Επιστροφή σε Τομείς

Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Έφηβοι με φαντασία, δημιουργικότητα, επινοητικότητα, καλλιτεχνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη θα μπορούν να εξετάσουν την προοπτική σταδιοδρομίας στις ειδικότητες του τομέα του Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Β΄  τάξη

Tο  ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του τομέα σύμφωνα με την ΥΑ Φ2/92271/Δ4/5-6-2018, ΦΕΚ 2187/Β/12-6-2018, όπως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 2485/Β/28-6-2018 είναι εδώ:

Γ΄  τάξη

Σύμφωνα με το 1426, τ.Β’, 26-4-2017, όπως τροποποιήθηκε με το Φ.Ε.Κ. 2072, τ.Β΄, 15-06-2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Γ΄ τάξη  θα παρακολουθήσουν την ειδικότητα:

Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων

 Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ειδικότητας.

Αντικείμενο Σπουδών

 Η ειδικότητα του Σχεδιασμού και Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων περιλαμβάνει τη μελέτη του χώρου, την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την εφαρμογή διαφόρων στυλ διακόσμησης.

Η συγκεκριμένη ειδικότητα αφορά στη διαμόρφωση υπαρχόντων χώρων με χρησιμοποίηση επίπλων, αντικειμένων και υλικών, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η λειτουργική και αισθητική αρτιότητα του χώρου.

Προοπτικές

Οι προοπτικές καριέρας περιλαμβάνουν εργασία σε σχεδιαστικά γραφεία, αρχιτεκτονικές εταιρείες, κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και αυτοαπασχόληση ως freelance σχεδιαστής.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων μπορεί να εργάζεται αρχικά ως βοηθός και στη συνέχεια, μετά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, ως τεχνίτης σε οργανωμένους επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση