Ενημέρωση – edupass.gov.gr Νέα πλατφόρμα δήλωσης self test μαθητών/τριών

        Τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

      Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τα self test των παιδιών θα τα δηλώνονται στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/

          Σας αποστέλλουμε σχετικές οδηγίες:

  • Στην πλατφόρμα επιλέγετε το πράσινο πλαίσιο : Ξεκινήστε εδώ
  • Επιλέγουμε την ενέργεια: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ /ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ / ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • Ακολούθως, επιλέγετε την κατηγορία “Δήλωση self test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για Covid-19”
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία μας, κωδικούς taxisnet, ΑΜΚΑ.
  • Ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.
  • Μετά την υποβολή εκτυπώνετε την Σχολική Κάρτα και ο/η μαθητής/τρια την επιδεικνύει, χωρίς να την παραδίδει, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

          Σε περίπτωση που τα παιδιά έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά επιλέγοντας την κατηγορία: “Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test

            Επίσης από τη Δευτέρα 01/11 έως και το Σάββατο 06/11, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να προμηθεύονται  πέντε self test από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου.

           Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Λήψη αρχείου

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Γιορτή για την επέτειο της 28ης

Aγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, και τα δύο τμήματα, θα  γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου χωρίς την παρουσία γονέων. Θεατές μας θα είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του διπλανού τμήματος.

Ελπίζουμε του χρόνου τα πράγματα να είναι διαφορετικά και να σας έχουμε πάλι μαζί μας.

Θα φέρετε, τα παιδιά στις 08:15 χωρίς τσάντες και θα τα πάρετε στις 09:30.

Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει, ενώ θυμίζουμε ότι η 28η Οκτωβρίου είναι αργία και τα σχολεία είναι κλειστά.

                                                                                                                                 Ευχαριστούμε

“Τα εργαστήρια δεξιοτήτων ξεκίνησαν!!”

“Ο Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής”

       Ξεκινήσαμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων με την θεματική ενότητα : “Ζω καλύτερα – Ευ ζην . Θα ασχοληθούμε με την διατροφή και ο φίλος μας ο Ρούλης ο Τροφούλης, θα μας βοηθήσει μέσα από διάφορες δραστηριότητες να συνειδητοποιήσουμε το πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την καλή μας υγεία!!

         Βασικός σκοπός μας, η εκπαίδευση των παιδιών μας στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής κι ανακαλυπτικής μάθησης, σε συνδυασμό με την χρήση κι αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων.

Ο Ρούλης στο 1ο τμήμα
Ο Ρούλης στο 2ο τμήμα

 

Ας δείξουμε στον Ρούλη το αγαπημένο μας φαγητό!! 

 

                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                  Συνεχίζεται…

Σεισμός;;;;

 Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Έτσι κι εμείς στο νηπιαγωγείο αφιερώσαμε την μέρα μας για να μιλήσουμε για το επίκαιρο αυτό ζήτημα των φυσικών καταστροφών και με την ευκαιρία να υλοποιήσουμε και την πρώτη μας άσκηση σεισμικής ετοιμότητας.

          Τί είναι ο σεισμός;;; Πώς δημιουργείται;;; Πως θα προστατευτούμε;;;; 

             Η σελίδα του ΟΑΣΠ έχει χρήσιμες οπτικοποιημένες πληροφορίες για τα παιδιά αλλά και έντυπο υλικό που αποσαφηνίζει τα σημαντικά βήματα προφύλαξης. 

Μάθαμε για τον Εγκέλαδο τον τρομερό, διαβάσαμε μύθους από όλο τον κόσμο για τους σεισμούς, είδαμε την γη μέσα της, παρακολουθήσαμε υλικό στον υπολογιστή, αντιγράψαμε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, φτιάξαμε τον σακίδιό μας, τραγουδήσαμε.

την ζωγραφίσαμε !!



Λήψη αρχείου

           Ένα τραγούδι από το κουκλοθέατρο ¨Ο Σίμος κι ο σεισμός”, μας βοήθησε πολύ να εντοπίσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας μέσα στις τάξεις που υπάρχουν έπιπλα, στις τάξεις που δεν υπάρχουν κι έξω στην αυλή μας στο σημείο συγκέντρωσης. 

Αν είμαστε στις τάξεις μπαίνουμε κάτω από τα τραπέζια και κρατάμε σφιχτά το πόδι τους, για να μην μετακινηθεί μακριά μας το τραπέζι. Αν είμαστε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή στην τουαλέτα κουλουριαζόμαστε και προστατεύουμε με τα χέρια μας το κεφάλι μας.

Κάθε φορά που τελειώνει ένας σεισμός, συγκεντρωνόμαστε στο κοινό ασφαλές σημείο του σχολείου μας, εκεί όπου κινδυνεύουμε λιγότερο και φυσικά προστατεύουμε πάντα το κεφάλι μας και αναμένουμε τις οδηγίες από τις κυρίες χωρίς φωνές και πανικό. 

           Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσουμε τις οδηγίες, αλλά αν χρειαστεί ας είμαστε προετοιμασμένοι, για να παραμείνουμε ασφαλείς!! 

         Για  περισσότερα ενημερωθείτε από  https://www.oasp.gr/

 

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου την Παρασκευή 15/10/2021

ΑΝΑΣΤΟΛΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

        Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

με σημερινή απόφαση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. ΘεοδώρωνΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων και παιδικών σταθμών του  Δήμου για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, για προληπτικούς  λόγους ασφάλειας των  μαθητών, λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων  που αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες και να επηρεάσουν και  το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων  Θεοδώρων.

 



Λήψη αρχείου

 

 

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

         

            Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, σαν ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

          Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

        Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα των ζώων με πολλή αγάπη και ακόμα πιο πολλά χρώματα!! Τα πολύχρωμα λιοντάρια μας είναι μοναδικά!! Τα παιδιά τραβώντας πολύχρωμες γραμμές γύρω από το πρόσωπο του λιονταριού, δημιούργησαν τα έργα τους. ( Ιδέα από το pinterest )

        Οι παλάμες τους έγιναν πραγματικά και φανταστικά ζώα και οι φωτογραφίες από το διαδίκτυο μια μεγάλη καρδιά γι’ αυτά!!

Αγαπημένα μας ζωάκια Χρόνια πολλά!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση