28η Οκτωβρίου 1940

«Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της πέμπτης κAFISES_28_OKTOVRIOU_2αι τριάντα πρωϊνής της σήμερον τα ημέτερα τμήματα της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».

Γιορτάσαμε πάλι φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 για να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε πόσο σπουδαίο είναι να αγωνίζεται κανείς για την αξιοπρέπειά του και την ελευθερία του, αλλά και για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, που ως άξιοι συνεχιστές της  ιστορίας της Ελλάδας μας, βροντοφώναξαν ένα ηχηρό «ΟΧΙ » στο φασισμό και τη βαρβαρότητα!

28_ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΤη γιορτή μας και το χρονικό των σημαντικών αυτών στιγμών ετοίμασαν και παρουσίασαν τα παιδιά της Γ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, τις κ.κ. Τουρκομανώλη Νικολέτα και Ατματζίδου Μαρίνα.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές των Δ΄ , Ε  και ΣΤ΄ τάξεων, παρακολούθησαν τη δοξολογία στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου της Μεγάλης Χώρας, κατέθεσαν σταφάνια στα μνημεία των πεσόντων και στη συνέχεια παρήλασαν μαζί με τα άλλα σχολεία της Νεάπολης κι έκαναν περήφανους όλους τους τυχερούς που παραβρέθηκαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *