3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ» Σχολικό έτος: 2019-2020

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Εικαστικοί Πειραματισμοί» με υπεύθυνη την καθηγήτρια εικαστικών κ. Τάνια Καρακώττα ήρθαν σε επαφή με τεχνικές της ζωγραφικής και της γλυπτικής, γνώρισαν καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα των εικαστικών τεχνών και δημιούργησαν ζωγραφικά έργα και γλυπτά. Μέσα από πρωτότυπους πειραματισμούς καλλιέργησαν το αισθητικό τους κριτήριο, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και διασκέδασαν δημιουργώντας με κέφι ευφάνταστα έργα τέχνης.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Δημιουργίες στο μάθημα των Εικαστικών – Σχολικό έτος: 2019-2020

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται στιγμές από τις δράσεις των μαθητών/τριων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο μάθημα των Εικαστικών το σχολικό έτος: 2019-2020.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καρακώττα Τάνια (ΠΕ08, Καλλιτεχνικών)

Επίδοση Ελέγχων Β΄ και Γ΄ Τριμήνων και Τίτλων Προόδου και Σπουδών – Παρασκευή 26-06-2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 θα γίνει η επίδοση της βαθμολογίας των Β΄ και Γ΄ Τριμήνων (Έλεγχοι Προόδου) και θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών ως ακολούθως:

  1. Οι μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στο 1ο Υποτμήμα* θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο από 8.15 π.μ. έως 9.00 π.μ. και αφού λάβουν τους τίτλους και τη βαθμολογία τους σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα τους, θα αποχωρήσουν.
  2. Οι μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στο 2ο Υποτμήμα* θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο από 09.15 π.μ. έως 10.00 π.μ. και αφού λάβουν τους τίτλους και τη βαθμολογία τους σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα τους, θα αποχωρήσουν.
  3. Οι γονείς των μαθητών που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα στο διάστημα επαναλειτουργίας του σχολείου μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, θα προσέλθουν μεταξύ 10.15 – 10.30 μ.μ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού και, αφού λάβουν την βαθμολογία και τους τίτλους σπουδών των παιδιών τους σε σφραγισμένο φάκελο, θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Δεν θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις γονέων και εκπαιδευτικών για αποφυγή συγχρωτισμού στον χώρο του σχολείου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί από την αποχώρηση του 1ουυποτμήματος και την προσέλευση του 2ουυποτμήματος το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου μας θα προβεί σε απολύμανση των επιφανειών με τις οποίες θα έρθουν σε επαφή οι μαθητές των δύο υποτμημάτων, όπως θρανία, καρέκλες, κ.ά.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του ωραρίου που σας ανακοινώθηκε προς αποφυγή δυσλειτουργιών και προβλημάτων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι!

 

 

* 1ο Υποτμήμα: Την τρέχουσα εβδομάδα κάνει μάθημα Τρίτη, Πέμπτη
 * 2ο Υποτμήμα: Την τρέχουσα εβδομάδα κάνει μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή

Βράβευση μαθητών/τριων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τη διάκριση τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα»

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, βράβευσε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα». Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.unhcr.org/gr/mathitikos_diagonismos_2019

Μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και υπό την καθοδήγηση της κ. Τάνιας Καρακώττα, ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν για το προσφυγικό ζήτημα και δημιούργησαν ομαδικά πρωτότυπα εικαστικά έργα με τα οποία έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.
Το σχολείο μας σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν τρεις συμμετοχές μας.

Τα έργα που διακρίθηκαν είναι των μαθητών/τριων:
• Ευγενία Γ., Χαρίσιος Μ., Μυρτώ Χ., Ιωάννης Α., Νικόλαος Γ. (Ε΄τάξη)
• Κυριάκος Β., Ιωάννης Ε., Αντώνιος Μ. (Δ΄τάξη)
• Μαγδαληνή Γκ., Νεφέλη Γ., Γαρουφαλλιά Ζωή Α., Κων/νος Β. (Δ΄τάξη)
Τα παιδιά παρέλαβαν από την Ύπατη Αρμοστεία φωτογραφικές μηχανές ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Τάνια Καρακώττα που ανέλαβε την πρωτοβουλία, κινητοποίησε και ενέπνευσε τους μαθητές της και φυσικά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μικρούς μας καλλιτέχνες για τη σημαντική διάκριση αλλά και τη συμμετοχή τους.

Συγχαρητήριο μήνυμα λάβαμε κι από τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό..

(περισσότερα…)

Are you an eTwinning hEuro?

Το σχολείο μας φέτος, συμμετείχε στο  έργο eTwinning «Are you an eTwinning hEuro?» σε συνεργασία με σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.
Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές μας να βοηθήσουν την κοινωνία με τις σούπερ δυνάμεις τους. Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες που εστίασαν στην ανάπτυξη «καλών και αναγκαίων αξιών’ για το μέλλον.
Θελήσαμε να «φυτέψουμε ένα σπόρο» στους μαθητές μας για το πώς θα βρουν σωστότερους τρόπους για να λύσουν αντιπαραθέσεις και προβλήματα και προωθήσαμε την ειρήνη, τη συνύπαρξη και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η δασκάλα των Αγγλικών κ. Αξαμίδου Ρούλα και συμμετείχαν οι μαθητές της Στ τάξης.

6ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Be part of the solution,not part of the pollution»

Ο 6ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Be part of the solution,not part of the pollution»ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».
Με μεγάλο ενδιαφέρον οι κριτές ανέγνωσαν 238 συμμετοχές  από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατέληξαν στους νικητές.
Ανάμεσα τους  βρίσκεται η μαθήτρια του Στ2 του σχολείου μας Αικατερίνη Ν. ,η οποία πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία » letter», η οποία σήμερα παρέλαβε το βραβείο της, μια σειρά από λογοτεχνικά βιβλία γνωστού Αγγλόφωνου εκδοτικού οίκου.
Τη συγχαίρουμε, όπως συγχαίρουμε και την κ. Ρούλα Αξαμίδου, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία και ενέπνευσε τους μαθητές της!

Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2020

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος  προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να πραγματοποιήσει για 21η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα: «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων – Καλοκαίρι 2020″.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο.

Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Διαβάστε εδώ το υλικό

 

Στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Covid-19 υπάρχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με: α) το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Σκοπός των  οδηγιών είναι η ενημέρωση σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του
ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων.

Ανακοίνωση για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι  τα μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο, Πέμπτη, 28-05-2020, καθώς οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα προσέρχονται στο σχολείο για την προετοιμασία της επανέναρξης των μαθημάτων από τη Δευτέρα 01-06-2020.

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Παπάς

Επανέναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ανακοινώθηκε σήμερα 25-05-2020  η επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών από
1 Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Κατά τη λειτουργία τους θα ισχύσουν τα εξής:

  • Εφόσον διασφαλίζεται ότι σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι μικρότερος του 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
  • Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
  • Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων (που εμείς έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε).
  • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί (επισυνάπτεται εδώ).
  • Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
  • Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού.

 

Προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή επάνοδο των μαθητών του σχολείου μας, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι (στις 12.00), ώστε να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για τα παρακάτω:

1. Όσοι ΔΕΝ επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται, δηλώνοντας την ύπαρξη ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.Όσοι γονείς δεν στείλετε Υπεύθυνη Δήλωση, εξυπακούεται ότι το παιδί σας θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα.

2. Όσοι γονείς έχετε παιδιά σε διαφορετικές τάξεις, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με την αποστολή ενός απλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να το λάβουμε υπόψη κατά τη δημιουργία των τμημάτων που, ως γνωστό, δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για οτιδήποτε καινούριο προκύπτει θα αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο του σχολείου μας τις επόμενες ημέρες.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και προπάντων με υγεία.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Παπάς

 

Υπεύθυνη Δήλωση

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων