Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Flag Greece animated gif 240x180

Χρόνια Πολλά!

__________________________________________________________

Στην Κατηγορία «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το 1821» στο μενού αριστερά, μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, με θέματα από το 1821

Make a wish – Πιστοποιητικό υιοθεσίας

Με μεγάλη χαρά λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή για τη στήριξη που παρείχε το σχολείο μας στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Συνημμένο υπήρχε και το πιστοποιητικό υιοθεσίας

Πιστοποιητικό Υιοθεσία 575-Κάνε μια ευχή Ελλάδος

Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του Οργανισμού Make a Wish,  «ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά«.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας «Σχολείο eTwinning»!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη λίστα των σχολείων eTwinning!

Με την Ετικέτα Σχολείων eTwinning με την οποία τιμήθηκε και πάλι το σχολείο μας, αναγνωρίζεται η δουλειά που γίνεται σε σχολικό επίπεδο στο πλαίσιο eTwinning. Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning αλλά και όλων των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου, που λειτουργώντας ως ομάδα υποστηρίζουν την υλοποίηση προγραμμάτων που εμπεριέχουν καινοτόμες και συνεργατικές πρακτικές και προάγουν την ψηφιακή ασφάλεια.

Η τιμητική αυτή ετικέτα αποδόθηκε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και αφού το σχολείο μας ανταποκρίθηκε σ΄ αυτά με στοιχεία που επιδέχονται αντικειμενική αξιολόγηση. Μόλις 31 δημοτικά σχολεία στην Ελλάδα έλαβαν την Ετικέτα Σχολείων eTwinning, εκ των οποίων τα 6 στην Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένου και του σχολείου μας.

Τα σχολεία που βραβεύονται προβάλλονται σημαντικά σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και συμμετέχουν σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο ηγετικών σχολείων του eTwinning που θα εμπνεύσει τη μελλοντική εξέλιξη του eTwinning.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το 1821

Α. Σταυρόλεξο και εκπαιδευτικά παιχνίδια     (είναι σύνδεσμος)

______________________________________________________________

Β. Παζλ με θέματα εμπνευσμένα από την Ελληνική  Επανάσταση

Νικόλαος Γύζης:

Θεόδωρος Βρυζάκης -«Η Ελλάς ευγνωμονούσα»  – ΠΑΖΛ

 

Καλώς ήρθες Άνοιξη!!

Σήμερα 1η Μαρτίου οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Χαρίκλειας Νικολαΐδου έκαναν «Μάρτηδες» και τους κρέμασαν στα δέντρα της αυλής του σχολείου για να υποδεχτούν την άνοιξη. Μάρτης αποκαλείται το έθιμο στο οποίο ένα φτιαγμένο από κόκκινο και άσπρο σχοινάκι (ή κλωστές που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί) βραχιόλι ή στεφάνι φοριέται την 1η Μαρτίου. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης, για να μην καούν.

Καλώς ήρθες άνοιξη στο σχολείο μας!!

Μαθήματα Μουσικής

Με τα παιδιά της Β’ τάξης στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης εξερευνήσαμε τραγούδια από μακρινούς πολιτισμούς όπως των Μαορί της Ωκεανίας. Σε αυτό το video οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης τραγουδούν το Epo I tai tai που μιλά για τη χαρά και αποτελούσε την έναρξη κάθε γιορτής.

Τα παιδιά της Γ ‘ τάξης στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης ασχολήθηκαν με τη συλλογική μουσική δημιουργία και έφτιαξαν από κοινού το κομμάτι «Ρα πα πα».  Οι μαθητές και οι μαθήτριες για να παίξουν τη μουσική τους χρησιμοποιούν αντικείμενα της τάξης (όπως κουτιά, μαρκαδόρους και το θρανίο τους) και τη φωνή τους. Δασκάλα Μουσικής Αλεξάνδρα Καραμούτσιου.

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που
φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς στη Διεύθυνση του σχολείου είναι:

  1. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) το οποίο παίρνετε από τη Νηπιαγωγό και το συμπληρώνει παιδίατρος ή και καρδιολόγος αν χρειάζεται.
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. (Συνήθως λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφώνου)
  4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (Θα την προσκομίσει στο σχολείο η Νηπιαγωγός)
  5. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής (την παραλαμβάνετε από το Δημοτικό Σχολείο ή το Νηπιαγωγείο)

 

Οι μαθητές/τριες μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Όλες οι αιτήσεις  των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνονται δεκτές χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α.(Β 3838).

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων που συμπληρώνουν τη μέρα της εγγραφής.

Το Ολοήμερο τμήμα ξεκινά στις 1.20΄μμ και διαρκεί ως τις 4.00μμ. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος ( 3:00μμ) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η Διεύθυνση του Σχολείου θα δέχεται γονείς για εγγραφή των μαθητών καθημερινά μετά τις 1.15΄μμ, από τη 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου, που θα προσέρχονται στο γραφείο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις)

Η Διευθύντρια

Στυλιανή Μπέμπη

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 1-3-21 και για άγνωστο χρονικό διάστημα σταματά  η διανομή των «Σχολικών Γευμάτων» σε όλα τα σχολεία

λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο  Ελεγκτικό Συνέδριο .

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Εκδήλωση «ΖΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»

http://www.streaming.kmaked.eu/ 

 Παρασκευή 05‐03‐2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:  «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό»,

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05‐03‐2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για τον κοινό αυτό σκοπό, την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού, θα μιλήσουν και θα στείλουν θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι ίδιοι οι μαθητές, παρουσιάζοντας δράσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί άμεσα.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.streaming.kmaked.eu/ και θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Αλέξανδρος Κόπτσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά στις 8.15΄πμ.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων