6ος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Το σχολικό έτος 2023-2024 ο 6oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.
Οι προτάσεις των ομάδων αξιολογήθηκαν από 16 αξιολογητές σύμφωνα με τα κριτήρια και κάθε πρόταση αξιολογήθηκε από τουλάχιστον 2 αξιολογητές.
Μαζί και η συνεργατική πρόταση της ομάδας μας «Eco Team» 🍃☘️(Νηπιαγωγείο Λίμνης, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων) και το έργο μας με τίτλο “Ας SOSουμε τα ζώα ” 🐋🐳αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από την κριτική επιτροπή ώστε να μπορεί να συμμετέχει στην 2η φάση του Διαγωνισμού.
Με μεγάλη χαρά θα παραλάβουμε για 2η χρονιά τον απαραίτητο ρομποτικό εξοπλισμό για την υλοποίηση του έργου μας!🤖😊

Αφόρμηση/Ιδέα για το έργο

Στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο “Eco Team” στο οποίο συμμετέχουμε,

Eco Team #ecoteametwinning2023-2024

ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με τη βιοποικιλότητα και τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα στις χώρες των σχολείων εταίρων. Τα ελληνικά σχολεία του έργου διαλέξαμε να ασχοληθούμε με τα παρακάτω τρία ζώα που ζουν στις ελληνικές θάλασσες:

• Τη χελώνα Καρέτα Καρέτα (caretta caretta)

• Τη φώκια Μονάχους Μονάχους (monachus monachus)

Τη φάλαινα Φυσητήρα (Physeter macrocephalus -το τρίτο μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη)

Επιλέξαμε το ρομπότ mTiny επειδή το Πάντα, ως «πρώην» απειλούμενο με εξαφάνιση ζώο- μετά από χρόνια και πολλές προσπάθειες το 2016, η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) ανακοίνωσε ότι το μοναδικό αυτό είδος έχει αναβαθμιστεί από “απειλούμενο” σε “τρωτό” στον παγκόσμιο κατάλογο ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, μετά από αύξηση πληθυσμού σχεδόν 17% σε μια δεκαετία – γνωρίζει και μπορεί να συμβουλεύει και να καθοδηγεί. Tις δράσεις θα πλαισιώνουν οι αισθητήρες microbit microbit_go_bundle

Οι μαθητές/τριες:

• Να γνωρίσουν τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα των ελληνικών θαλασσών, τους κινδύνους που διατρέχουν και να ευαισθητοποιηθούν για τη διάσωσή τους.

• Να κατανοήσουν ότι η Tεχνητή Nοημοσύνη μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

• Να αποκτήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, κριτικής και υπολογιστικής σκέψης, κωδικοποίησης και προγραμματισμού.

• Να καλλιεργήσουν ικανότητες συνεργασίας, επικοινωνίας, ομαδικότητας.

Το padlet όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των εργασιών μας

https://padlet.com/diagonismoi20232024/sos-w0phdvhbemen7374

Μετάβαση στο padlet.com

Το έργο μας όπως εμφανίζεται στο αποθετήριο του οργανισμού μπορείτε να το βρέιτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο

“Ας SOSουμε τα ζώα”-32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

 

Το 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης στους νικητές του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) με την ομάδα “Eco Team” και το συνεργατικό έργο “Ας SOSουμε τα ζώα“ 🐳🐋🦭 που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία τριών Νηπιαγωγείων: Νηπιαγωγείο Λίμνης, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.
Ο Διαγωνισμός αφορούσε την 🥳ευρύτερη Θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης
ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!! 🤩🤩
Συγχαρητήρια και στους γον🏆είς που στηρίζουν κάθε προσπάθεια μας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση