
Συμμετέχουμε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού που είναι στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο. Μέσα από το έργο μας θα ασχοληθούμε με το νερό και την έλλειψή του. Για την παγκόσμια ημέρα ζωγραφίζουμε το πολύτιμο αγαθό της Φύσης γνωρίζοντας πως το νερό είναι τόσο παλιό όσο και η Γη μας και απαραίτητο για τη ζωή στον πλανήτη μας.
πατήστε:το μήνυμα για την παγκόσμια μέρα του νερού προς τα παιδιά εδώ
Ο συνεργατικός μας λογότυπος
Το συνεργατικό σήμα του έργου μας. Το σχολείο μας συμμετέχει με τη δημιουργία 2 γραμμάτων του σήματος: HAPPILY KIDS VILLAGE
Γίναμε ομάδες για τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε στο έργο μας. Τα θέματα μας είναι: η Στέγη, η Τροφή, το Νερό και το Παιχνίδι από τα δικαιώματα των παιδιών.
Διαδικτυακή επίσκεψη κάναμε στην ΣΤ’Δημοτικού του συστεγαζόμενου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για να παρουσιάσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το έργο μας και να πάρουμε συνέντευξη. Σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα συζητήσαμε και καταγράψαμε τις απόψεις και τις ιδέες τους για τα θέματα του έργου μας. Τους/τις ευχαριστούμε όλους/ες και τον δάσκαλό τους κ.Γιώργο Ασπρούλη για την ζεστή φιλοξενία.
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου συνδεθήκαμε με την Β’ τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και αφού τους παρουσιάσαμε το έργο μας τους “πήραμε” συνέντευξη για θέματα σχετικά με αυτό. Η δασκάλα τους κ. Μαρία Μώρου και όλοι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά. Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία!
Ζωγραφίσαμε τους εαυτούς μας για να συμμετέχουμε στο συνεργατικό λογότυπο που θα δημιουργηθεί για το έργο μας.
Το αγγλικό γράμμα Y ζωγραφίσαμε για να συμβάλλουμε στη δημιουργία του λογότυπου του έργου μας. Η φράση HAPPILY KIDS VILLAGE θα δημιουργηθεί από τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων.
Την Τρίτη 9 Μάρτη 2021 είχαμε επικοινωνία με τα παιδιά του σχολείου της Τουρκίας σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας.
Η παρουσίαση του β’ τμήματος που προβλήθηκε στην online επικοινωνία μας με τα παιδιά σχολείου της Τουρκίας. Τα παιδιά μας παρουσιάζουν τη χώρα, τη σημαία μας, την πόλη, το σχολείο μας και βέβαια τον εαυτό τους.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη δημιουργία του ευτυχισμένου χωριού για τα παιδιά του κόσμου.
Την Τρίτη 9 Μάρτη, το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας, επικοινώνησε με συνεργαζόμενα σχολεία της Τουρκίας και της Ελλάδας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα βίντεο των άλλων σχολείων και να προβάλουμε και το δικό μας για να γνωριστούμε καλύτερα.
Πρόσκληση για την πρώτη online συμμετοχή τους στο “Παγκόσμιο Συμβούλιο Παιδιών” έλαβαν τα παιδιά μας.
Τις σκέψεις μας για το έργο και την ιστορία που διαβάσαμε αποτυπώσαμε στον συνεργατικό online χάρτη ιδεών του έργου μας.
Διαβάζουμε την ιστορία με την οποία ξεκινά το έργο μας και εκφράζουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας.
Διαβάσαμε την ιστορία και συζητήσαμε τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά λυπημένα και τί χαρούμενα. Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα της “δημιουργίας” ενός παιδικού χωριού και αναζητήσαμε πάνω στην υδρόγειο σφαίρα το κατάλληλο μέρος για να φτιαχτεί!
O Mάρτιος ξεκίνησε με το ερωτηματολόγιο αρχικής αξιολόγησης του έργου “World Children’s Council” από τα παιδιά.