Καλή σχολική χρονιά!

13 Σεπτεμβρίου 2021. Η μέρα του Αγιασμού!

Έχουμε  Αφήσει πίσω μας την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και έχουμε κλείσει στο κουτάκι με τις αναμνήσεις μας πολύχρωμες εικόνες, ευωδιαστές μυρωδιές και μελωδικά τραγούδια. Το καλοκαίρι έδωσε επίσημα πλέον τη σκυτάλη στο φθινόπωρο και όλοι μας, μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και χαμόγελο. Το σχολείο βουίζει και πάλι από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών.

Στην αυλή του σχολείου βρίσκεται ένα τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντηλο και πάνω του είναι τοποθετημένα ένα γυάλινο δοχείο με νερό, ένα κλωνάρι βασιλικός, ένα κερί κι ένα θυμιατό. Ο ιερέας του χωριού μας, πατέρας Κοσμάς, παρακαλεί το Θεό να δίνει υγεία, δύναμη και καθαρό μυαλό σε μαθητές και δασκάλους κι εύχεται σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά».

Στον Αγιασμό παρευρέθησαν ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Γρηγόρης Χασιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Νταβαρίνος καθώς και μέλη του Συλλόγου.

Ο δ/ντής του Σχολείου μας, κος Πιτταροκοίλης Γεώργιος, τόνισε στην ομιλία του ότι  χρειάζεται  υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων μας. Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς και με μεθοδικότητα έρχεται η επιτυχία και η ανταμοιβή των κόπων. Επισήμανε ότι στη σημερινή κρίσιμη εποχή εκτός από τη μαθησιακή διαδικασία είναι απαραίτητη και η διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών μας, ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι άτομα με ευαισθησίες, κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Και αυτή η σχολική χρονιά ξεκινά υπό τη σκιά της πανδημίας. Για το λόγο αυτό οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για τη σωστή χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και τη σημασία της ατομικής υγιεινής.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *