Κατασκευή: Πασχαλινό καλαθάκι

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά (λίγα ξύλινα μανταλάκια, ένα χάρτινο πιατάκι και λίγο χαρτόνι) ένα όμορφο πασχαλινό καλαθάκι. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Συνταγή για “Λαζαράκια”

Υλικά:

1κ. αλεύρι γ.ο.χ., 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι τσ. σταφίδες, 1 πρέζα αλάτι, 1/3 ποτηριού λάδι, 3κ. γλ. κανέλα, γαρίφαλα για διακόσμηση, 1 ποτήρι χλιαρό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά.

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και την αφήνουμε για λίγο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Αναμιγνύουμε τη μαγιά με το αλεύρι ζυμώνοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ξαναζυμώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και κάνουμε το τελευταίο ζύμωμα. Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια (διαφορετικά ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος (για 1 ώρα περίπου). Πλάθουμε τα λαζαράκια σε μακρόστενο σχήμα ώστε να μοιάζουν με ανθρωπάκια. Προσθέτουμε μια λωρίδα ζύμης για να μοιάζει με σταυρωμένα χεράκια (όπως στην εικόνα). Για ματάκια βάζουμε γαρίφαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Καλή επιτυχία!!!