Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο_ Μέρος 3ο

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση η συνεργασία του σχολείου με  την οικογένεια είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι, σε μια προσπάθεια αναστοχαστικής διαδικασίας ως προς τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, “διαμοιράσαμε” ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, προς τους γονείς της σχολικής μας μονάδας (τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμπλήρωσή τους!) , διερευνώντας τις “ανάγκες” – σκέψεις της κάθε οικογένειας.

Έτσι, από την επεξεργασία των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια σχηματίστηκαν τα παρακάτω γραφήματα, στα οποία οπτικοποιείται η γενική τάση στις απόψεις- ανάγκες των γονέων της σχολικής μας μονάδας.

Καταγραφή Καταγραφή 4 tempsnip

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προς ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των παιδιών  σχεδιάστηκαν επιπλέον κοινές δράσεις με εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, καθώς όσο πιο καλά ενημερωμενο είναι ένα παιδί ως προς αυτό που θα ακολουθήσει τόσο περισσότερο τα επίπεδα στρες μειώνονται. Ενώ θεωρούμε πως το πρόγραμμα συναισθηματιής αγωγής που διατρέχει το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας θα ενισχύσει σημαντικά την αυτοεικόνα των μαθητών-τριών μας.

Έπεται συνέχεια λοιπόν!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση