Απόκριες με χρώματα, χαμόγελα και ατελείωτο κέφι!


Λήψη αρχείου

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό γιορτάσαμε τις Απόκριες στο νηπιαγωγείο μας! Τα παιδιά φόρεσαν τις αγαπημένες τους στολές και διασκέδασαν με μουσική, χορό και παιχνίδια. Δημιουργήσαμε αποκριάτικες κατασκευές και γεμίσαμε το  σχολείο μας με γέλια και χρώματα. Οι Απόκριες μας έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούμε ελεύθερα και να ζήσουμε όμορφες στιγμές όλοι μαζί!

 

Μαθαίνουμε παίζοντας: “Η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Παιχνιδιού στο νηπιαγωγείο μας”


Λήψη αρχείου

Η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Παιχνιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του Φεβρουαρίου και έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα του ελεύθερου, αυθόρμητου και συστηματικού παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2015 από έξι εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο χρόνος παιχνιδιού των παιδιών περιοριζόταν ολοένα και περισσότερο, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολικό περιβάλλον, με αρνητικές επιπτώσεις στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Έτσι, αποφάσισαν να δράσουν, θεσπίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Παιχνιδιού, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 65.000 παιδιά ήδη από την πρώτη χρονιά.

Το νηπιαγωγείο μας έλαβε μέρος και τη φετινή χρονιά στη δράση αυτή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν κατασκευές, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν δημιουργικά και να απολαύσουν το παιχνίδι. Άλλωστε, η χαρά του παιχνιδιού συνοδεύεται πάντοτε από σημαντικά οφέλη στη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, που αποτελεί και βασικό στόχο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Χειμερινές δημιουργίες στο νηπιαγωγείο……

 


Λήψη αρχείου

 

Τροφούπολη – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης για υγιεινή διατροφή


Λήψη αρχείου

Το δώρο της παπλωματούς

 

23119 To doro tis PaplomatousΜε το ξημέρωμα της νέας χρονιάς, διαβάσαμε “Το δώρο της Παπλωματούς”, ένα  από τα πιο αγαπημένα σύγχρονα παραμύθια, γνωστό για τα βαθιά ανθρωπιστικά του μηνύματα.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια γενναιόδωρη παπλωματού που φτιάχνει τα ωραιότερα παπλώματα του κόσμου, αλλά αρνείται να τα πουλήσει. Αντίθετα, τα χαρίζει αποκλειστικά σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όταν ένας άπληστος βασιλιάς, που έχει συγκεντρώσει όλα τα πλούτη του κόσμου αλλά παραμένει δυστυχισμένος, απαιτεί ένα από τα παπλώματά της, εκείνη θέτει έναν όρο: θα του το χαρίσει μόνο αν αρχίσει να δίνει τα δικά του υπάρχοντα σε όσους τα χρειάζονται.

Η χαρά της προσφοράς ώθησε τα μικρά χεράκια να φτιάξουν το δικό τους πολύχρωμο πάπλωμα για όσους το έχουν ανάγκη.

IMG 20260114 162201

 

 

Το μαγικό ταξίδι της βαλίτσας της Φιλαναγνωσίας ξεκίνησε!

Στο νηπιαγωγείο μας ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της βαλίτσας της Φιλαναγνωσίας! Μια βαλίτσα που θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Κάθε εβδομάδα ένας μαθητής ή μία μαθήτρια θα δανείζεται τη βαλίτσα, η οποία περιέχει:

  • οδηγίες για τους γονείς,

  • τους κανόνες της δανειστικής βιβλιοθήκης,

  • προτάσεις ανάγνωσης,

  • το βιβλίο που θα επιλέγει το ίδιο το παιδί,

  • καθώς και υλικά για να δημιουργήσει ό,τι φανταστεί με αφορμή την ιστορία.

Όταν ο μαθητής/η μαθήτρια επιστρέφει τη βαλίτσα στο σχολείο, θα «αφηγείται» την ιστορία στους συμμαθητές του/της και θα παρουσιάζει ό,τι δημιούργησε.

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό ξεκινά αυτό το όμορφο ταξίδι φιλαναγνωσίας, γεμάτο ιστορίες, φαντασία, δημιουργία και μοίρασμα. Ανυπομονούμε να δούμε τη βαλίτσα μας να γεμίζει εμπειρίες, συναισθήματα και μικρούς αναγνώστες που αγαπούν τα βιβλία! ✨📚

                                                                              eikona Viber 2026 02 02 20 47 26 804

eikona Viber 2026 02 02 20 47 28 031

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση