Το 3ο Νηπιαγωγείο κέρδισε στο διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας του Ιδρύματος Μποδοσάκη!!!

Το Νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στο διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας του ιδρύματος Μποδοσάκη και η κάρτα μας επελέγη ως «Η ευχετήρια κάρτα του ιδρύματος»

Μπράβο στους μικρούς μας καλλιτέχνες και στην νηπιαγωγό τους κ. Ελευθερία Καρανίκα!!!

https://www.bodossaki.gr/wp-content/uploads/2019/12/Xmas-card-2019_Bodossaki-Foundation.gif

 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο νηπιαγωγείο μας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σχολικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις των νηπίων μας.Μάγισσες, νεράιδες, ξωτικά, γίγαντες ,καλικάντζαροι τρύπωσαν στο νηπιαγωγείο και μας έκαναν να νιώσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων Και βέβαια ήρθε και ο Αϊ Βασίλης κι έδωσε τα δώρα του στα παιδιά. Οι μικροί μας ηθοποιοί ενθουσίασαν τους γονείς κι έκαναν πολύ περήφανες τις δασκάλες τους!Μπράβο σε όλα τα παιδιά !

Η εβδομάδα  έκλεισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη μουσικό κ.Εφη Δημογιάννη, μητέρα μαθητή μας που ήρθε  στο σχολείο μας μαζί με απίστευτο κέφι και τα μουσικά της όργανα και συνόδευσε τα παιδιά σε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια!!!
Την ευχαριστούμε από καρδιάς!!!!
Περάσαμε τέλεια!!!

Η κ. Ελευθερία με τα νήπια και τους γονείς τους βγήκαν και είπαν τα κάλαντα σκορπίζοντας χαρά και μελωδίες στην γειτονιά μας .Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στο «Κρίκκειο ορφανοτροφείο» και στον παιδικό σταθμό φιλανθρωπικού σωματείου » τα χελιδονάκια»

Ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων του νηπιαγωγείου μας για την βοήθειά του στις δράσεις μας.

Ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή νέα χρονιά!!!

Χριστουγεννιάτικο Bazzar απο το σύλλογο γονέων του νηπιαγωγείου μας!

Ήταν  μια όμορφη διοργάνωση από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου νηπιαγωγείου Λάρισας με δώρα, παιχνίδια, εδέσματα, μουσική, προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και πολύ κέφι.Η  συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη παρουσίασε το υπέροχο βιβλίο της «το μαγικό κλειδί».Στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας όλοι πέρασαν φανταστικά! Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ του συλλόγου!

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας επισκέφτηκαν τρία τμήματα του Νηπιαγωγείου μας.Οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μας υποδέχτηκαν εγκάρδια,μας ξενάγησαν στις αίθουσες και μας έπαιξαν μουσική με διάφορα μουσικά όργανα. Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ακόμα και να παίξουν σε κάποια από αυτά.Ευχαριστούμε τον κ. Μακρυγιάννη καθηγητή του Μουσικού Σχολείου και πατέρα του μαθητή μας Ηλία που μας παρουσίασε με τόση υπομονή όλα τα  όργανα στην υπέροχη αίθουσα κρουστών,τον κ. Εβταλτσίδη που μας υποδέχτηκε στην αίθουσα χορωδίας με τους μαθητές του  και το πιάνο και μας τραγούδησαν τόσο όμορφα,την κ. Κτιστάκη που μας έπαιξε μελωδίες στο μεγάλο  πιάνο με ουρά στην αίθουσα εκδηλώσεων,τον κ. Νίκου που μας παρουσίασε τα πνευστά και μας έπαιξε σαξόφωνο φλάουτο και όμποε και την κ. Ζαφειρίου στην αίθουσα παραδοσιακών οργάνων όπου με τους μαθητές της μας έπαιξαν μουσική με ταμπουρά.Φύγαμε κατενθουσιασμένοι κάποιοι θα ξανάρθουν…..σε λίγα χρόνια ως μαθητές του Μουσικού Σχολείου!!!

 

Ντενεκεδούπολη …σε αγαπάμε πολύ!!!

Με κουκλοθέατρο τιμήσαμε στο νηπιαγωγείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου.Τα νήπια τραγούδησαν μαζί με τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης και βοήθησαν τον Σαρδέλα τη Μηλίτσα τον Σοφό ,τον ΟΚ Μπαμ-Μπαμ και τον Βουτυρένιο να διώξουν τον κακό Λαδένιο και να ζήσουν ελεύθεροι στην Ντενεκεδούπολη

 

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο μας

Με παρέλαση στην ηλιόλουστη αυλή του σχολείου μας και τον εθνικό ύμνο από τα παιδιά ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου.Μέσα στις αίθουσες νωρίτερα οι μικροί μαθητές μας είπαν ποιήματα και τραγούδια.Μηνύματα που έχουν να κάνουν με την αξία της ειρήνης περάσαμε στους μαθητές μας κι όλοι μαζί φωνάξαμε;

«Ποτέ πια πόλεμος στα αλήθεια μα ούτε και στα παραμύθια» 

«Ζήτω η ειρήνη»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

 

Επίσκεψη Σέρβων

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Παιδικής Προστασίας της Σερβίας, επισκέφθηκαν χθες το σχολείο μας, με επικεφαλής τις κ. Biljana Kojovic από το υπουργείο Παιδείας της Σερβίας και κ. Vera Milano από το δήμο Βελιγραδίου, με στόχο την ανταλλαγή στοιχείων που αφορούν στην εκπαίδευση. Τα παιδιά υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία με τραγούδια και ζωγραφιές. Ευχαριστούμε την κα Α. Παπαδημητρίου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου, που μας στήριξε με την παρουσία της.

Νέο ΔΣ Συλλόγου Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας για το σχολικό έτος 2019-2020

Το νέο ΔΣ Συλλόγου Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας για το σχολικό έτος 2019-2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΟΥΔΗ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

ΤΑΜΙΑΣ: ΣΑΣΑ ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΜΕΛΗ:  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

                ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ

                ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ

                 ΧΑΡΗΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Γονείς

Την Τρίτη 01/10/2019 και ώρα 17:30 σας προσκαλούμε στο Νηπιαγωγείο μας για την πρώτη ενημερωτική συνάντηση.Θα συζητήσουμε θέματα λειτουργίας του σχολείου και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου θα σας παρουσιάσει τις μαθησιακές περιοχές και τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Επίσης θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

 Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας

 

Καλή αρχή!

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε πάλι σήμερα η αυλή του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό η Διευθύντρια κ. Παναγιώτου Γιώτα  ενημέρωσε τους γονείς για την λειτουργία του σχολείου και οι Νηπιαγωγοί υποδέχτηκαν  στις τάξεις τους μαθητές για μια πρώτη γνωριμία.

Ιδιαίτερη συγκίνηση μας έδωσαν οι περσινοί μας μαθητές που φέτος θα πάνε στην πρώτη Δημοτικού και πέρασαν να μας δουν και να ανταλλάξουμε ευχές. Καλή αρχή μικρά μας «πρωτάκια».

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας για το σχολικό έτος 2019-2020 υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί:

1ο τμήμα  : Κοντογιάννη Βάσω

2ο τμήμα : Τσεκέ Χριστίνα

3ο τμήμα: Σιμορέλη Έφη

4ο τμήμα :Καρανίκα Ελευθερία

5ο τμήμα :Λιάκου Ευαγγελία

6ο τμήμα: Σταυριανού Ευδοκία 

1ο ολοήμερο: Θεοχάρη Βιολέττα

2ο ολοήμερο: Τζιγκούρα Ελένη

 

Η Διευθύντρια και οι Νηπιαγωγοί ευχόμαστε να περάσουμε μια όμορφη σχολική χρονιά!

Αποχαιρετιστήρια γιορτή Συλλόγου Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια γιορτή με το τέλος της σχολικής χρονιάς.Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση όπου τα παιδιά με τις εκπαιδευτικούς τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια και στη συνέχεια διασκέδασαν με την υπέροχη Βάγια με ψυχοκινητικά παιχνίδια ,κουκλοθέατρο και βέβαια παγωτό!Οι γονείς φρόντισαν για τον πλούσιο μπουφέ.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κ.Α. Παπαδημητρίου.

Η διευθύντρια και οι νηπιαγωγοί του 3ου νηπιαγωγείου ευχαριστούμε το Δ.Σ του συλλόγου για την βοήθεια που μας παρείχαν όλη τη χρονιά και όλους τους γονείς για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Καλό καλοκαίρι!

 

«Τρείς γενιές μια αγκαλιά» η εκδήλωση

«Τρεις Γενιές μια Αγκαλιά!!!»
με πρωτοβουλία της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου προσχολικής αγωγής κας Α. Παπαδημητρίου.

Ήταν μια υπέροχη γιορτή γεμάτη συγκίνηση!Παιδιά γονείς παππούδες γίναν μια αγκαλιά !Την εκδήλωσή  τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δονδοτσάκης, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Σοφία ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δημήτρης καθώς επίσης και η κοινωνική λειτουργός του δημοτικού γηροκομείου Λάρισας  κ. Τουρτούνη που  μας έδωσε τη χαρά να έχουμε στην παρέα μας, ανθρώπους που κουβαλάνε την μεγαλύτερη εμπειρία και σοφία από όλους μας!

Παρουσιάστηκαν εικαστικά έργα και χορευτικά δρώμενα με την συμμετοχή των Νηπιαγωγείων:3ου, 10ου, 13ου, 21ου, 42ου, 23ου, 29ου, 48ου, 56ου, 57ου Λάρισας, του 5ου Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, των Νηπιαγωγείων Ανάβρας και Χάλκης, των Νηπιαγωγείων Ζάρκου και Πετροπόρου Τρικάλων και του Παιδικού Σταθμού της 1ης Στρατιάς .

Το νηπιαγωγείο μας ήταν εκεί με τα εικαστικά έργα : «παιχνίδια από το παρελθόν», «ζωγραφίζω τον εαυτό μου τώρα και φαντάζομαι τον εαυτό μου 100 χρονών», «γλυπτό με τα χέρια γιαγιάς μαμάς παιδιού» και  «τα παραμύθια του χθες και του σήμερα» και ξεσηκώσαμε τους παρευρισκόμενους χορεύοντας   συρτάκι!

 

Τρεις γενιές μια αγκαλιά

Την Τρίτη 28 Μαϊου, 18 νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας, ανάμεσά τους και το 3ο νηπιαγωγείο Λάρισας, συμμετέχουμε με εικαστικά έργα και χορούς για μικρούς και μεγάλους στην έκθεση «Τρεις Γενιές μια Αγκαλιά», με πρωτοβουλία της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου προσχολικής αγωγής, ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, κας Άρτεμις Παπαδημητρίου.
Σας περιμένουμε την Τρίτη, ώρα 19:00 στο 13ο νηπ/γειο Λάρισας. 

Επίσκεψη στο μνημείο του Ιπποκράτη-Ιπποκράτειοι αγώνες

Με την επίσκεψη στο μνημείο του Ιπποκράτη και τους «Ιπποκράτειους αγώνες» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ  του ΕΑΚΛ ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμά μας «Η σημασία της διατροφής και της άσκησης από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα». Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας και δεν μας επέτρεψε να επισκεφτούμε τον βοτανικό κήπο και να κάνουμε τους Ιπποκράτειους αγώνες στο στίβο του ΕΑΚΛ όπως είχαμε αρχικά προγραμματίσει.Αυτό όμως δεν μείωσε καθόλου τον ενθουσιασμό μας.Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε την εκδρομή μας.Επισκεφτήκαμε πρώτα  το μνημείο του Ιπποκράτη και μετά αγωνιστήκαμε μέσα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ» και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας παρευρέθηκε στην σημερινή μας επίσκεψη στο μνημείο του Ιπποκράτη κι έκανε την απονομή των μεταλλίων στους μικρούς αθλητές μετά τους αγώνες.Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του ΕΑΚΛ για τη σημερινή φιλοξενία ,τους γονείς και τις σχολικές τροχονόμους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η σημερινή μας έξοδος καθώς και τον γυμναστή κ. Διονυσίου Διονύση για τη βοήθεια στην οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων.

   

Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2019-20

Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαϊου 2019.

Εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το2014(νήπια) και 2015 (προνήπια).

Η εγγραφή των  προνηπίων στο Δήμο Λαρισαίων για το σχολικό έτος 2019-2020 είναι υποχρεωτική.

Δικαιολογητικά εγγραφών:

-Ένας λογαριασμός(ΔΕΗ ,ΟΤΕ…) ως αποδεικτικό στοιχείο για την διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

-Βιβλιάριο υγείας του μαθητή.

-Ατομικό Δελτίο Υγείας(δίνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο του μαθητή).

Στο ολοήμερο πρόγραμμα και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής εγγράφονται  μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στη περίπτωση που είναι άνεργοι.

Επίσης εγγράφονται μαθητές των οποίων οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες….)

Ώρες εγγραφών :12.00-14.00

Η περιοχή ευθύνης του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας με αφετηρία τη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιωαννίνων περιλαμβάνει την περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς :

Ιωαννίνων,Ολύνθου,Στενημάχου,όρια Αγχιάλου(χωρίς να περιλαμβάνεται),Δημητρίου Καραολή,Β΄Σώματος Στρατού, Κλ.Πατέρα,όρια 1ης Στρατιάς (Εχεκρατίδας,Σαρίμβεη)Ηρώων Πολυτεχνείου,Ιωαννίνων.

 

Τηλέφωνο σχολείου:2410613995

Αγορά παιχνιδιών από το σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου μας

Ο σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου μας διέθεσε χρηματικό ποσό για την αγορά παιχνιδιών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο στηρίζει τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία ενός τόσο μεγάλου σχολείου όσο είναι το 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας.Η Διευθύντρια και οι Νηπιαγωγοί  σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε δυνατά ενωμένοι με κοινό σκοπό το καλό των παιδιών.

 

Πιρούνια και μαχαίρια….. στα μαχαίρια

Στα πλαίσια του προγράμματος  «η σημασία της διατροφής και της άσκησης από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα» παρακολουθήσαμε στο νηπιαγωγείο μας την θεατρική παράσταση «πιρούνια και μαχαίρια στα…μαχαίρια» από την θεατρική ομάδα «Σαν παραμύθι».Μέσα από την παράσταση πέρασαν στα παιδιά μηνύματα για σωστή διατροφή και άσκηση του σώματος  με διασκεδαστικό τρόπο

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/4/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νηπιαγωγείου μας σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών .Ο κ. Ξ.Λέτσας υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ  παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών και παροχή πρώτων βοηθειών σε  ενήλικες και παιδιά κι έδειξε με τη βοήθεια του κ. Α.Συρογιάννη  πως γίνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση CARPA