Εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα την Ανακύκλωση!

Ο τρίτος κύκλος εργαστηρίων με θέμα την Ανακύκλωση έφτασε στο τέλος!
Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 από την αρχή έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για το μείζον αυτό θέμα της σωστής συγκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων μας!
Αρχικά, αφού ανιχνευτηκαν πρότερες γνώσεις και εμπειρίες ,τα παιδιά προβληματίστηκαν σχετικά με το τί γίνεται με τα άχρηστα πράγματα στον περιβάλλοντα χώρο τους και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να παρατηρήσουν ,να ζωγραφίσουν και να μιλήσουν στην ολομέλεια της τάξης για τους κάδους ανακύκλωσης της γειτονιάς τους(χρώμα, ένδειξη, περιεχόμενο).

Μιλήσαμε για την κομποστοποιηση και τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης (κάδος για ρούχα , ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, λαμπτήρες) και αφού είδαμε σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο για την διαδικασία της ανακύκλωσης, τον μπλε κάδο,τα υλικά που ανακυκλώνονται και τί γίνονται τελικά καθώς και για τα βήματα για την παραγωγή κομποστ,τα παιδιά έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ομαδική αφίσα τους!

IMG 20240205 1131462IMG 20240209 1050592

 

Μέσα από την διασκεδαστική ιστορία του Τόνι (χαρτόνι), της Λίτσας (γυαλίτσα), της Μενιας (αλουμινένια) και της Ρίας (μπαταρία)τα παιδιά καλλιέργησαν θετική στάση απέναντι στο περιβάλλον, κατανοώντας τα οφέλη της ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης των “άχρηστων “υλικών!

Οργανώσαμε, πιο συγκεκριμένα, σε ένα κουτί διάφορα υλικά που δεν χρησιμοποιούσαμε πια και κάναμε διάφορες κατασκευές -κολλαζ δίνοντας σε αυτά  “ζωή”από την αρχή !

IMG 20240213 0930512IMG 20240304 0850022

Το σύνθημα μας “Άναψε πράσινο για τον πλανήτη!”

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση