ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,φίλοι του 3ου δημοτικού Χαλάστρας. Κάνοντας κλικ ΕΔΩ θα μπορέσετε να μεταβείτε στην νέα ιστοσελίδα του σχολείου. Εκεί θα βρείτε τις οδηγίες για το edupass. Το παρόν blog θα διατηρείτε και θα μπορείτε να βλέπετε παλαιότερα άρθρα με τα νέα και τις δράσεις του σχολείου.

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε το σύλλογο «Γυναίκες Δήμου Δέλτα» με πρόεδρο την κ. Νικολέτα Σεϊτανίδου και τις κ. Παναγιώτα Γραικού και κ. Κατερίνα Παρασκευοπούλου οι οποίες επισκέφθηκαν το σχολείο και πρόσφεραν σχολικά είδη και γραφική ύλη για μαθητές /τριες του σχολείου.

 

Tέλεση Αγιασμού στο σχολείο

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο που σηματοδοτεί και την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Ανδρέας Πολύχρος και παραβρέθηκαν η κ. Μαρία Παπαδημητρίου Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλάστρας, ο κ.  Δημήτρης Καμανάς Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δέλτα και η κ. Ελπίδα Τοκμακίδου Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία πάνω από όλα.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε ολόψυχα καλό ξεκίνημα με υγεία, πρόοδο, δύναμη, δημιουργία και χαρά!

Σας ενημερώνουμε πως:

 1. Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/9/2021 στις 10:15πμ, με συγκεκριμένη διαδικασία όπως επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας για τον covid-19.
 2. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, στις 10.00πμ φορώντας προστατευτική μάσκα (υφασμάτινη ή απλή χειρουργική) και επιδεικνύοντας τη Σχολική Κάρτα με το αρνητικό αποτέλεσμα  του self-test.
 3. Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου.
 4. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 11.00πμ
 5. Οι μαθητές/τριες θα προμηθεύονται  ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και θα προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελιδα του σχολείου.
 6. Το self-test θα επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και θα δηλώνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/, ώστε να εκδοθεί και να εκτυπωθεί η Σχολική κάρτα για covid-19. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε εκτυπωτή, μπορείτε να προμηθευτείτε Έντυπα σχολικής κάρτας από το σχολείο έως τις 12:00 την Παρασκευή 10/9/21, τα οποία θα συμπληρωθούν χειρόγραφα αφού έχετε ήδη πραγματοποιήσει τη δήλωση στην πλατφόρμα.
 7. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 13/9  το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο -δηλαδή την Κυριακή- και να επιδεικνύεται κατά την είσοδο των παιδιών στον αύλειο χώρο.

Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έγιναν μουσικοί δημοσιογράφοι!

Ήδη από την περίοδο των διαδικτυακών μαθημάτων, τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής Αλεξάνδρας Καραμούτσιου,  ξεκινήσαν να ασχολούνται με την τεχνική του beat box. Μάθαν για τις ιστορικές καταβολές της τεχνικής αλλά και για τους μουσικούς που τη χρησιμοποιούν. Έτσι γνωρίσαν και το Νίκο Δημηνάκη τον πολύ-οργανίστα beat-boxer και δάσκαλο μουσικής. Με αφορμή τα video που παρακολουθήσαν τα παιδιά σκέφτηκαν τις ερωτήσεις που θα ήθελαν να του απευθύνουν. Την Τετάρτη 16/6  λοιπόν οι μαθητές και οι μαθήτριες  συνδέθηκαν μέσω zoom με το κ. Νίκο και σαν μουσικοί δημοσιογράφοι έκαναν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση μαζί του, ενώ τον άκουσαν και τον είδαν να παίζει ζωντανά beat-box και didjeridoo. Στο τέλος κάποιοι μαθητές πήραν το μικρόφωνο κα παρουσίασαν τις beat box απόπειρές τους!

«Ας μιλήσουμε για την ΔΕΠ-Υ…» : Διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς από το Δίκτυο Άλφα

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί διαδικτυακό εργαστήριο για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με δυσκολίες στη λειτουργία της  προσοχής ή /και  υπερκινητική συμπεριφορά (ΔΕΠ-Υ). Το εργαστήρι απευθύνεται στην περιοχή ευθύνης του Δικτύου Άλφα δηλαδή στους πολίτες των Δήμων: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου,  Ωραιοκάστρου,  Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη, 17.00 – 19.00. Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις είναι οι εξής:

Τετάρτη 9 Ιουνίου: Η γνωριμία με τη ΔΕΠ-Υ – Μύθοι & αλήθειες

Τετάρτη 16 Ιουνίου: Η φροντίδα του συναισθηματικού δεσμού μέσα από την επικοινωνία

Τετάρτη 23 Ιουνίου: Τα όρια ως εργαλείο ενίσχυσης του δεσμού με το παιδί

Το εργαστήριο θα έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό είναι σημαντική η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις. Θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, με χρήση ανοιχτής κάμερας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με μέγιστο αριθμό τα 25 άτομα. Το εργαστήριο υλοποιούν τα  επιστημονικά στελέχη του Δικτύου Άλφα Ζουντουρίδου Βασιλική, Ψυχολόγος &  Λαγουμάκη Αθηνά,  Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/3Wx8VPYHzQbSCiBL9

μέχρι την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» λειτουργεί από το 2001, προσφέροντας ατομική συμβουλευτική, ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κέννεντυ 32, 56121, Αμπελόκηποι, 2310729090

 

www.diktioalpha.gr, e-mail: info@diktioalpha.gr f: https://www.facebook.com/DiktyoAlfa

«New Bees in English Class» – eTwinning project 2020-2021

Το ετήσιο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «New Bees in English Class» έφτασε με επιτυχία στο τέλος του. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες από 21 σχολεία γνωρίστηκαν, επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν σε δραστηριότητες που είχαν σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Συγκεκριμένα επιδιώχθηκε:

 • Κινητοποίηση μαθητών/τριών και δασκάλων για ενασχόληση με εκπαιδευτικές δραστηριότητες
 •  Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και χρήσης της τεχνολογίας, των μαθητών/τριών, μέσω της χρήσης εργαλείων web.2
 • Αύξηση της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης και των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών
 • Καλλιέργεια της διαπολιτισμικής ικανότητας

«TWINOPIANS»: Προγράμμα e-Twinning 2020 – 2021

Στα τέλη Μαϊου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο e-Twinning έργο με τίτλο TWINOPIANS, που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά. Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 ανταποκρίθηκαν πλήρως αλλά και με μεγάλο ενδιαφέρον στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Το πρόγραμμα TWINOPIANS βασίστηκε στην ιδέα της διαμόρφωσης ενός φανταστικού πλανήτη επικοινωνίας, συνεργασίας και μάθησης. Τα συνεργαζόμενα σχολεία οργανώθηκαν σε 6 διακρατικές ομάδες και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που δημιουργούσε 1 ομάδα κάθε μήνα. Στόχοι του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, η χρήσης της αγγλικής γλώσσας για επικοινωνία και συνεργασία, η πολιτισμική αυτογνωσία και η διαπολιτισμική ικανότητα. Συμμετείχαν 37 σχολεία από 18 χώρες. Παρακάτω, ο ψηφιακός πίνακας με υλικό του προγράμματος.

Επισκεφτείτε και το blog του προγράμματος ΕΔΩ

«DRAWING WITH NUMBERS»: eTwinning project 2020-2021

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «DRAWING WITH NUMBERS» στο οποίο συνεργάστηκε το σχολείο μας με δύο σχολεία από την Εσθονία. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες στις οποίες συνδυάζονταν τα Μαθηματικά με την Τέχνη.

Συγκεκριμένα, κύριο έργο των μαθητών/τριών ήταν η δημιουργία εικόνων σε καμβά (Google Sheets) και η κωδικοποίησή τους με αριθμούς ώστε να μπορούν όλοι να τις χρωματίσουν. Στη συνέχεια με βάση τις εικόνες αυτές τα παιδιά οργανωμένα σε διακρατικές ομάδες δημιούργησαν συνεργατικές ιστορίες και τις παρουσίασαν χρησιμοποιώντας το συνεργατικό εργαλείο Google Presentations.

Δείτε ενδεικτικές δραστηριότητες  παρακάτω:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο τέλος του προγράμματος Drawing with Numbers οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια μέσω των οποίων αξιολόγησαν τις δραστηριότητες αλλά και αυτά που έμαθαν. Από τις αξιολογήσεις προκύπτει ότι τα παιδιά βελτίωσαν σημαντικά τη χρήση των Αγγλικών αλλά και των τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών. Έμαθαν να δουλεύουν ομαδικά, να επικοινωνούν καλύτερα και να δημιουργούν εικόνες σε καμβά. Δείτε παρακάτω ενδεικτικά αποσπάσματα:

«New Bees in English Class» web-meeting- Τηλεδιάσκεψη μαθητών/τριών

Σήμερα Παρασκευή 14/5/2021  οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 του σχολείου μας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη των συνεργαζόμενων σχολείων του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning  «New Bees in English Class». Στη συνάντηση καλεσμένη από τις διοργανώτριες του προγράμματος ήταν μια εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. Η συνάντηση είχε στόχο οι μαθητές/τριες να ακούσουν και να μιλήσουν αγγλικά κάνοντας ερωτήσεις για τη ζωή και την εργασία σε μια άλλη χώρα. Η τηλεδιάσκεψη, πολύ καλά οργανωμένη και παιδαγωγικά εύστοχη, ήταν μια από τις πολύτιμες μαθησιακές εμπειρίες που μας προσφέρουν τα προγράμματα eTwinning.

Δείτε την αφίσα και στιγμιότυπα της συνάντησης:


Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων