Την 20η Νοεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού», ημέρα της διακήρυξης και της υπογραφής της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989.
Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της UNICEF «Μια ζωή σαν τη δική μου» συνειδητοποιήσαμε πως, παρότι σε όλο τον κόσμο τα παιδιά ζουν με διαφορετικό τρόπο, οι ανάγκες τους είναι κοινές!
Αλλά τι σημαίνει “δικαιώματα”; Ποια είναι αυτά;
Παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο καταλάβαμε ότι δικαιώματα είναι όλα αυτά που χρειάζονται τα παιδιά για να μεγαλώνουν αρμονικά και να νιώθουν ευτυχισμένα.
Συζητήσαμε, τα ζωγραφίσαμε, τα τραγουδήσαμε..
Αντιληφθήκαμε όμως ότι τα δικαιώματα αυτά, δεν τα απολαμβάνουν όλα τα παιδιά πάνω στη Γη. Η ιστορία της μικρής Μαλάλα από το Πακιστάν, που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της, μας το επιβεβαίωσε.
Με το δικό μας μαγικό μολύβι θέλουμε να αλλάξουμε όσα μας ενοχλούν και έτσι δημιουργήσαμε συνεργατικά μια αφίσα με την ευχή να “χτιστεί” ένας κόσμος καλύτερος για όλα τα παιδιά της γης!























