EΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

          Εγγραφές  Μαθητών στο Νηπιαγωγείο

           Οι αιτήσεις εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν

1  έως 20 Μαρτίου 2021

Για το σχολικό έτος 2021-22 εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

          Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

          Η υποβολή των αιτήσεων-Υπεύθυνων Δηλώσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

        Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

Οι γονείς, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησης.

 

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

 α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα.

 στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

 

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 

(με ραντεβού)

1. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) , που συμπληρώνει ο παιδίατρος.

2Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού και της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του μαθητή από το Βιβλιάριο Υγείας.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1. Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, φωτοτυπία σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης.

2. Σε περίπτωση μαθητών-τριων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ.  ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. Διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ

3. Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

 

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ 

Οι αλλοδαποί μαθητές, εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης  ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

 

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.
Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στην δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΟΡΙΑ  του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου

Από την διασταύρωση της Χατζοπούλου (ζυγοί αριθμοί) με την Ανδρούτσου, Ανδρούτσου (μονοί αριθμοί) έως την διασταύρωσή της με την Περικλέους, Περικλέους (ζυγοί αριθμοί) έως την διασταύρωση με την Υψηλάντη, Υψηλάντη (μονοί αριθμοί) έως την διασταύρωσή της με την Αιγαίου και εν συνεχεία έως την διασταύρωσή της με την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ελευθερίου Βενιζέλου (επάνω πλευρά της οδού) έως την συμβολή της με την Αντ. Νικολοπούλου (πρώην Μήτσιου) (μονοί αριθμοί) κι ευθεία προέκταση αυτής (αριστερή πλευρά της οδού), έως τα όρια του οικιστικού ιστού της πόλης.

Χατζοπούλου (ζυγοί αριθμοί) ανεβαίνοντας την διασταύρωση με την Ανδρούτσου μέχρι το τέρμα (πάρκο Δεξαμενής) κι εν συνεχεία Ναυπλίου, Θηβών, Κερκύρας μέχρι την οδό Ηραίου και νότια (δεξιά) αυτής.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Οδηγίες χρήσης για κηδεμόνες

 

*Σε περιπτώσεις γονέων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις εγγραφές στο 2ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου,

απευθυνθείτε στην Προϊσταμένη

επικοινωνία: 2744064511

mail@2nip-loutr.kor.sch.gr

από τις 10:00 μέχρι τις 11:00, από 1 έως 20 Μαρτίου.

 

Για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, οι γονείς θα περιμένουν τη σειρά τους έξω από το σχολικό χώρο και όταν εισέρχονται θα φορούν μάσκα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο των εγγραφών μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

                                            Αγαπητοί γονείς,

Την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των καιρικών προγνώσεων έντονων φαινομένων παγετού που θα επηρεάσουν τον Δήμο μας και ενόψει των νέων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων (διδασκαλία με ανοικτά παράθυρα κ.λπ.),

τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση από 14.10 έως 16.20 μ. μ.



Λήψη αρχείου

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση