Έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά!!!

 

Παιδιά έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά !!!

Για να περάσουν πιο ευχάριστα οι μέρες έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα ημερολόγιο! Πίσω από κάθε αριθμημένο παράθυρο κάτι κρύβεται! Προσοχή! Δεν μπορείτε να τα ανοίξετε όλα! Δεν μπορείτε να ανοίξετε όποιο να 'ναι! Πρέπει να έχετε υπομονή! Κάθε μέρα μπορείτε να ανοίγετε μόνο το παράθυρο που αντιστοιχεί στην ημερομηνία και να  βλέπετε τις εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει για εσάς οι Νηπιαγωγοί.

Ξεκινήστε την 1η Δεκεμβρίου!

Καλή Διασκέδαση!!!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μπορείτε να επισκεφτείτε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ και από το μενού

Ντενεκεδούπολη σε αγαπάμε πολύ!!!

Αφιερωμένο στους μαθητές μας που φέτος δεν προλάβαμε να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στο νηπιαγωγείο μας όπως συνηθίζαμε .

Δείτε εδώ και εδώ παλιότερες αναρτήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

28η Οκτωβρίου! Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Οι  μικροί μας μαθητές  γιόρτασαν την εθνική μας επέτειο με τραγούδια και ποιηματάκια σε κάθε τμήμα και παρέλαση στην αυλή του σχολείου τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλουν οι συνθήκες

 

.

Προετοιμασίες για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Με αφορμή την επέτειο της 28ης τα νήπια ζωγραφίζουν τον «πόλεμο» και την «ειρήνη», φτιάχνουν την ελληνική  σημαία και με μια φωνή φωνάζουν : «Ποτέ πια πόλεμος στα αλήθεια μα ούτε και στα παραμύθια»

 

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο(ΠΣΔ)

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εγγράψετε τα παιδιά σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Θα πρέπει  να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.

Στο πεδίο Τάξη θα τσεκάρετε την επιλογή ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ ενώ για τα πεδία Τμήμα και Αριθμός Μητρώου τα στοιχεία θα σας δοθούν από το σχολείο

Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο-Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς, σας καλωσορίζουμε στην σελίδα του σχολείου μας και σας ευχόμαστε να περάσουμε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά.Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάνε όλα καλά.Έχουμε φροντίσει ώστε το Νηπιαγωγείο μας να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες ασφαλείας που προτείνουν οι ειδικοί.Ζητάμε την συνεργασία σας και την βοήθειά σας ώστε να μπορέσουμε να βγούμε όλοι γεροί και δυνατοί από αυτή την υγειονομική κρίση.Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και μένουμε ασφαλείς.

Καλή σχολική χρονιά,με υγεία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 14-9-2020 τα νήπια-προνήπια με την συνοδεία ΕΝΟΣ  μόνο γονέα,θα προσέλθουν στο  3ο  Νηπιαγωγείο στις 08.15 και θα κατευθυνθούν προς την περιοχή της αυλής που θα γίνει η ενημέρωση από τις νηπιαγωγούς των τμημάτων στις 8.30.

Μετά την ενημέρωση οι  νηπιαγωγοί θα οδηγήσουν τα παιδιά μέσα στις τάξεις.Οι γονείς θα αποχωρήσουν  και θα έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά τον Αγιασμό που θα γίνει  11:15-11:30.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από γονείς και παιδιά.

 

Καλή σχολική χρονιά 2020-2021!

Oι νηπιαγωγοί του 3ου νηπιαγωγείου Λάρισας ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Παρακολουθείτε και ενημερώνεστε από την σελίδα μας για την έναρξη και τον αγιασμό με ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν .

Ακολουθεί έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Διαβίβαση οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα Νηπιαγωγεία».Λήψη αρχείου

Land Art διαδικτυακή έκθεση!!!

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει  στην Διαδικτυακή παιδική έκθεση με θέμα «Land art- H Τέχνη της γης» που διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκ/κού Έργου Προσχολικής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κα. Παπαδημητρίου Άρτεμις .Τα έργα μας παίζουν από το  0.30-5.19  .Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στην Συντονίστριά μας που μας εμπνέει  και μας δίνει την ευκαιρία να κλείσουμε την φετινή «διαφορετική» χρονιά με κάτι τόσο όμορφο!

 Συμμετέχουν τα Νηπιαγωγεία 3ο , 10ο , 13ο , 29ο , 23ο , 38ο , 48ο, 55ο , 56ο , Νηπιαγωγεία Λάρισας Βρεφονηπιακός Σταθμός Λάρισας,1ης Στρατιάς/EU-OHQ, Νηπιαγωγεία Ανάβρας και Ερέτριας , 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Νηπιαγωγεία Φαρσάλων Νηπιαγωγεία Μαγνησίας 1ο, 2ο, 5ο Νηπιαγωγεία Αλμυρού, Νηπιαγωγεία Αμαλιάπολις και 2ο Ευξεινούπολης, Νηπιαγωγεία Τρικάλων Νηπιαγωγεία Ζάρκου και Κρηνίτσας

Ολοκλήρωση του eTwinning project «Steam in my kitchen»

Ολοκληρώθηκε το eTwinning project  «Steam in my kitchen » στο οποίο συμμετείχαν τα παιδιά του 1ου κλασικού τμήματος του νηπιαγωγείου μας.

Τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει ο κορονοϊός και το κλείσιμο των σχολείων αφού τα παιδιά με την βοήθεια των γονέων συνέχισαν να δουλεύουν  από το σπίτι.Όλη αυτή η δουλειά που έγινε μπήκε σε ένα ebook που το δημιούργησε  η ιδρύτρια του προγράμματος  νηπιαγωγός  του 4ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου Γεωργία Βουδούρη μέσα στο οποίο συμπεριέλαβε τις δουλειές όλων των σχολείων που συμμετείχαν και φυσικά και το δικό μας.

When Covid 19 lock down happened our project stayed strong .Teachers were communicating with their students and managed to do a lot of collaborative and STEAM activities.

This is our e-book with all the home activities of the project.

 

Καιεδώ μπορείτε να δείτε το ebook με όλο το πρόγραμμα

 

Ευχαριστούμε πολύ τις συναδέλφους από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την καλή συνεργασία και περισσότερο την αγαπητή συνάδελφο  Γεωργία Βουδούρη ιδρύτρια του προγράμματος που μας δέχτηκε σ’αυτό.
Η ομάδα «τα χρώματα του ουράνιου τόξου πέρασε υπέροχα»!

Τελευταία αποστολή στο «Μένουμε σπίτι μαζί»!

Τα παιδιά του 1ου ολοήμερου και η κ. Βιολέττα Θεοχάρη ετοίμασαν ένα βίντεο για να γνωρίσουν το σχολείο την πόλη μας και τις ομορφιές της στα υπόλοιπα σχολεία μέλη του eTwinning προγράμματος «Μένουμε σπίτι μαζί»στο οποίο συμμετείχαν  την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας.

 

Το σχολείο ανοίγει ξανά!!!

Αγαπητοί γονείς το νηπιαγωγείο μας είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει στη νέα πραγματικότητα. Έχουμε φροντίσει ακολουθώντας τις οδηγίες που μας έχουν σταλεί  να διαμορφώσουμε τους χώρους έτσι ώστε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια .Έχετε ενημερωθεί από τις νηπιαγωγούς των παιδιών για τις ομάδες και τις μέρες που θα έρχονται τα παιδιά στο σχολείο.Το ωράριο είναι κανονικό δηλ. προσέλευση 8.15-8.30 και αποχώρηση στις 13.00.Για αυτήν την εβδομάδα το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσουν.Αναμένουμε οδηγίες για την επόμενη εβδομάδα .

Όσοι γονείς δεν θα φέρετε τα παιδιά στο σχολείο για το διάστημα 1-26 Ιουνίου παρακαλούμε να το δηλώσετε στέλνοντας στο email του σχολείου(mail@3nip-laris.lar.sch.gr) μια υπεύθυνη δήλωση.Μπορείτε να την κατεβάσετε και από εδώ

Επίσης, είναι υποχρέωσή σας να μας  ενημερώνετε  για την κατάσταση υγείας των παιδιών σας  καθημερινά και να μην φέρνετε τα παιδιά με συμπτώματα ίωσης στο σχολείο.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τις  οδηγίες για τις εισόδους και εξόδους κατά την προσέλευση και την αποχώρηση. 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μας μαθητές  για να συνεχίσουν και να κλείσουν όσο πιο ομαλά γίνεται  την φετινή «διαφορετική» σχολική χρονιά.

Καλή αρχή λοιπόν σε όλους με αισιοδοξία και προσοχή θα μάθουμε μεγάλοι και μικροί να λειτουργούμε στις νέες συνθήκες.Λήψη αρχείου

 

 

Mιά κάμπια πολύ πεινασμένη!

Ξεφυλλίστε  πατώντας κάτω δεξιά στην άκρη της  κάθε σελίδας και ακούστε την αφήγηση πατώντας  το listen  κάτω από το βιβλίο που δημιούργησε η κ. Έφη με την τάξη της!Book titled ''Μιά κάμπια πολύ πεινασμένη''Read this book made on StoryJumper

«Οι φάσεις της σελήνης» ποίημα του Γ. Βιζυηνού

Τα παιδιά του 2ου κλασικού τμήματος εμπνέονται από το ποίημα του Βιζυηνού και φτιάχνουν τις φάσεις της σελήνης και η κ. Χριστίνα το απαγγέλλει!

18 Mαϊου διεθνής ημέρα μουσείων

Τα νήπια του 1ου ολοήμερου έφτιαξαν το δικό τους μουσείο στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά  και να θαυμάσετε τα εκθέματά του!

https://www.artsteps.com/embed/5ec181d5d345cf680ce935dd/560/315?fbclid=IwAR353zxSuO1hL_SREWAUk2B7Q_xFaLkcirnJL-IWy-f1vmMdOcprG7a4pKs

Κι εδώ ας θυμηθούμε δράσεις του νηπιαγωγείου μας σχετικές με την παγκόσμια ημέρα μουσείων από άλλες χρονιές

Επίσκεψη στο μνημείο του Ιπποκράτη-Ιπποκράτειοι αγώνες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εγγραφές στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020 καθημερινά από 8.30-14.00

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν.4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα,εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Η περιοχή ευθύνης του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας με αφετηρία τη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιωαννίνων περιλαμβάνει την περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς :

Ιωαννίνων,Ολύνθου,Στενημάχου,όρια Αγχιάλου(χωρίς να περιλαμβάνεται),Δημητρίου Καραολή,Β΄Σώματος Στρατού, Κλ.Πατέρα,όρια 1ης Στρατιάς (Εχεκρατίδας,Σαρίμβεη)Ηρώων Πολυτεχνείου,Ιωαννίνων.

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εγγραφή του
νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
 Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του
Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία
«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των
κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας
Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας
συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου
μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή (παρ. 2 του άρθρου 2 της
ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό
Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην
οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι
εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο
γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο
που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη
δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση
κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας,
με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή
εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο
πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική
μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης
από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και
στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,
ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη
σχολική μονάδα και
στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή
προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται
στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια
του Νηπιαγωγείου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν στο νηπιαγωγείο:
γ)Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας άλλου/λων τέκνου/ων,που φοιτά/τούν στην ίδια ή σεσυστεγαζόμενη σχολική μονάδα,εφόσον υπάρχει/χουν 
δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής
ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο(Α.Δ.Υ.Μ.)
η) Βιβλιάριο Εμβολίων,του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (παρ. 4, του άρ. 6 του Π.Δ 79/2017(ΦΕΚΑ’109),όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚΑ’142)καιαπό το άρθρο 74 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚΑ’13)).
θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ,ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία,εφόσον υπάρχει,σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η
αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ
53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου
εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και
καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

Ακολουθεί η εγκύκλιος .

 Λήψη αρχείου