Διανομή των «βεβαιώσεων συμμετοχής» στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ανακοινώνεται ότι η διανομή των «βεβαιώσεων συμμετοχής» στις πανελλαδικές εξετάσεις  στους μαθητές μας αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα 16/7 και θα συνεχίζεται κάθε Πέμπτη που το σχολείο είναι ανοιχτό.  Οι ώρες λειτουργίας του σχολείου είναι 9:00 – 13:30.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και,  αφού υπογράψουν στο πρωτόκολλο του σχολείου,  θα παίρνουν την πρωτότυπη «βεβαίωση συμμετοχής» και ένα αντίγραφό της (φωτοτυπία).

Ανακοίνωση Βαθμών Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Δ΄ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων σχολικού έτους 2017 – 2018

Ενημερώνουμε τους  υποψηφίους ότι ανακοινώθηκαν οι Βαθμοί των «Ειδικών Μαθημάτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων  2017 – 2018 και σήμερα, Πέμπτη 12/7/2018 αναρτήθηκαν στο Σχολείο μας.

 

 

Αντιστοιχίες σχολών για μετεγγραφές 2018-19

Το επισυναπτόμενο αρχείο περιέχει τις αντιστοιχίες των σχολών για το 2018-19.  Είναι σημαντικό κατά την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο πανεπιστήμιο από αυτό που δηλώνεται.  Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αντίστοιχη σχολή στο παν/μιο στο οποίο σκοπεύει να μετεγγραφεί ο φοιτητής,  με την σχολή στην οποία δήλωσε και «πέρασε» ο φοιτητής .

Δείτε το σχετικό αρχείο ΕΔΩ

 

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σχολείου για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο

Ενημερώνουμε ότι το Σχολείο το Καλοκαίρι θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη τις ώρες από 9:00 – 13:00.  Επίσης θα είναι ανοιχτό τις δύο επόμενες Δευτέρες, 9 και 16 Ιουλίου για να διευκολύνει τους υποψηφίους για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην υποβολή/τροποποίηση των μηχανογραφικών τους δελτίων, τις ίδιες ώρες  (από 9:00 – 13:00).

Υπενθυμίζουμε ότι η 16η Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής και οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων.   Αυτός είναι και ο λόγος που το σχολείο είναι ανοιχτό αυτήν την ημέρα!!

Ολοκλήρωση εγγραφών – μετά την ηλεκτρονική εγγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά στο σχολείο μας (3ο ΓΕΛ Κοζάνης) μπορούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή των παιδιών τους αφού έρθουν στο σχολείο και φέρουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Εκτυπωμένη την «οριστική» βεβαίωση της ηλεκτρονικής εγγραφής μέσα από την ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να την εκτυπώσετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τους κωδικούς τους TaxisNet για να μπορέσουμε να την εκτυπώσουμε στο σχολείο.
  2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του/της εγγραφόμενου/νης μαθητή/τριας ή στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί αστυνομική ταυτότητα, Πιστοποιητικό Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/νη
  3. Την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) μέσω της οποίας το σχολείο θα ενημερώνει τον γονέα/κηδεμόνα για την φοίτηση του παιδιού του.

Η ολοκλήρωση της εγγραφής μπορεί να γίνει όλες τις υπόλοιπες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας από τις 8:30 – 13:30,  όπως και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, από την 1η έως και την 10η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2018

Οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2018 ξεκινούν από την Παρασκευή 22-6-2018 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 16-7-2018.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. πρέπει  να προσέλθουν στο σχολείο (Δευτέρα 25/6-Παρασκευή 29/6/2018  και ώρες 8:30-1:30), έχοντας μαζί τους το Δελτίου Εξεταζόμενου ή ταυτότητα,  για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Όσοι απόφοιτοι επιθυμούν να υποβάλουν Μ.Δ. για το 10% θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης ή Συμμετοχής. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Β΄ Φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών – Χρονοδιάγραμμα ενεργειών μέχρι την τελική (οριστική) εγγραφή

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας και τους γονείς/κηδεμόνες τους ότι με κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την από εδώ και πέρα διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Συνοπτικά:

  • Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, οι μαθητές/γονείς μετά τις 10:30 θα μπορούν να εκτυπώνουν την οριστική αίτησή τους προκειμένου να την καταθέσουν στο σχολείο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι την έναρξη των μαθημάτων , δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.
  • Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής – Δηλώσεων Προτίμησης στο e-εγγραφές από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 (14.00).
  • Δυνατότητα Τροποποίησης: Οι μαθητές/τριες που υπέβαλαν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης κατά την Α’ περίοδο εγγραφών (14-05-2018 έως 06-06-2018) και έχουν κατανεμηθεί από την Α’ φάση μπορούν να τροποποιήσουν την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης μόνο λόγω αλλαγής ομάδας προσανατολισμού ή λόγω αλλαγής τύπου λυκείου (ΕΠΑ.Λ., Εσπερινό/Ημερήσιο, Ιδιωτικό). Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούν κατά τη δεύτερη περίοδο εγγραφών (25-06-2018 έως 29-06-2018) να απευθύνονται στον/ην διευθυντή/ντρια του σχολείου, όπου έχουν υποβάλει αίτηση, για να διαγράψει την αίτησή τους ώστε να υποβάλουν νέα.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Επίδοση «ελέγχων επίδοσης» (βαθμών) για το τρέχον σχολικό έτος 21017-18

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας και τους γονείς/κηδεμόνες τους ότι από αύριο, Τετάρτη 20 Ιουνίου μετά τις 12:00  μπορούν να παίρνουν τους ελέγχους επίδοσης (βαθμούς) του τρέχοντος σχολικού έτους 2017-18.  Μετά την Τετάρτη, οι «έλεγχοι» θα δίνονται και σε κάθε εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Αιτήσεις αναβαθμολόγησης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη, 21 Ιουνίου και ώρα 13:00.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Εξέταση ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Ειδικά Μαθήματα 2018.

Oι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα διενεργούνται με βάση την αριθμ.Φ.253/128314/Β6/29-11-2002
Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1538 Β΄/10-12-2002), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σύμφωνα με τις
διατάξεις της ανωτέρω Υ.Α., οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού και Επαγγελματικού
Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9,
εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις οικείες Επιτροπές Εξέτασης ως
ακολούθως:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Επίσκεψη στο νησί των Ιπποτών

Αξέχαστες αναμνήσεις χαράχτηκαν στη μνήμη μας από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρόδο των 54 μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 μέχρι τις 22 Απριλίου 2018. Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «Ανάκτορα: από το μακρινό παρελθόν στο σήμερα» και «Ελληνικά Μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας». Διαβάστε όλο το άρθρο »