Συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις

Τους καρπούς της εξαιρετικής συνεργασίας της Διεύθυνσης με το Συλλόγου Διδασκόντων και της ομαδικής δουλειάς απολαμβάνει την τελευταία εβδομάδα το σχολείο μας. Έτσι:

1) Το σχέδιο δράσης του σχολείου στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» με γενικό τίτλο «Το 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην αυγή του 2020» , όχι μόνο εγκρίθηκε από το φορέα διαχείρισης, το ΝΟΕΣΙΣ, αλλά δέχθηκε τα συγχαρητήρια του φορέα για την υποδειγματική σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου, τις εξαιρετικές και πρωτοποριακές δράσεις, γεμάτες εφευρετικότητα και δημιουργικότητα και με υπέροχη περιγραφή στόχων που αφορούν τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές. Επιπλέον το σχέδιο δράσης πρόκειται να ενταχθεί στη λίστα με τις καλές πρακτικές.

2) Το σχολείο εντάχθηκε, μετά την αξιολόγηση της πρότασής του, στη Β΄ φάση ευρείας εφαρμογής του ευρωπαϊκού έργου Η2020: «Οpen Schools for Open Societies – ΟSOS» ( «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»). Αντικείμενο του έργου είναι η προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου», με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM [Science, Technology, Engineering and Mathematics] σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Το σχολείο μας είναι το μοναδικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού που θα συμμετάσχει στη Β΄ φάση του έργου αυτού.

3) Παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη δημιουργία Αίθουσας Ανοιχτών Τεχνολογιών (edulab). Η σχετική πρόταση είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και η αρτιότητά της έφερε το σχολείο μέσα στα 100 σχολεία που επιλέχθηκαν στην 1η φάση του διαγωνισμού αυτού (στο νομό Καρδίτσας επιλέχθηκε επίσης το Δημοτικό σχολείο Ανάβρας). Η Αίθουσα αυτή θα συνδράμει στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείου με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών του. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ όλων έναν(1) server, δώδεκα (12) σταθμούς εργασίας χαμηλού όγκου (Raspeberry), τρισδιάστατο εκτυπωτή και τρισδιάστατο σαρωτή και οκτώ (8) σετ ρομποτικής Arduino.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση