Διαδραστική εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών

Την Παρασκευή 18/11/2016, οι μαθητές/τριες των ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 τμημάτων συμμετείχαν στην διαδραστική εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών που συνδιοργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού συλλόγου και το κέντρο «Δίοδος».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.

Στο πλαίσιο της δράσης, μαθητές ψήφισαν αλλά και ζήτησαν απ’ όσους βρέθηκαν εκείνη στη στιγμή στην Πλατεία Κύπρου να ψηφίσουν, ποιο δικαίωμα του παιδιού θεωρούν ότι παραβιάζεται περισσότερο σήμερα. Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τα δικαιώματα του παιδιού σε κωδικοποιημένη μορφή.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους προβληματισμούς τους γύρω από τα δικαιώματα που τους εξασφαλίζει η  Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού αλλά και την αναγκαιότητά του να διεκδικούν αυτά στην καθημερινότητά τους.

Διαδραστική εκδήλωση  για τα δικαιώματα των παιδιών
Πηγή : Διαδραστική εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/352229/diadrastikh-ekdhlwsh-gia-ta-dikaiwmata-twn-paidiwn#ixzz4QpJFlzWZ
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

http://www.rodiaki.gr/article/352229/diadrastikh-ekdhlwsh-gia-ta-dikaiwmata-twn-paidiwn