«Μικροί Πολίτες, Μεγάλες Δεξιότητες: Δημιουργικές Πρακτικές για το Νηπιαγωγείο του Αύριο»

Την Τρίτη 17/6/25 είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε στην επιμορφωτική ημερίδα διάχυσης καλών πρακτικών με τίτλο  «Μικροί Πολίτες, Μεγάλες Δεξιότητες: Δημιουργικές Πρακτικές για το Νηπιαγωγείο του Αύριο» που διοργανώθηκε από τη  Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας κα Αντωνίου Ελισάβετ στο πλαίσιο της επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 16ου και 30ου Δ/Σ Βόλου με την εισήγησή μας που αφορούσε στη διάχυση της δράσης  ενεργού Πολιτειότητας  του σχολείου μας για το σχ.έτος 2024-25 με τίτλο ”Το φως της φιλίας νικά το σκοτάδι του φόβου”

IMG dbf417ae7d1528f3e53a1e0ac0cf0f6b V 1

IMG 63dd6cf4cfbd39a854be30b1ae95867a V 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου.

Την Τρίτη 10/6/15 επισκεφτήκαμε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και να τους χαρίσουμε τον κοινό πολυαισθητηριακό μας φάρο με στόχο την προώθηση της αισιοδοξίας , της συνεργασίας, της συμπερίληψης ,της ιδέας της μετάδοσης του φωτός που αποκτήσαμε στο ταξίδι μας με τους συνοδοιπόρους της αγάπης κατά τη διάρκεια  του εργαστηρίου δεξιοτήτων ”Φωτεινές Περιστροφές” και δράσεων Ενεργού Πολίτη.

Ευχαριστούμε θερμά την Προισταμένη του Νηπιαγωγείου κα Τίνανα Κυριακουλα και του Σύλλογο Διδασκόντων για τη φιλοξενία και την όμορφη καρτούλα με ευχές για καλό καλοκαίρι που μας δώρισαν.

Messenger creation CC7AE224 85A7 4620 8C60 D5383391A723 edit 1144547637482123Messenger creation 3162CD87 E46E 4829 A286 168A02716435

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Επειδή σε κάθε’‘ μαζί’‘ ανακαλύπτεις τη χαρά, τη δύναμη στη ζωή, τις αμέτρητες επιλογές και δυνατότητες !!!

 

DIAKRISH SCHOLEIOY 2025.pdf 2o Nhpiagogeio N. Agchialoy page 0001

Το νηπιαγωγείο μας και οι ”Συνοδοπόροι Της Αγάπης” διακριθήκαμε στα βραβεία ”Bravo Schools” με τις ”Φωτεινές Περιστροφές” μας, ως καλύτερη Εκπαιδευτική Προσέγγιση στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

Η διάκρισή μας αποτελεί το επιστέγασμα  των προσπαθειών μας μα και ένα κίνητρο για συνέχεια. Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους  παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς !!!Ευχόμαστε πάντα ταξίδια Φωτεινά ,Ταξίδια αποδοχής, σεβασμού, δημιουργικής έμπνευσης και συμπεριληπτικής στάσης ζωής.

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ LITERATURE IN ΤΗΕ NURSURY SCHOOL!!!

THN ΠΕΜΠΤΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ε ΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “LITERATURE IN THE NURSURY SCHOOL” ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΑΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

 

IMG 0476 IMG 0471

 

Eνεργώ,Συμμετέχω,Συμβάλλω

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο συνεργατικό βιβλίο με αφίσες από τα Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας ”Ενεργώ ,Συμμετέχω,Συμβάλλω’ με επιμέλεια της κας Αντωνίου Ελισάβετ .Σχολικής Συμβούλου ΠΕ(60) με σκοπό τη διάχυση δράσεων ενίσχυσης της  Ενεργούς Πολίτειότητας  που εφαρμόστηκαν στα Νηπιαγωγεία κατά το σχ.έτος 2024-25.

Το δικό μας μήνυμα επικεντρώθηκε στην πρόληψη και  αντιμετώπιση της σχολικής βίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας 6 Μαρτίου καθώς και της συμμετοχής μας με φωτογραφικό υλικό  στην κοινή έκθεση πολυαισθητηριακών φάρων στο πλαίσιο του Δικτύου των Συνοδοιπόρων της Αγάπης στα Χανιά 1-5 Απριλίου και με  και με αφορμή της παγκόσμια ημέρα Συνείδησης.

 

«Ενεργώ, Συμμετέχω, Συμβάλλω»