preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μάι 20 18

Κατά την περίοδο αυτή κρίνεται απόλυτα απαραίτητη η ευλαβική τήρηση των βασικών κανόνων πρόληψης των λοιμώξεων αναπνευστικού και ειδικά του κορονοϊού.  Ο πιο σημαντικός τρόπος πρόληψης είναι το πλύσιμο των χεριών, την αναγκαιότητά του οποίου πρέπει να τονίζετε στα παιδιά σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, πρέπει να τους υποδεικνύετε να καλύπτουν, ιδανικά με χαρτομάντιλο ή με τον αγκώνα, το στόμα και τη μύτη τους κατά τον βήχα ή το φτέρνισμα και να μην βάζουν τα χέρια στο στόμα, τη μύτη και τα μάτια.

Για την ασφάλεια του παιδιού που ασθενεί και τη μείωση της μετάδοσης των λοιμώξεων στο σχολικό περιβάλλον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμένουν στο σπίτι παιδιά που ασθενούν ή δεν έχουν αναρρώσει πλήρως ή εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ίωσης, όπως πυρετό, πονόλαιμο, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροιες, απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Αν το παιδί παραπονεθεί για συμπτώματα το πρωί πριν προσέλθει στο σχολείο, παρακαλώ να το εκτιμάτε προσεκτικά και αν δεν αισθάνεται τελείως καλά να παραμένει στο σπίτι. Εξίσου σημαντικό είναι να επιστρέφουν στο σπίτι το συντομότερο δυνατό, όσα παιδιά εκδηλώνουν συμπτωματολογία στο σχολείο.

Παρακαλώ τους γονείς να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που θα σας έχουν προωθηθεί  και βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του σχολείου και να υποδείξετε στα παιδιά την προσεκτική τήρησή τους.

Η προστατευτική μάσκα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προαιρετική. Ωστόσο, η χρήση της, ως επιλογή της οικογένειας, υποστηρίζεται από το Σχολείο, υπό την προϋπόθεση ότι οι μαθητές είναι ήδη ενημερωμένοι για το σωστό χειρισμό της. Τέλος, συστήνεται οι μαθητές να φέρουν ατομικά παγούρια ή ποτήρια ώστε να μπορούν να πίνουν νερό χωρίς καμία επαφή στις βρύσες.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας μαθητών και προσωπικού. Κανένα μέτρο όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη που πρέπει όλοι να τηρούμε και κυρίως να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας. Είναι προφανές ότι η ατομική ευθύνη, ακόμη κι αν δεν ήταν έως τώρα, γίνεται πλέον δεξιότητα επιβίωσης.

Καλή δύναμη για τη συνέχεια,

Μένουμε υγιείς!

Λουμπαρδιά Ευγενία

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση