ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ!

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε, οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία παρατείνονται μέχρι και την Δευτέρα 27/3/2023.

Η ΠροϊσταμένηΛήψη αρχείου

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023 (1)

Η δουλειά μας για τον πρώτο κύκλο εργαστηρίων δεξιοτήτων (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023) ολοκληρώθηκε!!!Λήψη αρχείου

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝΛήψη αρχείου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝΛήψη αρχείου

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (ΑΔΥΜ)Λήψη αρχείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

christmas new year s eve postcard congratulation preview

“Αγαπητοί γονείς,

την Παρασκευή 23/12/2022 και ώρα 9 το πρωί σας περιμένουμε στο σχολείο μας μαζί με τα παιδιά σας για να αποχαιρετιστούμε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, οι πολλές απουσίες των παιδιών λόγω των ιώσεων δεν επέτρεψαν την οργάνωση μιας γιορτής, όπως θα τη θέλαμε. Ωστόσο, θα σας υποδεχτούμε με πολλή χαρά για να σας αφηγηθούμε με τρόπο διαφορετικό μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, να γράψουμε τα γράμματά μας στον Άγιο Βασίλη και να παίξουμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά για να μην χαλάσουμε την έκπληξη!!!

Με αγάπη και εκτίμηση

Οι Νηπιαγωγοί”

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου έχουν εισαχθεί τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Τι είναι τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» ;

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» αποτελούν μια καινοτόμο, διδακτική, εκπαιδευτική δράση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – ΙΕΠ, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων Θεματικών Ενοτήτων, με εστίαση στις δεξιότητες, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, αξιοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους μάθησης.

Σκοπός των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στις μαθήτριες και στους μαθητές.

Στους επιμέρους στόχους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι η μάθηση μέσω ομαδοσυνεργατικής, δημιουργικής και κριτικά αναστοχαζόμενης διδακτικής μεθοδολογίας.

Κύκλοι Δεξιοτήτων που επιδιώκεται να αναπτυχθούν  μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι:

.png

Α) Δεξιότητες 21ου αιώνα (4cs)

 • Δεξιότητες μάθησης 21ου αιώνα (4cs) (Κριτική Σκέψη, Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα).
 • Ψηφιακή μάθηση 21ου αιώνα (4cs σε ψηφιακό περιβάλλον)(ψηφιακή επικοινωνία, ψηφιακή συνεργασία, ψηφιακή δημιουργικότητα, ψηφιακή κριτική σκέψη, συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας.
 • Παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών και της δημιουργικότητας

 Β) Δεξιότητες ζωής.

 • Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Αυτομέριμνα, Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Πολιτειότητα, Προσαρμοστικότητα, Ανθεκτικότητα, Υπευθυνότητα).
 • Δεξιότητες της ψηφιακής ιθαγένειας(Ευχέρεια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Ψηφιακή πολιτειότητα, Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, Προστασία από εξαρτητικές συμπεριφορές στις τεχνολογίες, ανθεκτικότητα).
 • Δεξιότητες διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης(Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Διαμεσολάβηση, Επίλυση συγκρούσεων, Πολιτειότητα).
 • Δεξιότητες επιχειρηματικότητας (entrepreneurship)(Πρωτοβουλία, Οργανωτική ικανότητα, Προγραμματισμός, Παραγωγικότητα, Αποτελεσματικότητα).

Γ) Δεξιότητες της τεχνολογίας, της μηχανικής και της επιστήμης

 • Δεξιότητες της τεχνολογίας (Δεξιότητες δημιουργίας και διαμοιρασμού ψηφιακών δημιουργημάτων, Δεξιότητες ανάλυσης και παραγωγής περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, Δεξιότητες διεπιστημονικής και διαθεματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών).
 • Δεξιότητες διαχείρισης των Μέσων (media) (Πληροφορικός γραμματισμός, Ψηφιακός γραμματισμός, Τεχνολογικός γραμματισμός, Γραμματισμός στα μέσα, Ασφάλεια στο διαδίκτυο).
 • Ρομποτική (Δεξιότητες μοντελισμού και προσομοίωσης, Επιστημονική/ υπολογιστική σκέψη)

Δ) Δεξιότητες του νου 

 • Στρατηγική Σκέψη (Οργανωσιακή σκέψη, Μελέτη περιπτώσεων και Επίλυση προβλημάτων).
 • Πλάγια σκέψη (Δημιουργική, παραγωγική, ολιστική σκέψη), Κατασκευές, παιχνίδια, εφαρμογές).
 • Ρουτίνες σκέψεις και αναστοχασμός.
 • Κατασκευές, παιχνίδια, εφαρμογές.
 • Δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης (Επιστημονική/ υπολογιστική σκέψη διαμεσολάβηση).

Οι Θεματικές ενότητες που θα αξιοποιηθούν, προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης:

.png

 1. Ζω καλύτερα – Ευ Ζην
 2. Φροντίζω το Περιβάλλον
 3. Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη
 4. Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης και υλοποιούνται κατά την λειτουργία των πρωινών υποχρεωτικών τμημάτων στις οργανωμένες δραστηριότητες και διερευνήσεις με βάση το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.

Το σχέδιο δράσης του σχολείου στα εργαστήρια δεξιοτήτων περιλαμβάνει την υλοποίηση προγραμμάτων και από τις τέσσερις (4) Θεματικές  Ενότητες  διάρκειας 5- 7 εβδομάδων το καθένα. Κάθε ενότητα θα ολοκληρώνεται σε  5 ως 7 εργαστήρια και κάθε εργαστήριο θα πραγματοποιείται σε 2 ως 3 διδακτικές ώρες.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα  να εκπονηθούν τα παρακάτω προγράμματα δεξιοτήτων ανά θεματική ενότητα:

Φροντίζω το Περιβάλλον

Υποθεματική: Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

Τίτλος: «Νερο…εξερευνητές!»

Περίοδος υλοποίησης: Οκτώβριος – Νοέμβριος 2022

Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

Υποθεματική: STEM – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Τίτλος: «Μικροί Μετεωρολόγοι»

Περίοδος υλοποίησης: Δεκέμβριος 2022 – Ιανουάριος 2023

Ζω καλύτερα – Ευ Ζην

Υποθεματική: Υγεία (Διατροφή, Αυτομέριμνα, Οδική ασφάλεια)

Τίτλος: «Οδική ασφάλεια – Του δρόμου το ασφαλές»

Περίοδος υλοποίησης: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2023

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Υποθεματική: Ανθρώπινα δικαιώματα

Τίτλος: «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση»

Περίοδος υλοποίησης: Απρίλιος – Μάιος 2023

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Π.Σ.Δ.

Αγαπητοί γονείς

Όπως θα έχετε πιθανόν διαπιστώσει και από προηγούμενες σχολικές χρονιές η καταφυγή στη λύση της τηλεκπαίδευσης σε αρκετές περιπτώσεις (π.χ. λόγω επιδημίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών) τίθεται από το Υπουργείο Παιδείας ως μονόδρομος. Για τον λόγο αυτό αλλά και για να μπορείτε να κατεβάζετε εκπαιδευτικό υλικό που, αν χρειαστεί,  θα ανεβάζουν οι δασκάλες στην πλατφόρμα e-class, θα πρέπει να δημιουργήσετε ο καθένας χωριστά για το παιδί του έναν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Πριν προχωρήσετε στη δημιουργία του λογαριασμού θα σας γνωστοποιηθεί από το σχολείο ο αριθμός μητρώου του μαθητή (σας είναι απαραίτητος και για κάποια επιδόματα). Προσοχή!!!: Όσοι δημιουργήσατε λογαριασμούς πέρυσι, δεν χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού:

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες οι οποίες θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό εγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή. Το τμήμα εγγραφής για όλους τους μαθητές φέτος είναι το Τμήμα 1.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

 

 

Η Προϊσταμένη

Κοκκάλα Κατερίνα

Τηλ. Επικοινωνίας

Σχολείο:2229037735

Προσωπικά τηλέφωνα:

2229036573 &6944189436

ΑΓΙΑΣΜΟΣ!!!

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός θα γίνει στο σχολείο μας τη Δευτέρα 12/09/2022 και ώρα 10:30. Οι γονείς μπορείτε να παραμείνετε στον χώρο τηρώντας, όσο είναι δυνατό, τις αποστάσεις. Θα αποχωρήσετε μαζί με τα παιδιά μετά τη λήξη του Αγιασμού.

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά!!!

Οι δασκάλες του 2ου Νηπιαγωγείου Αμαρύνθου

Ημερίδα Δήμου Ερέτριας (νέο)Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου