ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

προφιλ 1

Μήνας: Ιανουάριος 2025

Επιμόρφωση νηπιαγωγών -”Η κούκλα ως εκπαιδευτικό εργαλείο”

Στα πλαίσια της συνεργασίας των νηπιαγωγείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο ,3ου,19ου,27ου,56ου,61ου & Νηπ.Αγίων Αναργύρων,υλοποιήθηκε δράση επιμόρφωσης των νηπιαγωγών με θέμα τη χρήση της κούκλας ως εκπαιδευτικού εργαλείου στα πλαίσια της μαθησιακής διαδικασίας στο νηπιαγωγείο.Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ.Φωτεινή Καλούδη,υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα,την οποία ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την ξενάγηση στον όμορφο χώρο της σκηνής κουκλοθεάτρου .

 

IMG 20250312 222858

IMG 20250312 222815

1741811582224

 

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

Την Παρασκευή 17/1/2025 τα παιδιά παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του νηπιαγωγείου μας, παράσταση Καραγκιόζη με θέμα “Κανένα παιδί μόνο του”.

Η παράσταση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους με τη διαδραστικότητα, τα ωραία μηνύματα για τη φιλία, και τη χαρακτηριστική φιγούρα του αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων,του Καραγκιόζη!

Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό, χόρεψαν όλα μαζί και συμμετείχαν στα δρώμενα με αυθορμητισμό

και ζωντάνια γιατί.. όταν είμαστε με τους φίλους μας αγαπημένοι πάντα περνάμε ωραία!!

IMG 20250120 084724

 

”Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο”

Το παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι, είναι ένας εξαιρετικός δρόμος για να ταξιδέψουν τα παιδιά στο μακρινό τους παρελθόν και να γνωρίσουν τις ρίζες του τόπου τους, τη γλώσσα των γιαγιάδων τους και των παππούδων τους. Να έρθουν σε επαφή με τις ντοπιολαλιές, τις λαϊκές παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, τη νοσταλγική μαγεία της απλής αφήγησης που διαθέτει τόσο πνευματική πληρότητα, όσο και μορφολογική αρτιότητα και ομορφιά.

Το σχέδιο δράσης με τίτλο ”Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο” ξεκινά, με γνωριμία των μελών της ομάδας μέσα από ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Screenshot 118

”Παραμυθοσυμβόλαιο” Δίνουμε υπόσχεση ότι θα το τηρούμε!!

 

 

Screenshot 96

Τα παιδιά με τη βοήθεια του beebot λύνουν γρίφους για παραμύθια, ακολουθώντας οδηγίες.Πίσω από κάθε καρτέλα, κρύβεται ένα γράμμα. Στο τέλος θα σχηματιστεί η λέξη ”παραμύθια”.

Screenshot 97

Επεξεργασία του παραμυθιού ”ο γεωργός και ο λύκος”.

Screenshot 98

Bιωματική δράση για την αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς και συμπαράστασης, η οποία προσφέρει ελπίδα ζωής σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στα πλαίσια της κουλτούρας και της προσφοράς ποιοτικής εκπαίδευσης του Νηπιαγωγείου μας, με επίκεντρο την καλλιέργεια στάσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών των μαθητών/τριών μας σχετικά με τις βασικές πανανθρώπινες αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, η ενσυναίσθηση, η προσφορά στα πλαίσια του εθελοντισμού, υλοποιήθηκε βιωματική δράση σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.Νοσηλεύτριες του τμήματος παρουσίασαν στα παιδιά το θέμα της αιμοδοσίας μέσα από ένα παραμύθι με την αλεπού που χρειάστηκε αίμα στο νοσοκομείο του δάσους και τα υπόλοιπα ζωάκια έγιναν εθελοντές αιμοδότες για να τη σώσουν.Κατόπιν συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με ερωτήσεις -απαντήσεις.Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το θέμα και αντιλήφθηκαν πόσο σημαντική και πολλές φορές απαραίτητη είναι η αιμοδοσία για κάποιον που χρειάζεται αίμα.Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να προετοιμάσει πολίτες με δεξιότητες κοινωνικής υπευθυνότητας, οι οποίοι θα συμβάλλουν ενεργά στην δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Ευχαριστούμε θερμά το ΓΝΛ για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και την υπέροχη παρουσίαση του θέματος

στα παιδιά μας!!

IMG f2ab99edde79eb0054b640a79fd7c872 V

IMG 20250201 231947

IMG 20250201 232325

IMG 20250201 232354

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς