ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ

Σε συνέχεια του θέματος της σποράς μιλήσαμε για το σιτάρι.

Με αφορμή το παραμύθι ” Η κόκκινη κοτούλα”…

CAM02425

….μάθαμε για το σιτάρι και τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού.

Τα παιδιά ζωγράφισαν με παραστατικό τρόπο αυτή την διαδικασία.

CAM02430    CAM02431

Μέσα απο το παραμύθι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την διαδικασία παραγωγής ψωμιού στα παλαιότερα χρόνια και σήμερα.

Με αφορμή αυτή την συζήτηση οργανώσαμε επίσκεψη στον φούρνο της γειτονιάς μας, προκειμένου να δούμε απο κοντά τα σύγχρονα μηχανήματα και πώς απο το αλεύρι φτάνει το ψωμί στο τραπέζι μας.

Έτσι λοιπόν μας υποδέχθηκε ο κος. Ζέρβας και μας εξήγησε τι κάνει το κάθε μηχάνημα.

CAM02489

Στη συνέχεια μας έδειξε το τεράστιο μίξερ στο οποίο αναμειγνύονται όλα τα υλικά και μας εξήγησε πόσο τους βοηθάει στο να φτιάχνουν μεγάλες ποσότητες ψωμιού και άλλων παρασκευασμάτων με βάση το αλέυρι.

CAM02491

Έπειτα σε ένα μπόλ ανέμειξε τα υλικά που χρειάζονται για να γίνει το ψωμί.

CAM02495   CAM02500    CAM02499

Αλεύρι, αλάτι, νερό, λάδι και πολύ καλό ζύμωμα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζυμώσουν τα δικά τους ψωμάκια.

CAM02507   CAM02506    CAM02509

Τα βάλαμε στο ταψί και στο φούρνο να ψηθούν….

CAM02510   CAM02511

….και τα πήραμε μαζί μας φεύγοντας.

Ήταν πεντανόστιμα.

Ευχαριστούμε το αρτοποιείο “Ζέρβας” για την φιλοξενία του.

Σε μια αξιολόγηση της όλης διαδικασίας φτιάξαμε το αλφαβητάρι του ψωμιού.

Φωτογραφία0322    Φωτογραφία0321    Φωτογραφία0320 Φωτογραφία0319

Τέλος φτιάξαμε σιταρένιους σελιδοδείκτες που θα τους χρησιμοποιήσουμε στη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

Φωτογραφία0390

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *