Παίζουμε και μαθαίνουμε: Το πρώτο γράμμα του ονόματός μας

Αφιερώσαμε, λοιπόν, τη μέρα μας σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες γύρω από το αρχικό μας γράμμα, συνδυάζοντας τη μάθηση με το παιχνίδι και τη δημιουργία. 
Η αρχή έγινε με την αναγνώριση. Μοιράσαμε τις καρτέλες με τα ονόματα, ακούσαμε τη «φωνούλα» του πρώτου γράμματος και αντιστοιχίσαμε τα αρχικά μας. Στη συνέχεια, σκορπίσαμε τις καρτέλες στο πάτωμα κάτω από τα αντίστοιχα κεφαλαία γράμματα. Εκεί βάλαμε σε εφαρμογή τα μαθηματικά μας: μετρήσαμε τις καρτέλες και ανακαλύψαμε ποιο αρχικό γράμμα έχουν τα περισσότερα παιδιά στην τάξη μας!
Η τεχνολογία και η τέχνη είχαν επίσης την τιμητική τους. Κάθε παιδί ένιωσε τη χαρά της δημιουργίας γράφοντας το αρχικό του γράμμα στον διαδραστικό πίνακα. Έπειτα, περάσαμε στα τραπεζάκια μας, όπου επιστρατεύσαμε τη λεπτή μας κινητικότητα και γεμίσαμε το γράμμα μας με χαρτάκια σε υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα, φτιάχνοντας τα πρώτα μας εικαστικά έργα!
Η μέρα μας έκλεισε με πολύ χορό και κίνηση. Μεταμορφωθήκαμε σε μικρούς ακροβάτες και σχηματίσαμε τα γράμματα με το ίδιο μας το σώμα, ενώ διασκεδάσαμε με διάφορα κινητικά παιχνίδια που μας βοήθησαν να εμπεδώσουμε το αρχικό μας γράμμα με τον πιο βιωματικό τρόπο.
Μέσα από το γέλιο και τη συνεργασία, κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τον κόσμο της γραφής και της ανάγνωσης!

Οι πρώτες μας μέρες στο Νηπιαγωγείο: Παιχνίδι, γνωριμία και εκπλήξεις

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι πάντα ξεχωριστές και οι δικές μας ήταν γεμάτες χρώμα, γέλια και νέους φίλους!
Αφού καλωσορίσαμε τους μικρούς μας μαθητές, μεταμορφώσαμε την τάξη μας σε έναν μεγάλο κύκλο παρέας. Για να σπάσουμε τον πάγο και να γνωριστούμε καλύτερα, παίξαμε διασκεδαστικά παιχνίδια γνωριμίας. Μέσα από το παιχνίδι, συνεντεύξεις και μουσικοκινητικη μάθαμε τα ονόματα των νέων μας συμμαθητών, μοιραστήκαμε τα αγαπημένα μας πράγματα και καταλάβαμε πως όλοι μαζί αποτελούμε πλέον μια μεγάλη, δεμένη ομάδα!

Η πρώτη μας μέρα στο Νηπιαγωγείο: Παιχνίδι, γνωριμία και εκπλήξεις

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι πάντα ξεχωριστή και η δική μας ήταν γεμάτη χρώμα, γέλια και νέους φίλους!

Αφού καλωσορίσαμε τους μικρούς μας μαθητές, μεταμορφώσαμε την τάξη μας σε έναν μεγάλο κύκλο παρέας. Για να σπάσουμε τον πάγο και να γνωριστούμε καλύτερα, παίξαμε διασκεδαστικά παιχνίδια γνωριμίας. Μέσα από το παιχνίδι, μάθαμε τα ονόματα των νέων μας συμμαθητών, μοιραστήκαμε τα αγαπημένα μας πράγματα και καταλάβαμε πως όλοι μαζί αποτελούμε πλέον μια μεγάλη, δεμένη ομάδα!

Η μέρα μας έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο. Πριν αποχαιρετιστούμε, όλα τα παιδιά πήραν από ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι για να τους θυμίζει το ξεκίνημα αυτού του όμορφου ταξιδιού και να τους γεμίσει ανυπομονησία για την επόμενη μέρα.

Collage 20260925 155352 Collage 20260925 155422

Το πρώτο βήμα έγινε και η χρονιά μας προβλέπεται συναρπαστική!

Μια νέα αρχή γεμάτη χαμόγελα: Ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και η αυλή του Νηπιαγωγείου μας πλημμύρισε ξανά με τις πιο όμορφες φωνές, τα φωτεινά χαμόγελα και την ανυπομονησία των μικρών μας μαθητών!

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, συγκίνησης και ζεστασιάς, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους. Υποδεχτήκαμε παλιούς και νέους φίλους, έτοιμοι να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της δημιουργίας και του παιχνιδιού.

IMG e69381e9a98432e0208ccc1196a8b759 V IMG 7aa7f60c071dc3ddb114ab0888ab1e98 V IMG 694d76d4b34a0e111a42c664c055fdcf V

Ευχόμαστε σε όλη τη σχολική κοινότητα —μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς— μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και αμέτρητες όμορφες στιγμές!

Αγιασμός 2026

a4538329dc655732b6190dc705c13dc2

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Παρασκευή 11/9/2026 και ώρα 9:00 π.μ στο χώρο του σχολείου μας.