Σε συνέχεια του θέματος της σποράς μιλήσαμε για το σιτάρι.
Με αφορμή το παραμύθι ” Η κόκκινη κοτούλα”…
….μάθαμε για το σιτάρι και τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού.
Τα παιδιά ζωγράφισαν με παραστατικό τρόπο αυτή την διαδικασία.
Μέσα απο το παραμύθι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για την διαδικασία παραγωγής ψωμιού στα παλαιότερα χρόνια και σήμερα.
Με αφορμή αυτή την συζήτηση οργανώσαμε επίσκεψη στον φούρνο της γειτονιάς μας, προκειμένου να δούμε απο κοντά τα σύγχρονα μηχανήματα και πώς απο το αλεύρι φτάνει το ψωμί στο τραπέζι μας.
Έτσι λοιπόν μας υποδέχθηκε ο κος. Ζέρβας και μας εξήγησε τι κάνει το κάθε μηχάνημα.
Στη συνέχεια μας έδειξε το τεράστιο μίξερ στο οποίο αναμειγνύονται όλα τα υλικά και μας εξήγησε πόσο τους βοηθάει στο να φτιάχνουν μεγάλες ποσότητες ψωμιού και άλλων παρασκευασμάτων με βάση το αλέυρι.
Έπειτα σε ένα μπόλ ανέμειξε τα υλικά που χρειάζονται για να γίνει το ψωμί.
Αλεύρι, αλάτι, νερό, λάδι και πολύ καλό ζύμωμα.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζυμώσουν τα δικά τους ψωμάκια.
Τα βάλαμε στο ταψί και στο φούρνο να ψηθούν….
….και τα πήραμε μαζί μας φεύγοντας.
Ήταν πεντανόστιμα.
Ευχαριστούμε το αρτοποιείο “Ζέρβας” για την φιλοξενία του.
Σε μια αξιολόγηση της όλης διαδικασίας φτιάξαμε το αλφαβητάρι του ψωμιού.
Τέλος φτιάξαμε σιταρένιους σελιδοδείκτες που θα τους χρησιμοποιήσουμε στη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

















