Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο_ Μέρος 4ο

Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας την Κα Ζωή Βογιατζή, μουσικό του 1ου- 2ου Δημοτικού Πικερμίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος Μετάβασης που πραγματοποιούμε τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας. Η κα Ζωή δέχθηκε την πρόσκληση μας με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και έδειξε ιδιαίτερη ευελιξία κατά το συντονισμό της δράσης.

Η κα Ζωή αφού συστήθηκε στα παιδιά, τα ενημέρωσε ότι του χρόνου θα τα περιμένει στο νέο τους σχολείο για να μάθουν μαζί πολλά τραγούδια. Μάλιστα, προσπάθησε να μαντέψει ποια από τα παιδάκια έχουν αδέλφια στο Δημοτικό που είναι μαθητές της και μπορούμε να πούμε ότι είχε μεγάλη επιτυχία!

20240516 122040 20240516 120328

Στη συνέχεια, η κα Ζωή ξεκίνησε να μαθαίνει στα παιδιά ένα πολύ όμορφο τραγούδι (“Γειά σου κύριε μενεξέ”) οπτικοποιώντας τους στίχους για να μπορούν να τους θυμούνται. Αφού έγιναν οι απαραίτητες επαναλήψεις τα παιδιά τραγούδησαν με τη συνοδεία μουσικής το τραγούδι.

20240516 123134

Στο τέλος δόθηκε στα παιδιά το σχέδιο μιας νότας για να τη ζωγραφίσουν ώς αναμνηστικό της επίσκεψης. Φυσικά, κι εμείς ανταποδώσαμε την ευγενική συμμετοχή της κας Ζωής με μια χειροποίητη κάρτα απο τους μαθητές μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ κα Ζωή Βογιατζή για την επίσκεψή σας!

Ο Σύλλογος Διδασκουσών

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση