Δωρεά βιβλίου

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημήτρη Λιμνιώτη, γονέα μαθητή του σχολείου μας, για την προσφορά του βιβλίου « Οι μέρες που δεν έχει σχολείο» στη Σχολική μας βιβλιοθήκη και στο οποίο έκανε τη θαυμάσια εικονογράφηση.
Συγγραφέας: Αναστασία Αστερίου , Κώστας Μακρυγιαννάκης
Εικονογράφηση: Δημήτρης Λιμνιώτης
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Μια ξαφνική κακοκαιρία και μια ανακοίνωση από το υπουργείο, αναγκάζει τους μαθητές μιας σχολικής τάξης να περιμένουν για μερικές ώρες τους γονείς τους να έρθουν να τους πάρουν. Προσπαθώντας να διασκεδάσουν ξεκινούν να παίζουν μουσική να τραγουδούν και να χορεύουν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο παρακολουθούμε τις ξεχωριστές ιστορίες των παιδιών και μαθαίνουμε για τις μεταξύ τους σχέσεις. Καθώς οι ώρες περνούν βλέπουμε τα παιδιά να γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και να ανακαλύπτουν πως τελικά έχουν πολλά να πουν και να κάνουν, ακόμα και με εκείνους τους συμμαθητές τους, που μέχρι τότε δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση.
1000007807

s3.gy .digital metaixmio uploads asset data 31273 978 618 03 3957 4 1

Έκθεση έργων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι φιλαναγνωστικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ολοκληρώθηκαν με την έκθεση των έργων των μαθητών-τριών του σχολείου μας στον χώρο εκδηλώσεων υπό την εικαστική επιμέλεια της εικαστικού Κας Τάνιας Καρακώττα.


Σας περιμένουμε να την επισκεφτείτε!1000007112

1000007113

1000007111

1000007114

Επίσκεψη συγγραφέως Πολύμνιας Σιούρλας

Την Τετάρτη 3 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε η συγγραφέας-εκπαιδευτικός Πολύμνια Σιούρλα και παρουσίασε στους μαθητές της πρώτης και της τετάρτης τάξης το βιβλίο της “Άρης Από Το ΑρίSTARχος”.

Ο Άρης …από το Αρίσταρχος, η Αθηνά και η Πολύμνια, με αφορμή ένα αναπάντεχο δώρο, ξεκινούν ένα εκπληκτικό, διαπλανητικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του διαστήματος όπου ανακαλύπτουν και μας αποκαλύπτουν τα μυστήρια του ουρανού! Ένα μικρό λάθος, όμως, ανατρέπει τα σχέδιά τους και τους οδηγεί σε μια μεγάλη, απροσδόκητη περιπέτεια, πίσω στον χρόνο… Σε ποια εποχή μεταφέρονται και ποιους συναντούν; Τι καινούριο ανακαλύπτουν για τα αστέρια; Πώς θα καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν στο σπίτι τους; Ένα πραγματικά φανταστικό ταξίδι ή μήπως ένα φανταστικά πραγματικό ταξίδι… στον χώρο και στον χρόνο; Μια συναρπαστική
περιπέτεια στο διάστημα και όχι μόνο, που αξίζει να διαβάσετε!628490

1000006951

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2024

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία.
Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ΙΒΒΥ έχει την ευκαιρία να γίνει χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί ένα γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και ένα γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.
Το μήνυμα φέτος έγραψε η συγγραφέας Eiko Kadono, η οποία μάλιστα είχε παραλάβει το Βραβείο Χ.Κ. Άντερσεν 2018 στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 36ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΙΒΒΥ ενώ το εικαστικό μέρος της αφίσας ανήκει στη Nana Furiya.
Οι διδάσκοντες του σχολείου μας και τα παιδιά του σχολείου μας συμμετέχουν στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου με μια εβδομάδα δράσεων αφιερωμένες στη συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Οι μαθήτριες και μαθητές του Στ1 μεταφράζουν τίτλους έργων της συγγραφέως στα αγγλικά και παρουσιάζουν βιβλία της.
Οι μαθήτριες και μαθητές του Στ2 παρουσιάζουν έργα της συγγραφέως και τη βιογραφία της.
Τα τμήματα της πέμπτης τάξης ερευνούν και βρίσκουν φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τα έργα της συγγραφέως και ζωγραφίζουν την αφίσα τους για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Οι μαθήτριες και μαθητές της τετάρτης τάξης εικονογραφούν αποσπάσματα από έργα της συγγραφέως υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων της τάξης και της δασκάλας των εικαστικών κα Τάνιας Καρακώττα.
Οι μαθήτριες και μαθητές της τρίτης τάξης εικονογραφούν τίτλους από έργα της συγγραφέως υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων της τάξης και της δασκάλας των εικαστικών κα Τάνιας Καρακώττα.
Οι μαθήτριες και μαθητές της πρώτης και δευτέρας τάξης εικονογραφούν εξώφυλλα από έργα της συγγραφέως υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων της τάξης και της δασκάλας των εικαστικών κα Τάνιας Καρακώττα.
Όλο το παραγόμενο υλικό θα αναρτηθεί σε έκθεση στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου με τη λήξη της επόμενης εβδομάδας για να τη δουν όλοι οι μαθητές και των δύο σχολείων.
Την Τρίτη 2 Απριλίου σε μια μικρή εκδήλωση διαβάσαμε το μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 παρουσίασαν «τα δικαιώματα του αναγνώστη», μαθητές και μαθήτριες των Στ’ τάξεων παρουσίασαν βιβλία της συγγραφέως Άλκης Ζέης και οι μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης τάξης παρουσίασαν το τραγούδι για την παγκόσμια ημέρα που έγραψε και συνέθεσε η μουσικός του σχολείου μας ειδικά για αυτή την ημέρα.

Μαύρα σημάδια σε άσπρο φόντο
Στίχοι-Μουσική: Μαρία Λαζαρίδου

Μαύρα σημάδια σε άσπρο φόντο,
πώς κρύβουν μέσα τους τέτοιο θησαυρό;
Σκύβω από πάνω τους και ταξιδεύω,
φεύγω, πετάω ψηλά στον ουρανό…
Και ταξιδεύω σε άλλους τόπους,
μιλώ με τ’ άστρα, μ’ άλλους ανθρώπους,
μαζεύω κοχύλια, δελφίνια με παίρνουν,
κι οι δράκοι μου κλείνουνε το μάτι κρυφά,
δεν με τρομάζουν, δεν τους φοβάμαι, και ας βγάζουν φωτιά!
Ζω σ’ ένα ιγκλού με Εσκιμώους,
γλυτώνω από δεινόσαυρους, πειρατές τρομερούς!
Χτίζω παλάτια, και όλο ξεθάβω χάρτες,
κοσμήματα και αρχαίους θησαυρούς…
Μπαίνω σε σπήλαια, βουτάω σε λίμνες,
κυλιέμαι στα σύννεφα μ΄ άλλα παιδιά,
μιλώ όλες τις γλώσσες, γελώ και χορεύω,
τα μαύρα σημάδια μου λεν μυστικά,
μέσα στα χέρια μου ολόκληρος κόσμος, στα βιβλία χωρά
Την Τετάρτη 3 Απριλίου το σχολείο μας θα επισκεφτεί η εκπαιδευτικός-συγγραφέας κα Πολύμνια Σούρλα και θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Άρης Από Το ΑρίSTARχος» στους μαθητές της Α και Δ τάξεων.
Στις 13.15-14.00 θα ακολουθήσει επιμόρφωση για όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία σας.
Η Υπεύθυνη της βιβλιοθήκης
afisaibby 2023 1392x1963 1

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2023

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών.
Εκδηλώσεις Νοεμβρίου 2023.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2023, 10:00-11:00 μ.μ.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών και η συγγραφέας, Κατερίνα
Θεοδωράκη προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίο της “Με το άλφα με το βήτα φτιάχνουμε την αλφαβήτα”.
Η αναγνώστικη ικανότητα του παιδιού είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.
Όσο μεγαλώνει αυξάνεται το λεξιλόγιό του ποιοτικά και ποσοτικά. Στη διάρκεια της προσχολικής και στις αρχές της σχολικής περιόδου, το παιδί κατανοεί τη μετατροπή των ήχων (προφορικός λόγος) σε γράμματα και λέξεις (γραπτός λόγος).
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει την καλλιέργεια του παιδιού με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, μέσα από ποιήματα, ερωτήσεις και ασκήσεις, ώστε αβίαστα το παιδί και να προετοιμαστεί και να αποκτήσει την αναγνωστική ικανότητα.
Για παιδιά από 5-7 ετών .
Η παρουσίαση θα διαρκέσει μια ώρα.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
( Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 2.00μ.μ. έως 8.30μ.μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.00π.μ. έως 3.00μ.μ.

Τετάρτη 15/11/2023 , 10πμ-11πμ.

Αφιέρωμα στο “Πολυτεχνείο”
Μαμά τι έγινε στο Πολυτεχνείο/ Καλογεράκη Μαρία.
Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όσους προσφέρουν τη ζωή τους για ιδανικά και αισθήματα δυνατά, όπως είναι η αγάπη για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και πολλά άλλα.
Αφιερώνεται και στα παιδιά, με την ελπίδα πως όσο υπάρχει ήλιος, όσο μακριά τους και αν τον κρύψουν, θα φτάσει κάποια ηλιαχτίδα του, για να ζεστάνει τις καρδιές όλων.
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί
Πεγιά Μάρθα και Παπιγκιώτη Δανάη.
Για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξη

Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
( Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).
========================

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 2.00μ.μ. έως 8.30μ.μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.00π.μ. έως 3.00μ.μ.

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
Παρασκεύη 3/11/2023 και 24/11/2023 , 10πμ-11πμ και 11πμ-12πμ.
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας, διαμορφώνοντας έτσι από πολύ νωρίς την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία.
Για μαθητές δημοτικού.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 τηλ.επικ. 2310-324090
========================

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον “Αρκτούρο”
Τετάρτη 8/11/2023 και 29/11/2023 , 9πμ-10πμ και 10πμ-11πμ.

Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής, ή
Το Μυστήριο της μικρής αρκούδας, ή
Ξενάγηση για το λύκο ή την Αρκούδα.
Για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 τηλ.επικ. 2310-324090
===========================
Δευτέρα 27/11/2023 6μ.μ. – 7μ.μ.
¨Οι Φίλοι μας τα Ζώα¨ Αφιέρωμα στα κατοικίδια ζώα με τη κτηνίατρο Λυκάρτση Βασιλική. – Είδη ζώων. – Χειρισμός κατοικίδιων. -Οφέλη ανθρώπου από κατοικίδια. -Αδέσποτα . -Πρόληψη ασθενιών ζώων – ανθρώπων. Για παιδιά και ενήλικες.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 τηλ.επικ. 2310-324090
=========
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 2.00μ.μ. έως 8.30μ.μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.00π.μ. έως 3.00μ.μ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
Πέμπτη 7/12/2023 και 14/12/2023 , 10πμ-11πμ
και 11πμ-12πμ.
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των σημερινών μαθητών και μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας, διαμορφώνοντας έτσι από πολύ νωρίς την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία.
Για μαθητές δημοτικού.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 τηλ.επικ. 2310-324090
========================
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον “Αρκτούρο”
Τετάρτη 6/12/2023 και Παρασκευή 15/12/2023 , 9πμ-10πμ και 10πμ-11πμ.

Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής, ή
Το Μυστήριο της μικρής αρκούδας, ή
Ξενάγηση για το λύκο ή την Αρκούδα.
Για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 τηλ.επικ. 2310-324090

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:00-1:00 μ.μ.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών και η συγγραφέας, Σιούρλα Πολύμνια και Νταναβάρα Αθηνά προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίο τους: “ Άρης… από το ΑρίSTARχος”.
Ο Άρης… από το Αρίσταρχος, η Αθηνά και η Πολύμνια, με αφορμή ένα αναπάντεχο δώρο, ξεκινούν ένα εκπληκτικό, διαπλανητικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του διαστήματος όπου ανακαλύπτουν και μας αποκαλύπτουν τα μυστήρια του ουρανού! Ένα μικρό λάθος, όμως, ανατρέπει τα σχέδιά τους και τους οδηγεί σε μια μεγάλη, απροσδόκητη περιπέτεια, πίσω στον χρόνο… Σε ποια εποχή μεταφέρονται και ποιους συναντούν; Τι καινούριο ανακαλύπτουν για τα αστέρια; Πώς θα καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν στο σπίτι τους;
Μια συναρπαστική περιπέτεια στο διάστημα και όχι μόνο.
Για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξη

Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
( Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).
========================

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Ώρα παραμυθιού «Συντροφία με τα παραμύθια». Δευτέρα 6, 13, 20/11/2023, 6:00-7:00 μ.μ.
Παρασκεύη 10/11/2023 , 9-10π.μ. και 10-11π.μ.
Πέμπτη 16, 23, 30/11/2023, 10-11π.μ. και
11.30π.μ.-12.30μ.μ.
Τετάρτη 22/11/2023, 10.30π.μ.-11.30π.μ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί
Πεγιά Μάρθα , Παπιγκιώτη Δανάη και
Πετσαλάκη Μαρία.
———————————————

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Δευτέρα 4, 11, 18/12/2023, 6:00-7:00 μ.μ.
Πέμπτη 7, 14/12/2023, 10-11π.μ. και
11.30π.μ.-12.30μ.μ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί
Πεγιά Μάρθα , Παπιγκιώτη Δανάη και
Πετσαλάκη Μαρία.

====================================

Λέσχη Ανάγνωσεις Ενηλίκων

Τρίτη 28/11/2023, 6μ.μ.
και
Τρίτη 18/12/2023, 6μ.μ.

Δωρεές βιβλίων

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τους μαθητές της για τις δωρεές τους!! Συνεχίζουμε με μεράκι κι αγάπη για το βιβλίο τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μαα!

IMG 20231030 082139

IMG 20231030 082413

IMG 20231030 082512χίζου

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών. Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2023

Στα πλαίσια της συνεργασίας της σχολικής μας βιβλιοθήκης με την παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον μήνα Οκτώβριο:

Παιδική  Βιβλιοθήκη Δελφών.

         Εκδηλώσεις Οκτωβρίου  2023.

 

Ώρα παραμυθιού «Συντροφία με τα παραμύθια».

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, 18:00-19:00 μ.μ.

  “Φθινόπωρο και ο Σκίουρος χάνει το φαϊ του”

/Loughrey, Anita

Παίξτε κυνηγητό ανάμεσα στα φθινοπωρινά πολύχρωμα φύλλα παρέα με τον Σκίουρο.

Ο Σκίουρος αγαπά το φθινόπωρο. Κυνηγά τα φύλλα που στροβιλίζονται και μαζεύει φαγητό παρέα με τον μικρό του αδελφό. Αλλά ξεχνιέται τόσο πολύ με το παιχνίδι, που στο τέλος δεν μπορεί να θυμηθεί πού άφησε την τροφή του. Θα καταφέρει άραγε να ξαναβρεί το φαγητό του πριν του το φάει…

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  ομαδική δραστηριότητα ,  με κατασκευές  και παιχνίδι .

Για παιδιά 3-8 ετών.                                                                                                                   Το πρόγραμμα παρουσιάζει η εκπαιδευτικός  Πετσαλάκη Μαρία                                                                   

Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών.                 (  Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).

=======================

 

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»

Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2023, 18:30-19:30 μ.μ.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη  Δελφών και η συγγραφέας, Κατερίνα

Θεοδωράκη  προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο τηςΜε το άλφα με το βήτα φτιάχνουμε την αλφαβήτα”.

Η αναγνώριση ικανότητα του παιδιού είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας.
Όσο μεγαλώνει αυξάνεται το λεξιλόγιό του ποιοτικά και ποσοτικά. Στη διάρκεια της προσχολικής και στις αρχές της σχολικής περιόδου, το παιδί κατανοεί τη μετατροπή των ήχων (προφορικός λόγος) σε γράμματα και λέξεις (γραπτός λόγος). Η φωνολογική επίγνωση θεωρείται η πιο σημαντική δεξιότητα για να μπορέσει το παιδί να κατακτήσει την αναγνωστική ικανότητα.
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει την καλλιέργεια της φωνολογικής επίγνωσης του παιδιού με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, μέσα από ποιήματα, ερωτήσεις και ασκήσεις, ώστε αβίαστα το παιδί και να αποκτήσει την αναγνωστική ικανότητα.

Για παιδιά από 5-7 ετών .

Η παρουσίαση θα διαρκέσει μια ώρα.

Δηλώστε συμμετοχή στην  Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

( Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).

=========================

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ                                                                                          ΔΕΥΤΕΡΑ   ΚΑΙ   ΤΡΙΤΗ                                                                                            2.00μ.μ. έως  8.30μ.μ.                                                                                                       ΤΕΤΑΡΤΗ,  ΠΕΜΠΤΗ   ΚΑΙ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                           8.00π.μ.  έως  3.00μ.μ. 

 

Ώρα παραμυθιού «Συντροφία με τα παραμύθια».

Δευτέρα  23  Οκτωβρίου  2023, 6:00-7:00 μ.μ.

“Το Μικρό Κοάλα : στον παιδικό σταθμό “

/ Νάντια Μπέρκαν.

Πρόκειται για μια σειρά εννιά βιβλίων, που με ήπιο, φιλικό και οικείο τρόπο εντάσσουν το παιδί σε εμπειρίες και καταστάσεις οι οποίες αποτελούν κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας. Κεντρικός ήρωας -φυσικά- ένα μικρό κοάλα, που διαθέτει κατοικίδιο -χάμστερ πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, διασκεδάζει με τους φίλους του.  Ζει όπως ένα συνηθισμένο μικρό παιδάκι, έχοντας δίπλα του δυο τρυφερούς γονείς, πρόθυμους να το βοηθήσουν στα δύσκολα, να το παρηγορήσουν και να το ενθαρρύνουν στις αποτυχίες, να το στηρίξουν και να το προτρέψουν να αυτενεργήσει ως εκεί που φτάνουν οι δυνάμεις του.

“Σήμερα το μικρό Κοάλα είναι στον παιδικό σταθμό. Τραγουδάει, χορεύει, παίζει και ζωγραφίζει με τους καινούριους του φίλους. Το μικρό Κοάλα δε θέλει να τελειώσει η μέρα!”

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  ομαδική δραστηριότητα ,  με κατασκευές  και παιχνίδι .

Για παιδιά 2-5 ετών.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί Πεγιά Μάρθα και Παπιγκιώτη Δανάη.

Δηλώστε συμμετοχή στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

( Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. Επικ. 2310-324090).

========================

ΔΗΜΟΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Δελφών.

ΩΡΑΡΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ   ΚΑΙ   ΤΡΙΤΗ

2.00μ.μ. έως  8.30μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ,  ΠΕΜΠΤΗ   ΚΑΙ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ         

8.00π.μ.  έως  3.00μ.μ. 

 Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3,

   τηλ. επικ. 2310-324090

Λειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης “Η γωνιά του βιβλίου”

Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες του σχολείου μας από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 η βιβλιοθήκη μας ξεκινά τη λειτουργία της σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων των τάξεων.

Ευχαριστούμε θερμά μαθητές, γονείς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τους φίλους της “Γωνιάς του βιβλίου” για την προσφορά των βιβλίων που μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη έχουν φτάσει στα 2010! Συνεχίζουμε δυναμικά με νέες εγγραφές!

Σας ευχόμαστε να έχετε τα πιο όμορφα αναγνωστικά ταξίδια!

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Μάρθα Πατλάκουτζα

logolib small

Δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά!

Αγαπητοί  μικροί αναγνώστες του σχολείου μας η βιβλιοθήκη μας “Η γωνιά του βιβλίου”

σας εύχεται μια όμορφη αναγνωστική χρονιά!!

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς προτείνουμε τους εξής τίτλους βιβλίων:

1797 9789608623170 1