Αρχική » Οδηγίες στους υποψηφίους

Οδηγίες στους υποψηφίους

https://blogs.sch.gr/3lykkoza/files/2023/05/Οδηγίες-στους-υποψηφίους-3.docx

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023

 

Προσέλευση μαθητών: Την πρώτη ημέρα, έως: 07:30 π.μ. Τις υπόλοιπες ημέρες, έως: 08:00 π.μ.

Στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει  πίνακας με καταστάσεις ονομάτων ανά αίθουσα.

α) Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

β) Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στην Λυκειακή Επιτροπή, και θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον  της ΛΕΕ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του. Τα ανωτέρω ισχύουν επίσης για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε κάθε υποψήφιο παραδίδεται ένα μόνο τετράδιο. Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας. Οι τελευταίες σελίδες του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο, αφού αναγραφεί στην κορυφή της καθεμίας η λέξη «ΠΡΟΧΕΙΡΟ». Στο πρόχειρο μπορούν να χρησιμοποιήσουν μολύβι. Το πρόχειρο δεν βαθμολογείται σε καμία περίπτωση.

Αντιγράφετε από το δελτίο υποψηφίου  στο εσώφυλλο του τετραδίου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:

  1. ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  2. ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ
  3. ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΙΘΜΟ

όπως αυτά αναγράφονται στο Δελτίο εξεταζομένου.

Επίσης πρέπει να γράψουν οι υποψήφιοι στο εξώφυλλο του τετραδίου (ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω από τη διακεκομμένη γραμμή) το εξεταζόμενο μάθημα όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

 

 

ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πριν διανεμηθούν τα θέματα στους υποψήφιους, αλλά και μετά τη διανομή, πρέπει οι επιτηρητές να τους ενημερώσουν για τα παρακάτω:

α) Να φυλλομετρήσουν τις σελίδες των θεμάτων και να ελέγξουν αν είναι τόσες, όσες αναγράφονται στην πρώτη σελίδα των θεμάτων καθώς και το εξεταζόμενο μάθημα.

β) Πριν ξεκινήσουν να γράφουν, να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους στα θέματα και  να διαβάσουν τις οδηγίες στην τελευταία σελίδα των θεμάτων και

γ) Να αναγράψουν στην κορυφή της πρώτης λευκής σελίδας του τετραδίου τους το εξεταζόμενο μάθημα και την ημερομηνία, όπως αυτά αναγράφονται στο πάνω μέρος της 1ης σελίδας των θεμάτων.

 

ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΗ

Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του, η Λυκειακή Επιτροπή καλεί τον υποψήφιο και αν ο υποψήφιος δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά, αν ο υποψήφιος δεν υπογράψει τέτοια υπεύθυνη δήλωση, αφού η ΛΕΕ συντάξει σχετικό πρακτικό, φυλάσσει το γραπτό δοκίμιο στο εξεταστικό κέντρο ή στην οικεία ΕΕΔΔΕ και αποστέλλει αντίγραφο του πρακτικού στο Βαθμολογικό Κέντρο ενημερώνοντας για την απουσία-διακοπή εξέτασης του υποψηφίου.

Ο υποψήφιος θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, εφόσον ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, οπότε το γραπτό του μένει μόνιμα στο Ε.Κ. ή στην ΕΕΔΔΕ και δεν αποστέλλεται στο ΒΚ. Σε διαφορετική περίπτωση (αν δεν φέρει δικαιολογητικά κλπ.), το γραπτό δοκίμιο αποστέλλεται τελικά στο ΒΚ για βαθμολόγηση με σχετικό αντίγραφο πρακτικού της Λυκειακής Επιτροπής, αφού ο υποψήφιος δεν παραπέμπεται στις επαναληπτικές εξετάσεις.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!!

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση