Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου γιορτάστηκε η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το σχολείο μας με σεβασμό και ταπεινότητα, όπως άρμοζε σε μια εξεγερμένη γενιά που κλήθηκε να ανατρέψει με αυταπάρνηση, θάρρος, θυσία και ηρωισμό ένα δικτατορικό καθεστώς που υπονόμευσε τη δημοκρατία και έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.
Τα τμήματα της Ε1 και Ε2 τάξης που επιμελήθηκαν τη γιορτή με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κα. Γκορόγια Σοφία και κα. Τουρκομανώλη Νικολέτα, μας βοήθησαν να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τόσο την πορεία της επταετούς δικτατορίας, μιας ζοφερής περιόδου όπου η χώρα μας μπήκε στο γύψο, όσο και του αγώνα της νεολαίας για ένα καλύτερο αύριο.
Οι μαθητές μας με πολύ χιούμορ, σεβασμό κι απόλυτο συγχρονισμό μας εξέπληξαν για άλλη μια φορά, δίνοντας την ψυχή τους! Πληθώρα σκετς, τραγουδιών κι οπτικοακουστικών ντοκουμέντων πλαισίωναν την παράσταση. Το κεντρικό μήνυμα της γιορτής ήταν να πάμε πέρα από τα πρόσωπα και να εστιάσουμε στη δύναμη της νεολαίας και των παιδιών που έχοντας όπλο τους τη γνώση μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη του μέλλοντος!
Η γιορτή δεν θα μπορούσε να κλείσει αλλιώς παρά με ένα απόσπασμα από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη («Οι πολλοί κρίνουν καλύτερα»), όπου υμνείται η διαχρονική αξία της Ελευθερίας και Δημοκρατίας καθώς και η ανάγκη της καθημερινής και άνευ όρων υπεράσπισής τους.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!!
Αφήστε μια απάντηση