Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2025-2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης ανέπτυξαν σειρά δράσεων ενεργού πολίτη, με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, την ανάπτυξη της υπευθυνότητας και της συνεργασίας, καθώς και την ενεργή συμμετοχή στη σχολική και τοπική κοινότητα.
Το τμήμα Β1, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Χρύσας Σαμαρά, παρουσίαζει τη θεατρική παράσταση «Οι Καλοί και οι Κακοί Ιππότες». Μέσα από τη σύγκρουση δύο κόσμων — της βίας και της καλοσύνης — τα παιδιά ανέδειξαν αξίες όπως η ψυχραιμία, η ευγένεια, το χιούμορ και η φιλία, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες διαχείρισης συναισθημάτων και οικοδόμησης σχέσεων συνεργασίας.
Το τμήμα Β2, με την εκπαιδευτικό Αγγελική Χαλκοπούλου, παρουσίαζει τη θεατρική παράσταση «Νάγια η Τροχολαμπερή», διασκευή βιβλίου που πραγματεύεται την ισότητα, την εσωτερική δύναμη και την ενσυναίσθηση. Η παράσταση προώθησε μηνύματα αποδοχής και ενσωμάτωσης παιδιών με αναπηρία, καλλιεργώντας κλίμα σεβασμού και αλληλεγγύης.
Το τμήμα Β3, με την εκπαιδευτικό Στεφανία Αρζόγλου, ανεβάζει την παράσταση «Το Σχολείο των Συναισθημάτων», με επίκεντρο την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, την ψυχική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Η δράση ενίσχυσε τους δεσμούς της ομάδας και την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών.
Και στις τρεις παραστάσεις, τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε ο εκπαιδευτικός μουσικής Σωτήρης Δεσπότης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλλιτεχνική ολοκλήρωση των δράσεων.
Μέσα από τη θεατρική δημιουργία, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης απέδειξαν έμπρακτα ότι η ενεργός συμμετοχή, η ευαισθησία και η συνεργασία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για τη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών με ενσυναίσθηση.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και γονείς να παρακολουθήσουν το έργο των παιδιών.
