3ᵒ Γενικό Λύκειο Κοζάνης

(3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης)

7 Ιανουαρίου 2022
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και ΕκπαίδευσηςΛήψη αρχείου

30 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν η περιβαλλοντική συνείδηση συναντά τις επιθυμίες παιδιών που έχουν ανάγκη!!!

Όταν η περιβαλλοντική συνείδηση συναντά τις επιθυμίες παιδιών που έχουν ανάγκη!!!

267165600 603078774285005 330802478490072842 n    267025986 640944553708768 4746193707337798025 n 1

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Climate change in classroom and beyond” παράλληλα με την 5η συνεχόμενη χρονιά συμμετοχής στο Αειφόρο Ελληνικό  Σχολείο αλλά και στη δράση του οργανισμού “Κάνε μια ευχή Ελλάδας”… κατασκεύασε χριστουγεννιάτικα δέντρα από ανακυκλώσιμα υλικά, και τα στόλισε με τα γεμάτα ευχές αστεράκια του “Make a wish”, Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε το ποσό των 800 περίπου ευρώ αγοράζοντας 400 περίπου “Αστέρια”. 

Ευχόμαστε τη νέα χρονιά να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές αυτών των παιδιών και ο νέος  χρόνος να φέρει υγεία, αισιοδοξία, χαρά και να καλλιεργήσει σε όλους τους μαθητές μας την έννοια του ενεργού και δημιουργικού πολίτη, του πολίτη που προωθεί τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αειφορία και τον πολιτισμό. 

 

29 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΙΔΩΝ

ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΙΔΩΝ

10869733 1589932674572440 1043817941846769615 o      Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αδιάλειπτα από το σχολικό έτος 2017-18 και έχει τιμηθεί με τη σημαία του Αειφόρου Σχολείου. Φέτος, στο πλαίσιο της Δράσης για την προαγωγή της Υγείας επιλέχτηκε μεταξύ των σχολείων με πολυετή συμμετοχή στο πρόγραμμα και του προσφέρθηκαν κρεμοσάπουνα και σαπουνοδοχεία για την κάλυψη των αναγκών μιας ολόκληρης χρονιάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίηση της για αυτήν τη διάκριση και εύχεται ένα δημιουργικό, ευτυχισμένο νέο έτος με ασφάλεια, απαλλαγμένο από περιορισμούς. Χρόνια πολλά!!!

received 636123867834899       received 295098239233964 

29 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης σε Σχέδια Δράσης ERASMUS+

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης σε Σχέδια Δράσης ERASMUS+

New Erasmus 2021 2027 EU emblem with tagline pos EL                                                                                          LogoIKY

 

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, συμμετέχει στα παρακάτω σχέδια δράσης που  χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: 

 1. “Αειφορία-STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον”
 2. “Climate change in classroom an beyond”
 3. “Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση”

Συγκεκριμένα:

 1. “Αειφορία-STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον”

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο ενεργά στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που προβάλλουν από την ταχύτατη μετάβαση της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική εποχή, υπέβαλε αίτηση υλοποίησης δράσης  στο πλαίσιο πρόσκλησης 2021 του Προγράμματος Erasmus+ . Η  Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την αίτηση του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης για τη χρηματοδότηση υλοποίησης του σχεδίου με τίτλο «Αειφορία- STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον» που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Σχεδίου Κινητικότητας  θα πραγματοποιηθούν επιμορφώσεις που αφορούν στην ενσωμάτωση του STEAM  στην διδακτική πρακτική και στην ενημέρωση για τις Δεξιότητες του Μέλλοντος και αντίστοιχες δράσεις της εκπαιδευτικής ομάδας με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης. Απώτερος σκοπός είναι η εφαρμογή και η διάχυση σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία με αειφορικό προσανατολισμό.

 1. “Climate change in classroom an beyond”

Το 3ο ΓΕΛ συμμετέχει ως συνεργαζόμενο σχολείο μαζί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Erasmus+, KA201 με τίτλο: “Climate Change in Classroom and Beyond”.  Εταίροι στο έργο είναι επίσης: 1) Shine ALOUD UK C.I.C/Ηνωμένο Βασίλειο-συντονιστής εταίρος, 2) Incirliova Genclik Kultur Sanat ve Gelisim Dernegi/Τουρκία, 3) 32 SU s izuchavane na chuzhdi ezici «Sv.Kliment Ohridski»/Βουλγαρία και 4) Istituto d’Istruzione Superiore Mandralisca/Ιταλία.

Το σχολείο μας θα συνεργαστεί  με σχολεία της Ιταλίας και της Βουλγαρίας με στόχο την καλλιέργεια θετικών συμπεριφορών  και την  ενθάρρυνση των μαθητών  ώστε να αναλάβουν ενεργό δράση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να καλλιεργήσουν δεξιοτήτες ζωής  και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους  δεξιότητες αλλά και τις γλωσσικές τους ικανότητες στη χρήση ξένων γλωσσών.

 1. Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση

Το σχολείο ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετέχει ως μέλος Κοινοπραξίας στη Δράση  με τίτλο: « Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ από  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027.

Το σχέδιο κινητικότητας περιλαμβάνει , μαθήματα και κατάρτιση,  παρακολούθηση εργασίας (job shadowing)  και προσκεκλημένους εμπειρογνώμονες. Βασικός στόχος όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι οι σχολικές μονάδες να χρησιμοποιήσουν πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης(Sustainable Development Goals) μετασχηματίζοντας τη σχολική κουλτούρα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες προκλήσεις για αποτελεσματική μάθηση και προάγοντας την ολιστική σχολική προσέγγιση για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη (Ε.Β.Α). 

27 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΡΑΒΕΥΣΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι το μαθητικό περιοδικό ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ απέσπασε το Βραβείο καλύτερου μαθητικού περιοδικού, που αθλοθέτησε η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προς τιμήν της Αγγελικής Βαρελά. Η επιτροπή των βραβείων σημείωσε ότι πρόκειται για ένα περιοδικό με προσεγμένη καλαίσθητη έκδοση, όπου τα ενημερωτικά και λογοτεχνικά κείμενα των μαθητών, οι φωτογραφίες και τα εικαστικά τους έργα προκαλούν ενδιαφέρον και συναρπάζουν τον αναγνώστη. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η ομάδα του περιοδικού, που αποτελείται από εξήντα μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και τους φιλολόγους Άννα Ελευθεριάδου και Γιώργο Δελιόπουλο, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, που αγκάλιασαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, καθώς και τις εκδόσεις ΚΑΠΑ εκδοτική για το άρτιο τυπογραφικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να διαβάσετε τα τεύχη μας και ψηφιακά, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους: https://online.fliphtml5.com/ihsth/wlzg/ , https://online.fliphtml5.com/oeubs/xyrg/ . Μπορείτε να μας αναζητήσετε και στο κανάλι μας στο YouTube, με τίτλο ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, όπου θα βρείτε βίντεο με τις μαθητικές δράσεις.

Τα ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ είναι ένα ταξίδι για όλους μας και συνεχίζεται…

24 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

 • Γιορτή Χριστουγέννων 2021

 • Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, γιορτάζοντας τη γέννηση του Χριστού, διοργάνωσε την Πέμπτη 23/12/2021 γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

  Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και οργανώθηκαν σε ομάδες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βλάχου Αθηνάς, κ. Θεοδωρίδου Ειρήνης, κ. Κοντογούνη Μαρίνας και κ. Κωτούλα Αγγελικής. Υπεύθυνες στις χορωδίες ήταν οι εκπαιδευτικοί αντίστοιχα ανά γλώσσα, η κ. Βαγιαννίδου Ελένη στην αγγλική, η κ. Κακουλίδου Ειρήνη στην γαλλική και η κ. Βλάχου Αθηνά στην γερμανική. Τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια χριστουγεννιάτικα και τα κάλαντα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

  Το 15μελές αναζήτησε και βρήκε χορηγούς για να στηθεί ο χριστουγεννιάτικος μπουφές με εδέσματα από τα καταστήματά τους. Παράλληλα, μαθητές έφεραν επιπλέον εδέσματα που πωλήθηκαν σε συμβολικό τίμημα για φιλανθρωπικό σκοπό. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου.

  Λόγω των μέτρων για την πανδημία Covid-19, η γιορτή μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου σε κάθε τμήμα του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Δαλαγιώργου Δημητρίου και κ. Δαρδούμπα Αθανασίου και μαθητών που ανέλαβαν την ηχητική και οπτική κάλυψη της γιορτής.

  Ευχαριστούμε τον Διευθυντή, τους Υποδιευθυντές και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

  Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!

  Και του χρόνου!

ambassadors school

19 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

eur parl epas logo

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετέχει με 38 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors Schools-EPAS) κατά το σχολικό έτος 2021-22. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

μαθητών             ppt

      Οι συμμετέχοντες μαθητές μέσω του προγράμματος εξοικειώνονται με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις που θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή ένωση και τους θεσμούς της, να γίνουν ενεργοί πολίτες με γνώση και άποψη και να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες και δεξιότητες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι δράσεις αφορούν «εκστρατείες για τις ευρωπαϊκές αξίες» που κάθε χρόνο πραγματοποιεί το ΕΚ, αλλά και βασικές πολιτικές προτεραιότητες του Κοινοβουλίου (π.χ. κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, ισότητα, μετανάστευση, τεχνητή νοημοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.).

epas ημερίδα2   ambassadors school

      Στο τέλος της σχολικής χρονιάς αξιολογούνται οι δράσεις των μαθητών και αποδίδεται ο τίτλος του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στα σχολεία που ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα κριτήρια για την απόκτηση του τίτλου του «Πρέσβη». Η αναγόρευση ενός σχολείου ως «Πρέσβη» σηματοδοτεί την απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας με το γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό τη διάχυση των εμπειριών που αποκόμισαν οι μαθητές στους νεότερους μαθητές, τη συνέχιση του Προγράμματος τις επόμενες χρονιές και την προβολή κάθε  «Σχολείου-Πρέσβη» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Παιδείας (σχετική εγκύκλιος με ημερομηνία 8/7/2020,88621/ΓΔ4) και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

 

18 Δεκεμβρίου 2021
από 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 17-12-21 Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2022

17-12-21 Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2022Λήψη αρχείου

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η αριθ.Φ.251/165669/A5/17-12-2021 Υπουργική Απόφαση στην οποία συγκεντρώνονται οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε., όπως αυτοί προτάθηκαν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα Συναρμόδια Υπουργεία και θα ισχύσουν για τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις (πανελλαδικές 2022).

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων