
Το πάρτυ μας
Αρχαίο Θέατρο και Διόνυσος
Κλόουν
“Μια φορά κι έναν καιρό στο μακρινό μέλλον όλα τα ζώα συμφώνησαν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή, ένα πάρτι… Κάτι σαν καρναβάλι… Ας το ονομάσουμε
“Το καρναβάλι των ζώων”!
Μαζεύτηκαν λοιπόν κάπου στα βόρεια της Αφρικής χρησιμοποιώντας κάθε είδους μεταφορικό μέσο για να φτάσουν.
Πήραν τρένα, πλοία, αεροπλάνα, υδροπλάνα, καΐκια, ανεμόπτερα, αερόστατα, ποδήλατα, τροχήλατα, αυτοκίνητα, κάρα, λεωφορεία, ελικόπτερα, διαστημόπλοια, σχεδίες και ιπτάμενα χαλιά… Όταν τελικά έφτασαν στον προορισμό τους, το γλέντι ξεκίνησε και ακούστηκε… […]” (Από την έκδοση “Το καρναβάλι των ζώων” του SAINT-SAENS CAMILLE )
“Ο Αρλεκίνος και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης, της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή… Ένα αγόρι φτωχό, που πιστεύει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς, μόνο να κοιτάζει από μακριά τους άλλους με τις φανταχτερές και πλούσιες στολές τους να διασκεδάζουν. Όμως πίσω του στέκει η μητέρα του. Η αγάπη και η έννοια της για τον γιό της, άγρυπνοι φρουροί, θα διώξουν μακριά του τη στενοχώρια. Το μαγικό μπαούλο ανοίγει, τα πολύχρωμα κουρέλια ενώνονται και η μητέρα Φαντασία χαρίζει στον γιό της την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή.”
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).
“Ο Αρλεκίνος” της Ζωρζ Σαρή (εκδ.Πατάκης)
Τσικνοπέμπτη
H λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις «τσίκνα» (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και «Πέμπτη».Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος κάρβουνα.