2o Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Πλατεία Ζαλόγγου

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 2:03 ΠΜ στις 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν    να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές του Νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης στο ΠΣΔ , να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων  που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

Ο Αγιασμός και το νέο ξεκίνημα!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 2:28 ΠΜ στις 10 Σεπτεμβρίου 2021

44 Ευχές για την Αρχή και το Τέλος της Σχολικής Χρονιάς!

Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία!

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του σχολείου μας Ο δικτυακός αυτός χώρος δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας  της σχολικής μας κοινότητας, δηλαδή των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Στοχεύει στην ενημέρωση  για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και οργάνωση της σχολικής μονάδας, καθώς και  για δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις του σχολείου.

Ειδικότερα στο δύσκολο διάστημα που διανύουμε μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο της πανδημίας που κυριαρχεί στην παγκόσμια κοινότητα, ο ιστότοπος του σχολείου μας είναι ο κύριος φορέας ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων-κηδεμόνων και σχολικής μονάδας, καθώς ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι καλό να αποφεύγονται οι πολλές επισκέψεις στον χώρο του σχολείου. Συνεπώς η επικοινωνία μας και οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται εδώ και καιρό, από την αρχή της υγειονομικής περιπέτειας, κυρίως μέσω αυτής της πλατφόρμας. Έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος. Γι’ αυτό κάνουμε «κλικ» συχνά στο https://blogs.sch.gr/2nipioan/   για να ενημερωνόμαστε!

Μείνετε λοιπόν κοντά μας και ακολουθήστε το σχολείο μας στο  ταξίδι του  για αυτή τη σχολική χρονιά, με την ευχή να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και ψυχραιμία όλες τις δυσκολίες που αντικειμενικά θα υπάρξουν και να παραμείνουμε όσο γίνεται περισσότερο ασφαλείς και υγιείς.

Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας

 • Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί   στις  09.30  π.μ. τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021  
 • Πριν τον αγιασμό και ώρα 09.00, θα προσέλθετε μαζί με τα παιδιά σας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και κρατώντας αποστάσεις , ώστε να γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου, λόγω των ειδικών συνθηκών covid και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα νηπιαγωγεία.
 • Σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα 79/2017 άρθρο 2 ισχύουν τα παρακάτω:  Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης και το σύλλογο διδασκόντων, σε συνεργασία με τους γονείς ή τους κηδεμόνες του νηπίου. Ακολουθώντας λοιπόν τις βασικές αρχές της παιδαγωγικής δεοντολογίας, οι εκπαιδευτικοί κάθε τμήματος θα ξεναγήσουν τα νήπια στους χώρους του νηπιαγωγείου και θα τα ενημερώσουν για τη χρήση μάσκας ,χρησιμοποιώντας αναπτυξιακά κατάλληλες πρακτικές για την ομαλή ένταξή τους και στο σχολείο και στα νέα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο σχολείο ,κατά τις ώρες λειτουργίας του  και μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε  με τους παρακάτω τρόπους :

 Τηλέφωνο: 

Fax:2651072170

email: mail@2nip-ioann.ioa.sch.gr

 Iστολόγιο: https://blogs.sch.gr/2nipioan/

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας
από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα,20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00Λήψη αρχείου

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 2:21 ΠΜ στις 10 Σεπτεμβρίου 2021
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

 • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
 • Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9
 • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
 • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
 • Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

  Εδώ μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

  Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Καλό Καλοκαίρι!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 1:56 ΠΜ στις 17 Ιουλίου 2021

Πλανήτες και Διάστημα

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 8:35 ΜΜ στις 18 Ιουνίου 2021

 

Κάντε κλικ και ξεφυλλίστε το βιβλίο των πλανητών

https://online.fliphtml5.com/atqpx/vqxh/

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 5:47 ΜΜ στις 11 Ιουνίου 2021Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Συμμετοχή σε διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα τους Πλανήτες και το Διάστημα!

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 9:22 ΜΜ στις 10 Ιουνίου 2021Λήψη αρχείου

Made with Padlet

 

Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Αλλαγή στον τρόπο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης (ΦΕΚ)

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 6:44 ΜΜ στις 1 Ιουνίου 2021Λήψη αρχείου

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο σύνδεσμο πατώντας κλικ εδώ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.Λήψη αρχείου

 

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 45η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Κάτω από: Ανακοινώσεις2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 7:52 ΜΜ στις 25 Μαΐου 2021Λήψη αρχείου

Συμμετοχή του σχολείου μας στην περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ιωαννιτών «Φροντίζω το πάρκο της γειτονιάς μου»

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στις 7:25 ΜΜ στις 25 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επόμενη Σελίδα: »