Oκτώβριος 2021

Οκτώβριος

Ζωγραφίζουμε τον Οκτώβριο

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θα δανείζονται ένα βιβλίο κάθε Πέμπτη και θα το επιστρέφουν κάθε Δευτέρα. Ευχόμαστε σε παιδιά και γονείς καλές αναγνώσεις!

Για το παιδί της σύγχρονης κοινωνίας, όπου κυριαρχεί ο γραπτός λόγος, θεωρείται απαραίτητη η απόκτηση της αναγνωστικής ικανότητας.

Η ανάγνωση ιστοριών σε παιδιά από ενηλίκους τους περιβάλλοντος τους, εκτός από μια ευχάριστη, ψυχαγωγική δραστηριότητα, καλλιεργεί στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο και επηρεάζει τη μελλοντική τους πορεία ως μαθητές. Μέσω της ανάγνωσης προάγεται η διανοητική ανάπτυξη του παιδιού, ενισχύεται το λεξιλόγιό του, αναπτύσσεται η φαντασία του, βελτιώνεται η συγκέντρωσή του, κεντρίζεται το  ενδιαφέρον του και προάγεται η συναισθηματική του ανάπτυξη.

Είναι επομένως απαραίτητο κάποιο πρόσωπο της οικογένειας ασχοληθεί έστω και για λίγο χρόνο με την ανάγνωση και το σχολιασμό του βιβλίου.

Ομαδικά φθινοπωρινά κολλάζ.

Παρατηρούμε τα φύλλα και δημιουργούμε τη φθινοπωρινή μας σύνθεση.

Το βιβλίο “Φθινόπωρο και ο σκίουρος χάνει το φαΐ του” (Laughrey Anita) εκδ.Πατάκη διαβάσαμε και συζητήσαμε για την εποχή του φθινοπώρου.Ζωγραφίσαμε ό,τι μας έκανε εντύπωση.

Ζωγραφίζουμε το Φθινόπωρο παρατηρώντας τις αλλαγές στη φύση, τον καιρό και  τις ασχολίες των ανθρώπων.

Κόβουμε εφημερίδες και δημιουργούμε κολλάζ.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη άγιου των ζώων.

Η αφίσα με τα μηνύματά μας για την ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Εμείς είπαμε δυο λόγια για τους αγαπημένους μας παππού και γιαγιά.
Χρόνια πολλά, παππού και γιαγιά!!!

 Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και αυτό διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.