Οκτ 10
15

Eνημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς.

Κάτω από (Aνακοινώσεις, Γονείς, Νέα) από στις 15-10-2010 και με ετικέτα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου είναι απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα προβλεπόμενα της φοίτησης των παιδιών στο Γυμνάσιο:

A. Η φοίτηση των μαθητών:

Επαρκής είναι η φοίτηση των μαθητών όταν:

  • Το σύνολο των απουσιών του μαθητή που σημειώθηκαν κατά το διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνει τις 64.
  • Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις 114, από τα οποίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται νόμιμα.
  • Το σύνολο των απουσιών είναι περισσότερες από 114 και όχι πάνω από 164, με την προϋπόθεση όλες οι απουσίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες , ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας στα τρία (3) διδακτικά τρίμηνα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε(15) και η διαγωγή «κοσμιότατη». Στην περίπτωση αυτή ο Σύλλογος Διδασκόντων, με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει τη φοίτηση επαρκή.

Όσον αφορά τη δικαιολόγηση των απουσιών.

  • Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή που απουσίασε για λόγους υγείας από το σχολείο περισσότερο από δύο (2) μέρες είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος, το αργότερο μέχρι τη δεκάτη ημέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, βεβαίωση δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος ή σχολιατρικής υπηρεσίας ή οποιουδήποτε ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Μετά την ανωτέρω προθεσμία κανένα δικαιολογητικό υποβαλλόμενο εκπρόθεσμα δεν γίνεται δεκτό. Κάθε βεβαίως υποβάλλεται με αίτηση που χορηγεί το σχολείο και καταχωρίζεται στο πρωτόκολλο απαραιτήτως.
  • Για τη δικαιολόγηση απουσιών μίας (1) ή δύο (2) ημερών λόγω ασθένειας ή άλλων σοβαρών οικογενειακών λόγων αρκεί και ενυπόγραφο σημείωμα του κηδεμόνα που προσκομίζεται αποκλειστικά από τον ίδιο δέκα (10) ημέρες το αργότερο από την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες μέχρι και 10 ημερών αθροιστικά για όλο το σχολικό έτος.
  • Όταν το παιδί σας απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο να επικοινωνείτε απαραιτήτως με το σχολείο. Θα ενημερώνεστε εγγράφως όταν συμπληρώνονται 30 απουσίες.

Β. Γενική Επίδοση και Συμπεριφορά των μαθητών.

Οι μαθητές οφείλουν:

1.      Να είναι διαβασμένοι και οργανωμένοι φέρνοντας τα κατάλληλα βιβλία και τετράδια.

2.      Να μην απουσιάζουν αδικαιολόγητα και όταν απουσιάζουν να ενημερώνονται για τις εργασίες της επόμενης ημέρας για να μην έχουν κενά στα μαθήματα.

3.      Να είναι συνεπείς στην έναρξη των μαθημάτων. Διαφορετικά θα μένουν εκτός μαθήματος. Δεκτές θα γίνονται μόνο σοβαρές δικαιολογίες. Το ωρολόγιο πρόγραμμα αρχίζει στις 08.15΄π.μ. Φροντίστε το παιδί σας να βρίσκεται στο σχολείο το αργότερο στις 08.10΄.

4.      Να μη φέρουν μαζί τους κινητά. Σε περίπτωση που  μαθητής κάνει χρήση  κινητού θα τιμωρείται και θα επιστρέφεται το κινητό τηλέφωνο μόνο στον κηδεμόνα. Για κάθε έκτακτη ανάγκη, υπάρχει τηλέφωνο στο Γραφείο του Διευθυντή και στη Γραμματεία.

5.      Να διατηρούν το σχολικό χώρο καθαρό και να προσέχουν τον πολύτιμο εξοπλισμό του Σχολείου (υπολογιστές, θρανία, καρέκλες, πίνακες, κουρτίνες, χάρτες, κ.ά.).

6.      Να μη δημιουργούν φασαρία, μέσα και έξω από την αίθουσα, παρενοχλώντας με οποιοδήποτε τρόπο τη διεξαγωγή του μαθήματος. Θα τιμωρούνται ιδιαίτερα αυστηρά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,. τα κρούσματα βίας ή παρενόχλησης μεταξύ μαθητών.

7.      Να μην καπνίζουν, γιατί το κάπνισμα απαγορεύεται στους χώρους του σχολείου κατ’ εφαρμογή υγειονομικής διάταξης του Υπουργείου Υγείας και  δημιουργεί μόνιμες βλάβες στην υγεία καπνιστών και παθητικών καπνιστών.

8.      Να σέβονται πρωτίστως τον εαυτό τους, τους καθηγητές τους, τους συμμαθητές τους και όλο το προσωπικό του σχολείου.

Για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που θα παρατηρείται συμπεριφορά που παρεκκλίνει από την προσήκουσα θα υπάρχει αντιμετώπιση σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.

Γ. Επίσκεψη γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο

Οφείλουμε να δώσουμε στους μαθητές μας όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Για την πρόοδο των παιδιών ιδιαίτερη σημασία έχει η συνεχής και δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων. Nα έρχεστε, λοιπόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές για την πρόοδό τους. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ορίστηκε ως ημέρα επίσκεψης των κηδεμόνων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων η Πέμπτη από τις  10:00΄  έως τις 12:00΄. Αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης της προόδου των μαθητών οποιαδήποτε άλλη εργάσιμη ημέρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την μελλοντική αρμονική συνεργασία μας. Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.



Αφήστε μια απάντηση