preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 13 05

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Το μουσείο Βυζαντινής τέχνης επισκέφθηκαν τα τμήματα της Δευτέρας τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Οι μαθητές προσήλθαν στο σχολείο την κανονική και καθημερινή ώρα δηλαδή στις 8:00, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τρεις σχολικές ώρες. Στη συνέχεια τα παιδιά ξεκίνησαν για το βυζαντινό μουσείο.

Την  ξενάγηση των μαθητών που ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες ανέλαβε η καθηγήτρια Γεωργία  Λάζαρη. Η περιήγηση αυτή πρόσφερε στα παιδιά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους μεσαιωνικούς Έλληνες. Γνώρισαν  ενδιαφέροντα πράγματα  για την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών,για την ενδυμασία τους, για την αρχιτεκτονική και την τέχνη τους. Είδαν πιθάρια που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση των τροφών ,γυναικεία κοσμήματα, αγάλματα, υπέροχα καλλιτεχνημένα ψηφιδωτά , ένα χρυσόβουλο το οποίο ανήκε στον βασιλιά Ανδρόνικο τον Β´και μια ολόσωμη πανοπλία ιππέα .  Παρατήρησαν  βυζαντινές εικόνες  εξαίρετου κάλλους, ένα ολόκληρο τέμπλο εκκλησίας καθώς και έναν διπλό τάφο.

Ο συνδυασμός της περιήγησης με  ξενάγηση  έκαναν ενδιαφέρουσα την επίσκεψη και καθόλου βαρετή και τα παιδιά άντλησαν πολλές πληροφορίες και έφυγαν από το μουσείο έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση