την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “Μικροί Κρυμμένοι Θησαυροί” με την βοήθεια της κ. Ανδρομάχης ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς που είναι τα βιβλία. Ξεφυλλίσαμε αρκετά βιβλία στο υπέροχο περιβάλλον του παιδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης. Η επίσκεψη μας πρόσφερε πνευματική ευχαρίστηση και ενθάρρυνε την φιλαναγνωσία των μαθητών μας.
Το σχολείο μας δέχτηκε μία δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού από την MOTOR OIL στα πλαίσια της κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας. Το αίτημά του σχολείου μας υποβλήθηκε από την Προϊσταμένη του σχολείου μας κ. Χριστίνα Κουτσουρούμπη και αφορά τεχνολογικό εξοπλισμό, υπολογιστές, λαπτοπ, πλαστικοποιητή, μηχάνημα προβολής για την ουσιαστική ενίσχυση του Νηπιαγωγείου μας και του έργου του.Το αίτημά μας ικανοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ευχαριστούμε την εταιρεία MOTOR OIL για την προσφορά της και ενθαρρύνουμε παρόμοιες πρακτικές.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου
Μία ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 στο Παλαιοντολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου. Μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στον υπέροχο χώρο του Μουσείου ο κ. Βασίλης Σιμιτζής, γεωλόγος και επιμελητής του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου και η Αναστασία Τζανουδάκη, επίσης γεωλόγος και υπάλληλος στο μουσείο. Θαυμάσαμε τα εξαιρετικά εκθέματα βιώνοντας ένα ταξίδι στο γεωλογικό παρελθόν του τόπου μας και αποκτώντας εμπειρίες και γνώσεις. Συμμετείχαμε σε δραστηριότητες και παιχνίδια σχετικά και απολαύσαμε το πρωινό μας στην υπέροχη αυλή του Μουσείου. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου καθώς και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ’ και Β’ έτος, που μας συνόδευσαν. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της θεματικής προσέγγισης της πρακτικής άσκησης των φοιτητριών Δ’ έτους με τίτλο «Τον χρόνο πίσω θα γυρίσω, δεινόσαυρους για να γνωρίσω, να δω πως ζούσανε στη γη και τι άλλο έκαναν εκεί».
Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 παρουσιάσαμε το σύστημα συλλογής βρόχινου νερού που κατασκευάσαμε στα σπίτια μας και είδαμε και των άλλων παιδιών των συνεργαζόμενων σχολείων στην online επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε.
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025 παρουσιάσαμε τα σπίτια που κατασκευάσαμε στην online επικοινωνία που είχαμε με τα συνεργαζόμενα σχολεία του έργου μας.
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 είχαμε την πρώτη online επικοινωνία με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων του έργου μας. Παρουσιάσαμε τα οχήματα που κατασκευάσαμε για το ταξίδι μας στο φανταστικό νησί του έργου μας και θαυμάσαμε τα οχήματα που παρουσίασαν οι φίλοι μας των άλλων σχολείων.
“Ξέρεις πού ζει η αγάπη;“Lisa Weisbrod (ΕΚΔ.ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
“Ο Τομ θέλει να μάθει πώς μοιάζει η αγάπη. Πώς θα το βρει όμως; Η αγάπη δεν έχει διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Τότε ο παππούς έχει μια ιδέα. Πηγαίνει τον Τομ σε όλες τις στιγμές που το αγόρι μπορούσε να δει, να γευτεί και να νιώσει την αγάπη. Γιατί η αγάπη βρίσκεται στη νόστιμη μαρμελάδα φράουλα που φτιάχνει η γιαγιά, στο χαμόγελο του μπαμπά, σ’ ένα φιλικό χέρι βοήθειας…”
“Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ”
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ Rodriguez Beatrice (ΕΚΔ.ΗΛΙΒΑΤΟΝ)
“Αυτό το έξοχο βιβλιαράκι που δεν έχει καθόλου λέξεις και όπου η αφήγηση γίνεται μόνο με τις εικόνες, εκφράζει τόσα όσα καμιά φορά δεν εκφράζονται σε εκδόσεις πολυσέλιδες και πυκνογραμμένες. Ναι, δεν έχει κείμενο η “Αρπαγή της κότας” έχει όμως χιούμορ και αίσθημα, αισθητικότητα, ευφυΐα. Εχει ανθρωπιά και ανεκτικότητα. Ο μεγάλος Αρκούδος ζει σ’ ένα ξέφωτο.Ευχάριστο σπιτικό, ο στάβλος για τα ζώα, στο υπόστεγο το ποδήλατο, δίπλα τα κούτσουρα για τον χειμώνα, τραπεζάκι έξω, τα δέντρα ολάνθιστα, οι κότες τσιμπολογούν, ο κούνελος ανοίγει τα παραθυρόφυλλα, τα κλωσσόπουλα πίσω από τη μάνα τους, όλα ειρηνικά, ένα πουλί στην καμινάδα, η αμέριμνη λευκή κοτούλα εικόνες εύγλωττες. Νομίζεις πως θα μοσκοβολήσει εξοχή. Μα αν καλοπροσέξεις, θα δεις, πίσω από έναν θάμνο, την αλεπού να παραφυλά έχοντας το πρόσωπο στραμμένο προς τη λευκή, παχουλή κότα. Όταν ο Αρκούδος και η συντροφιά του είδαν την αλεπού να απομακρύνεται έχοντας αγκαλιά την κότα, βάλθηκαν να καταδιώκουν την άρπαγα. Μπρος η αλεπού, πίσω ο Αρκούδος, με γαντζωμένο στους ώμους του τον κούνελο, από τα αφτιά του οποίου είναι αρπαγμένος ο κόκορας, πέρασαν δάση σκοτεινά, νύχτωσε, να το φεγγάρι, η κλέφτρα όλο και απομακρύνεται, ο Αρκούδος κουράστηκε, τώρα τον υποβαστάζουν οι φίλοι του και η αλεπού, έχοντας αγκαλιά την κότα, αποκοιμιέται σ’ ένα δέντρο. Το πρωί ανέβηκαν λόφους, περπάτησαν τόπους άγνωστους, έως ότου αντίκρισαν τη θάλασσα. Συρμένη έξω μια βάρκα. Η αλεπού τραβά κουπί κοιτώντας τρυφερά την κότα, μα το πώς διάβηκαν τακύματα οι διώκτες της δεν περιγράφεται είναι εικόνα εξαιρετικά πρωτότυπη και αστεία. Στην απέναντι όχθη βρίσκεται ένα σπιτάκι, στο οποίο μπαίνει η αλεπού με την κοτούλα και ύστερα από λίγο, εξουθενωμένοι, ο Αρκούδος με τη συντροφιά του. Και όχι, δεν την πήραν πίσω την όμορφη κότα τους η αλεπού τη νανούριζε σαν παιδάκι. Την τάιζε και τη βαστούσε σαν θησαυρό. Και η κότα την κοίταζε με βλέμματα αφοσίωσης. Και όχι με ύφος τρομαγμένου θηράματος. Οι δυο τους σε μαξιλάρες εμπρός στη φωτιά ζούσαν την ανήκουστη και παράξενη αγάπη τους. Το επόμενο πρωί η αλεπού με τον θησαυρό της κουνούσαν το μαντίλι στη συντροφιά, η οποία απομακρυνόταν με τη βάρκα. Διότι η αγάπη, απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι σεβαστή και θαυμαστή, και γι’ αυτό συνήθως νικά. Διότι το βιβλίο αυτό ακριβώς υπογραμμίζει, μέσα από τις ευφραδείς και ωραιότατες εικόνες του. Γι’ αυτό το συνιστούμε θερμά για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας αλλά και για τα μεγαλύτερα. Θα το χαρούν και μετά ίσως συλλογιστούν. “(Ελένη Σαραντίτη, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 20/11/2009)
“Ο βασιλιάς λύκος” Ιωάννα Μπαμπέτα (ΕΚΔ.Μεταίχμιο)
“Πώς θα διαλέξουν οι λύκοι τον βασιλιά τους; Θα κάτσει στον θρόνο ο πιο δυνατός; Ο πιο διάσημος; Ο πιο χοντρός, ο πιο ψηλός; Ο πιο παλιός ή ο πιο κακός; Ή μήπως πρέπει να σκεφτούν κάτι… καινούριο εντελώς, για ν’ αρέσει σε όλους αυτός ο αρχηγός;”
“Όλοι πιστεύουν ότι οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί. Είναι άραγε αλήθεια; Μήπως κάποιοι βρίσκονται ακόμη στη Γη και ζουν ανάμεσά μας;
Ένα αυθεντικό άλμπουμ με φωτογραφίες από πολύ πολύ παλιά, που έρχεται στο φως για πρώτη φορά, θα δώσει την απάντηση…
Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των δεινόσαυρων! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)”
“ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ” Naylor-Ballesteros Chris (ΕΚΔ. ΔΙΟΠΤΡΑ)
“Πέντε Δέκα Δεκαπέντε…
Το κρυφτό είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι.
Ο Μπερτ νομίζει ότι βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες – αλλά όχι!
Συνέχεια ο Φρανκ τον ξετρυπώνει…
Έτσι εκείνος κερδίζει κάθε φορά.
Σε κάθε παιχνίδι.
Κερδίζει πάντα.
Μερικές φορές, όμως, ο Φρανκ σκέφτεται ότι αγαπάει το κρυφτό… αλλά αγαπάει τον φίλο του περισσότερο!
Και θέλει να του δώσει μια ευκαιρία…”
Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.
H6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.
Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην πανελλαδική, ετήσια εκστρατεία
Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται από τους γονείς μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης κατά την επίσκεψη τους στη σχολική μονάδα είναι :
1.Αίτηση εγγραφής (δίνεται από το σχολείο)
2.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο )
3.Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
4.Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή Εκκαθαριστικό Εφορίας από τα οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας νηπίου
5.Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
Όρια Σχολικής Μονάδας
H περιοχή των ορίων του περικλείεται από τις οδούς: Δυτικά από την οδό Λεωφ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη από το σημείο που τέμνεται με την Λεωφόρο Ηγ. Γαβριήλ και περιφερειακά από το κάστρο σε όλη τη βόρεια πλευρά του από το ενετικό λιμάνι, οδός Αρκαδίου, οδός Πετυχάκη μέχρι την οδό Ε. Βενιζέλου, και ανατολικά όλη η οδός Ε. Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Αγνώστου στρατιώτη και την οδό Εθνάρχου Μακαρίου μέχρι την οδό Γερακάρη. Νότια η οδός Γερακάρη μόνο η Νότια πλευρά μέχρι την οδό Καψάλη. ( Η βόρεια πλευρά ανήκει στην περιφέρεια του 2ου Νηπ. Ρεθύμνου), η λεωφόρος Κουντουριώτη, η οδός Ηγουμένου Γαβριήλ μέχρι την λεωφ. Εμμ.Κεφαλογιάννη μόνο η βόρεια πλευρά τους. ( Η νότια πλευρά των οδών αυτών κατανέμεται σε διάφορά άλλα νηπιαγωγεία) . Επίσης στην σχολική περιφέρεια του 3ου Νηπιαγωγείου ανήκει και η οδός Βαλέστρα εξ΄ ολοκλήρου
«Ήρθε πάλι Πασχαλιά, με χαρές και με φιλιά, ηλιολούλουδα και φως, αναστήθηκε ο Χριστός»
“Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι οι φοιτητές/φοιτήτριες να οργανώσουν δραστηριότητες προκειμένου τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν θρησκευτικές παραδόσεις, να αναπτύξουν συναισθήματα αγάπης και αδελφοσύνης για όλα τα πλάσματα της γης, γνωρίζοντας τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και τα ήθη και έθιμα του Πάσχα.” (Α. Πέκης)
«Με ένα βιβλίο ταξιδεύω, τον κόσμο όλο αγναντεύω, την ομορφιά του να γνωρίσω και
όμορφες στιγμές να ζήσω»
“Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι να οργανώσουν δραστηριότητες οι φοιτητές/φοιτήτριες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά με το βιβλίο αλλά και να αποκτήσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές προς αυτό, υλοποιώντας φιλαναγνωστικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου.”(Α.Πέκης)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μία μαμά μας ήρθε στο σχολείο μας και μας διάβασε ένα υπέροχο βιβλίο.
«Στις 25 του Μαρτιού, σαν άγρια θηρία, Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία»
“Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι να φέρουν οι φοιτητές/φοιτήτριες σε επαφή τα παιδιά με την ιστορία του τόπου μας, να κατανοήσουν την αξία της ελευθερίας και να έρθουν σε επαφή με διάφορα στοιχεία της θρησκείας, με αφορμή τη διπλή γιορτή του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.” (Α.Πέκης)
«Τον χρόνο πίσω θα γυρίσω, δεινόσαυρους για να γνωρίσω, να δω πως ζούσανε στη
γη και τι άλλο έκαναν εκεί»
Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι να φέρουν οι φοιτητές/φοιτήτριες σε επαφή τα παιδιά με ορισμένες κατηγορίες ζώων που έζησαν σε παλαιότερες εποχές και δεν υπάρχουν σήμερα και να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους δεινόσαυρους. (Α.Πέκης)
«Ελιές, χαλβάς και ταραμάς, χαρταετοί πιο πέρα, ξεκίνησε η Σαρακοστή και η Καθαρά
Δευτέρα»
Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι να φέρουν οι φοιτητές/φοιτήτριες σε επαφή τα
παιδιά με τα ήθη και τα έθιμα που συνδέονται με την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή,
προσεγγίζοντας την πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση του τόπου μας μέσα από
σχετικές αναφορές στα Κούλουμα, στους χαρταετούς, τη λαγάνα, τη νηστεία και τον
ερχομό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. (Α.Πέκης)
«Ήρθαν οι Απόκριες, το γλέντι ας αρχίσει, δες πως μασκαρεύτηκα, ποιος θα με
γνωρίσει;»
Σκοπός της θεματικής προσέγγισης είναι να οργανώσουν δραστηριότητες οι φοιτητές/φοιτήτριες ώστε είναι να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με τα ήθη και έθιμα που συνδέονται με τη γιορτή της Αποκριάς προκειμένου οι μικροί μαθητές να κατανοήσουν και να αναπτύξουν ενδιαφέρον για τα γεγονότα, τις παραδόσεις, τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που συνθέτουν αυτή τη γιορτή. (Α.Πέκης)
Συνεργατικό βιβλίο με παραδοσιακές βιολογικές συνταγές που φτιάχνουμε με τα παιδιά στο σχολείο. Η δική μας θα είναι χωριάτικη βιολογική κρητική σαλάτα.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή