Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας e-class για τους μαθητές/τριες

Στα πλαίσια της ασύγχρονης εκπαίδευσης οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να αναζητήσουν εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις, ασκήσεις κτλ) για τα μαθήματά τους και να έχουν μια ασύγχρονη μορφή επικοινωνίας με τους καθηγητές/τριες τους μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου(ΠΣΔ) e-class.

Για τη σύνδεση στην πλατφόρμα e-class πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα: 

Βήμα 1: Από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας https://eclass.sch.gr ο μαθητής/τρια κάνει σύνδεση με τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στο ΠΣΔ (δείτε οδηγίες για την απόκτηση λογαριασμού στο ΠΣΔ στο άρθρο με τίτλο «Δημιουργία λογαριασμού στο ΠΣΔ από τους μαθητές/τριες»)

Βήμα 2: Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή/τριας στην υπηρεσία, οδηγεί το μαθητή/τρια στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του (με ένα κλικ). Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές.

Βήμα 3: Ο μαθητής αλληλεπιδρά μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που οργανώνει και αναρτά ο εκπαιδευτικός του, επικοινωνεί, ανατροφοδοτείται κλπ.

Βήμα 4: Το ταξίδι στην ασύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση μόλις ξεκινά …

Να επισημάνουμε εδώ, ότι ο μαθητής/τρια μπορεί να συναντήσει τρεις (3) κατηγορίες μαθημάτων:

  • ανοικτά μαθήματα: μαθήματα με ελεύθερη πρόσβαση.

 

  • ανοικτά μαθήματα με εγγραφή : μαθήματα τα οποία μπορεί  να επισκεφτεί, αφού πρώτα εγγραφεί ως χρήστης του μαθήματος.
  • κλειστά μαθήματα: μαθήματα στα οποία οι μαθητές πρέπει να κάνουν μια αίτηση εγγραφής σ΄αυτά και ο καθηγητής/τρια να αποδεχτεί την εγγραφή τους.

 

Παρακαλούμε, πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην πλατφόρμα e-class, διαβάστε προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό:

“Οδηγίες εγγραφής μαθητή σε μαθήματα της πλατφόρμας e-class”

ή παρακολουθήστε το βίντεο στο ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI&feature=youtu.be

Για την επικοινωνία τους με τον καθηγήτή/καθηγήτρια οι μαθητές/τριες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο «Μηνύματα» που υπάρχει σε κάθε μάθημα. Μέσα από το εργαλείο αυτό μπορούν να στείλουν με πολύ απλό τρόπο ένα e-mail στον καθηγητή/τρια σας, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν την προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση