3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Προσκόμιση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) στο Σχολείο [2020-2021]

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Για τους μαθητές των Α΄και Δ΄ Τάξεων)

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Α΄και Δ΄Τάξεων του σχολείου μας,

Σας ενημερώνουμε ότι για να συμμετάσχει το παιδί σας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, σε αγώνες και σε σχολικές αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του σχολείου, θα πρέπει να έχετε προσκομίσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Το Α.Δ.Υ.Μ. αποτελεί ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ισχύ για τρία χρόνια.

Όσοι από σας δεν έχετε προσκομίσει ακόμα το ΑΔΥΜ, σας παρακαλούμε να φροντίσετε, ώστε να συμπληρωθεί από παιδίατρο των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή τέλος των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ).

Η παράληψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά τον Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και τις άλλες σχολικές δραστηριότητες.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) έχει μοιραστεί στους/στις μαθητές/τριες της Δ΄Τάξης αλλά μπορείτε να το μεταφορτώσετε κι από εδώ.

Ευχαριστήριο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Θεσσαλονίκης [16-09-2020]

Ευχαριστήριο

Η νέα χρονιά μπορεί να ξεκίνησε με προβληματισμό, με έντονο σκεπτικισμό ή ακόμα και με ανησυχία.
Όμως υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα,χαρούμενα γεγονότα που μας κάνουν να στρέφουμε το βλέμμα μας στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Και η χαρά είναι διπλή, καθώς όλα αυτά τα καλά προέρχονται «εκ των έσω», από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του σχολείου μας κι ύστερα από γόνιμη συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα με μία γενναιόδωρη κίνηση, διέθεσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.
Έτσι το σχολείο μας εφοδιάστηκε με χειρουργικές μάσκες και γάντια, απέκτησε ένα εξαιρετικής ποιότητας αρμόνιο Kurzweil  , ενώ το μεγάλο έργο της βιβλιοθήκης ολοκληρώνεται, καθώς, αγοράστηκε γραφείο και καρέκλα εκπαιδευτικού και αναμένονται οι μαξιλάρες των παιδιών, η παπουτσοθήκη κι οι κουρτίνες.
Οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστούμε την κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου και μέσω αυτών όλους εσάς τους γονείς-κηδεμόνες που βλέπουμε στα μάτια τους.
Καλή σχολική χρονιά… με πράξεις!
Από τη Διεύθυνση

Σχεδιάγραμμα Τμημάτων

Αγαπητοί γονείς,

Για να γνωρίζετε από πριν την αίθουσα που θα φιλοξενούνται οι μαθητές/μαθήτριές μας τη φετινή σχολική χρονιά, 2020-2021, παρακαλώ συμβουλευτείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Χρήση μάσκας στο σχολείο

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3780-8/9/2020 η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων:

  • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
  • στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία…

Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του κορωνοϊού στον χώρο των σχολείων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020-2021 – Αγιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από τις διευκρινιστικές οδηγίες του  Υ.ΠΑΙ.Θ. ( Φ7/ 119778/Δ1/11-09-2020 ) που μας κοινοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 13:51,  οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις σχολικές μονάδες στις 08.15.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε οι μαθητές να προσέλθουν υποχρεωτικά με μάσκες και θα οδηγούνται στις αίθουσες των τμημάτων τους, όπου θα τους υποδέχονται οι δάσκαλοί τους. Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου χωρίς να συγχρωτίζονται.

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020–2021 θα τελεστεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 10:00 π.μ. όπου θα παρευρίσκονται μόνο οι μαθητές της Α΄ Τάξης και αντιπροσωπεία δασκάλων.

Μετά τη λήξη του αγιασμού, οι μαθητές των τμημάτων της Α΄ Τάξης θα αποχωρήσουν από το σχολείο από την κύρια είσοδο του Σχολείου, επί της οδού Σακελλαρίδη, για να τους/τις  παραλάβουν οι γονείς-κηδεμόνες, ενώ η αποχώρηση των άλλων τμημάτων θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανά τμήμα, αμέσως μετά την επίσκεψη του ιερέα σ’ αυτό.

Παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες για να μεταφέρουν τα βιβλία τους.

Καλή σχολική χρονιά!

ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για προστασία από τον κορωνοϊό στα δημοτικά σχολεία (Σεπτ. 2020)

Δημοσιεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ αναλυτικές οδηγίες για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Χαιρετισμός Ανδρέα Μαυρίδη, Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης

Αγαπητές/-οί  Συνάδελφοι και Συνεργάτες, αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές,

 

Η επιλογή μου για τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή την οποία αποδέχομαι με υψηλή αίσθηση ευθύνης. Στις πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες όλοι πλέον καλούμαστε να λειτουργήσουμε, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις πολυεπίπεδες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.  Στην προσπάθειά μου αυτή ζητώ τη στήριξη και τη συνεργασία όλων σας, των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των συναδέλφων εκπαιδευτικών, του διοικητικού προσωπικού, των μαθητών και των γονέων/κηδεμόνων τους, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία φορέων.

Ευχαριστώ τον απερχόμενο Αναπληρωτή Διευθυντή Διεύθυνσης κ. Νικόλαο Φωτόπουλο για τη συνεργασία και το έργο που αφήνει πίσω του. Του εύχομαι τα καλύτερα τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Με την πεποίθηση ότι η παιδεία αποτελεί το στοίχημα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλή δύναμη στο τόσο δύσκολο αλλά και τόσο δημιουργικό έργο μας.

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ανδρέας Μαυρίδης,

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ» Σχολικό έτος: 2019-2020

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Εικαστικοί Πειραματισμοί» με υπεύθυνη την καθηγήτρια εικαστικών κ. Τάνια Καρακώττα ήρθαν σε επαφή με τεχνικές της ζωγραφικής και της γλυπτικής, γνώρισαν καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα των εικαστικών τεχνών και δημιούργησαν ζωγραφικά έργα και γλυπτά. Μέσα από πρωτότυπους πειραματισμούς καλλιέργησαν το αισθητικό τους κριτήριο, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και διασκέδασαν δημιουργώντας με κέφι ευφάνταστα έργα τέχνης.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Δημιουργίες στο μάθημα των Εικαστικών – Σχολικό έτος: 2019-2020

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται στιγμές από τις δράσεις των μαθητών/τριων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο μάθημα των Εικαστικών το σχολικό έτος: 2019-2020.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καρακώττα Τάνια (ΠΕ08, Καλλιτεχνικών)

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων