ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Kαι ο γάμος……τέχνη θέλει

 

 

           Στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Τα επαγγέλματα του χτες και του σήμερα».

            Αφόρμηση για την ενασχόλησή μας με το θέμα αποτέλεσε η επίσκεψη του σχολείου στην έκθεση επαγγελμάτων που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο πάλης στην περιοχή μας.

Τα παιδιά μετά από συζήτηση στην ολομέλεια πρότειναν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα μέσα όμως από την τέχνη και μάλιστα από την τέχνη του καραγκιόζη.

Συζητώντας, δημιούργησαν μια ιστορία εμπλέκοντας πολλές από τις γνωστές φιγούρες που πρωταγωνιστούν στην ιστορία του καραγκιόζη.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο Χατζηαβάτης, ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος ερωτεύεται την πλούσια αρχοντοπούλα, την κόρη του άρχοντα Μπαρμπα – Γιώργου. Μετά από πολλές δυσκολίες καθώς είναι φτωχός, ο Χατζηαβάτης καταφέρνει να κερδίσει την αρχοντοπούλα με την βοήθεια του πατέρα του του Καραγκιόζη, ο οποίος στον ανατρεπτικό ρόλο του πλούσιου αλλά πάντα ψεύτη πατέρα προσφέρει προίκα στο γιο του ασήμι και χρυσό και έτσι πείθει τον άρχοντα να δώσει την κόρη του.

Τα επαγγέλματα που εμπλέκονται είναι αυτά του κτηνοτρόφου, του γραμματικού, του άρχοντα, της υφάντρας, του καφετζή, του φρουρού, του βασιλιά της Καραγκιοζοχώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *