Οδηγίες για τις εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Αγαπητοί γονείς

eggrafesΓια την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά 13:20 – 14:00 μ.μ. από τη διευθύντρια του σχολείου από τις 1/3/2023 – 20/3/2023 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται και από το σχολείο. Η αίτηση, σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, θα πρέπει να έχει τις υπογραφές και των δύο γονέων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει είτε να προσέλθουν και οι δυο για να κάνουν την αίτηση είτε να περάσει ο έτερος κηδεμόνας από το σχολείο, εντός των προθεσμιών, για να (συν)υπογράψει τη σχετική αίτηση ή εναλλακτικά να αποστείλει σχετική υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της εγγραφής του παιδιού του θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής είτε από ΚΕΠ, είτε από την ψηφιακή πύλη Gov.gr ή από Δημόσια Υπηρεσία.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με το σχολείο στο τηλέφωνο 2105716958 προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2023 – 2024 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ (μόνο η 1η σελίδα του, η 2η περιέχει απόρρητα ιατρικά δεδομένα του μαθητή και παραμένει στο αρχείο του ιατρού) θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο το αργότερο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του της επόμενης σχολικής χρονιάς (2023 – 2024). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ) το αποτέλεσμα της οποίας θα σημειώνεται στο ίδιο έντυπο ΑΔΥΜ.

Η Αίτηση Εγγραφής καθώς και το Ατομικό Δελτίο Υγείας παρέχονται και από το Ιστολόγιο του σχολείου μας ( https://blogs.sch.gr/36dimperist/ ).

 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Copyright © 2023. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση