Σχολικό Μουσείο

IMG 3623

 

IMG 3623Τη φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, το Σχολικό Μουσείο του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στην οδό Πιττακού 44 στο κέντρο της πόλης μας βρήκε τον χώρο του να στεγαστεί στο σχολείο που το γέννησε και αποτελεί συμπλήρωμά του. Η ίδρυσή του είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και επίμονης εθελοντικής προσπάθειας της νυν Διεύθυνσης του Σχολείου.

Το σχολείο μας ανεγέρθηκε το 1899 τους χρόνους του οθωμανικού ζυγού και κατόρθωσε να διαβεί τους αιώνες μέχρι σήμερα συμπορευόμενο με την εποχή του. Σχολικά αντικείμενα, βιβλία, έγγραφα, παιγνίδια, ενδυμασίες, απεικονίσεις, μέσα εκπαίδευσης και διδασκαλίας εκτίθενται στο φυσικό τους χώρο, οδηγώντας νοερά τον επισκέπτη στη σχολική ζωή του απώτερου λεσβιακού παρελθόντος.

Ανοιχτή είναι η πρόσκλησή μας να επισκεφθείτε το Σχολικό μας Μουσείο με τους μαθητές μας ως εθελοντές «ξεναγοί» του και είμαστε βέβαιοι πως η έκπληξη και ο ενθουσιασμός που θα εισπράξετε θα σας κάνουν τους καλύτερους πρεσβευτές μας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Σχολικό μας Μουσείο επικοινωνώντας καθημερινά με τους υπεύθυνους προγραμματισμού επισκέψεων του Συλλόγου μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *